מוטי בן משה: "על גינדי לא יודעים כלום"; הגינדים: "בישראל אנחנו לא צריכים להוכיח את היכולת שלנו"
אסיפת מחזיקי האג"ח של אלון רבוע כחול סיפקה דרמה לילית. בתחילתה הודיע מוטי בן־משה שהוא מגדיל את החלק מההזרמה המיידית שיגיע לנושים ב־50 מיליון שקל. גינדי החזקות טענה בתגובה שהיא תשביח טוב יותר את החברה
מחזיקי האג"ח של אלון רבוע כחול יחליטו עד הערב איזו הצעה עדיפה מבחינתם לרכישת השליטה בחברה: זו של מוטי בן־משה או של גינדי החזקות. כלל ביטוח, מנורה מבטחים, פסגות, מגדל והפניקס, שמחזיקים באג"ח אלון רבוע כחול, עשויים להיפסל מההצבעה בשל אחזקה באג"ח החברה־האם קבוצת אלון.
לקראת הישורת האחרונה היום, התקיימה אתמול אסיפה שבה בן־משה וגינדי החזקות, בשליטת חמשת האחים למשפחת גינדי, פנו בדברים למחזיקי האג"ח. גם לפני האסיפה, משפחת גינדי ובן־משה היו בסבב שיחות עם גופים מוסדיים כדי לשכנע אותם לתמוך בהצעות שלהם.
- המאבק על השליטה באלון רבוע כחול: מחזיקי האג"ח יחליטו מחר - בן משה או גינדי
- הקרב על רבוע כחול: הגינדים מציעים מיליארד שקל, בן משה - 950 מיליון
- גינדי נגד בן משה: מי ירכוש את קבוצת אלון רבוע כחול?
"הכל נראה פה מצחיק"
האסיפה אתמול היתה סוערת במיוחד. בן־משה העביר במהלך האסיפה מכתב לאלון רבוע כחול, בראשותו של אביגדור קפלן, ומחזיקי האג"ח שאותו כינה מכתב מתקן של ההצעה שהגיש בסוף השבוע. המכתב נתן את האות למתיחות שפרצה באולם בין שתי הקבוצות המתחרות. כעת, בן־משה יעניק 300 מיליון שקל מתוך ההזרמה המיידית (במקום 250 מיליון שקל בהצעה הראשונית), ששימשו לפירעון החוב לנושים, בתוך חודש במקום לאחר שמונה חודשים. בנוסף מתחייב בן־משה לפרוע את מלוא האג"ח בתוך שנה, אם מחזיקי האג"ח ירצו בכך. התנאי העיקרי של בן־משה היא חתימה על הסדר חוב באלון רבוע כחול. אבי גינדי, ממשפחת בעלי השליטה, זעם על שינוי ההצעה וקרא: "מותר לשנות הצעות? הכל פה נראה מצחיק".
"גינדי יכולים להגיד שאחרי 21 ימים ההצעה שלהם נפלה, אבל אנחנו מחוייבים להצעה שלנו במשך 60 יום", אמר עו"ד דוני טולידאנו שהציג את ההצעה של בן־משה. "היכולת שלנו לקבל אישור של הממונה על ההגבלים הרבה יותר טובה מהמתחרה השני. לנו אין בעיות".
אייל ידווב, שמייעץ לבן־משה, אמר כי "אנחנו רואים וודאות בהצעה שלנו, גם בנזילות, גם בהשלמת העסקה וגם בהחזר. על גינדי לא יודעים כלום כי היא חברה פרטית. מוטי בן־משה הביא מהבנקים מכתבים שמציגים יתרות נזילות של 800 מיליון שקל, לא מכתב מרו"ח עם תוכן לא ברור כמו שהביאו הגינדים. אנחנו רוצים מאוד להשלים את העסקה ולעשות את זה מהר. אנחנו מתחייבים לסיים את המו"מ בתוך 15 יום בלבד וגינדי דורשים בלעדיות ל־63 יום". ידווב התייחס גם לשלב השני בהסדר. "אנחנו נזרים 300 מיליון שקל, בכל מצב, ובלי קשר למצב החברה, כמו ההזרמות של גינדי. גינדי לא מציעה הזרמה אמיתית אלא רשת ביטחון, המטרה שלהם היא להשביח את החברות. ההזרמות שלנו נועדו כדי להוריד מינוף. אין כאן טריקים. אם תירצו להיפרע מהחוב תוך שנה תיפרעו. תירצו להישאר, תישארו".
עו"ד יורם ראבד, שמייצג את משפחת גינדי, התייחס להצעתו של בן־משה ואמר כי "אני שמח שבן־משה קרא את ההצעה שלנו לעומק ולכן שיפר את ההצעה שלו. בדקנו את החברות־הבנות במשך חודש ולא היינו עומדים פה אם לא היינו בטוחים ביכולת שלנו לשפר אותן. לא באנו לעשות סיבוב בשוק ההון. אנחנו מסתכלים על השבחת החברות והערך שניתן להן. ההשבחה בחברה הזו תבוא משיווק ונדל"ן. עם כל הכבוד לבן־משה, במדינת ישראל אנחנו לא צריכים להוכיח את היכולות שלנו. החברה מוכרת הכי הרבה דירות בישראל, היא לא ממונפת ואנחנו בטוחים שמה שגינדי החזקות עשתה בתקופה קצרה יחסית, נוכל לעשות גם פה״.
ליטל גינדי־מטלון: אנחנו רוצים לגמור את העסקה. בלי משחקים״.
"אם ניסוג, יש עילת תביעה"
ראבד התייחס ללוח הזמנים של בן־משה: "הצעת בן־משה מדברת על 60 יום עם הארכה של 14 יום. בן־משה יכול להחליט אחרי 70 יום שאין עסקה, ולא לשלם שקל אחד. אין כאן פיצוי שהוא נותן. במקרה הכי גרוע הוא משאיר 20 מיליון שקל לחברה ולא לכם – ובורח. אצלנו אין דבר כזה. אם אנחנו נסוגים יש עילת תביעה נגדנו של מיליארד שקל. אצל בן־משה זה לא קיים. הוא מציג חברה ומציג מכתבי יכולת של גורם אחר בכלל. העובדה שבן־משה מציג איתנות פיננסית אין לה שום משמעות. לגבי ההזרמה לתוך החברה, אנחנו מציעים 250 מיליון שקל יותר מבן־משה״.
בשלב מסויים, יצאו הצדדים להתייעצות. ראבד הטיל פצצה: "אנחנו נאפשר פירעון מוקדם בתוך תשעים יום לאחר ההסדר. מי שירצה להישאר עם 6% ריבית יוכל להישאר". ראבד עבר לסוגיית מגה והתנאי המתלה של גינדי לגבי הגעה להסדר בין אלון רבוע כחול למגה. לעומתם, בן־משה לא העמיד תנאי כזה, ולכאורה הוא מעמיד את גינדי בעמדת נחיתות. ״בן־משה לא ויתר על תנאי של מגה. לא ניתן להגיע להסדר באלון רבוע כחול ללא מגה. אפשר להגיע להסכם עם מגה בזמנים קצרים, כי הנאמנים מבינים שהצ'אנס הכי גדול שלהם לקבל מזומן זה עכשיו כשהמשקיע נמצא בתנועה. בואו נדבר על דמי הרצינות. אנחנו מוכנים לתת 200 מיליון שקל דמי רצינות. אין לזה שום משמעות".