$
בורסת ת"א

הסיבוב של רוז'נסקי ולהב ב־PLT: רווח של 33% בתוך חצי שנה

איליק רוז'נסקי, אלי להב ושותפם משה טיסונה מכרו לשותף הרביעי בחברת ניכיון הצ'קים שרון פלאצ'י את מלוא אחזקתם (38.8%) ב־20 מיליון שקל. השלושה נכנסו להשקעה בחברה כשהיתה שלד בורסאי ביולי האחרון והזרימו לתוכה 15 מיליון שקל

אורן פרוינד 20:1115.02.16

אנשי העסקים איליק רוז'נסקי, אלי להב ומשה טיסונה, מכרו את אחזקותיהם בחברת ניכיון הצ'קים PLTתמורת כ-20 מיליון שקל. מדובר עבורם ברווח של 5 מיליון שקל בתקופה של חצי שנה.

 

רוז'נסקי ולהב החזיקו בחברה (19.42%) באמצעות חברת להב והיו שותפים בגרעין שליטה ביחד עם טיסונה שהחזיק 19.42% נוספים. את המניות שלהם הם מכרו לשותף שלהם בחברה שרון פלאצ'י (38%) תמורת 11.5 מיליון שקל שקנה מהם באותה עסקה גם הלוואות בעלים בהיקף של 8.5 מיליון שקל. בסך הכל שילם פלאצ'י כ-20 מיליון שקל עבור המניות והלוואות הבעלים בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 33 מיליון שקל.

 

מייד לאחר שרכש פלאצ'י את המניות הוא מכר 28% מהמניות של החברה לאבנר שנור, מבעלי השליטה (19%) בחברת קרדן אן וי ולשותפו שמעון דסה. את המניות הוא מכר לשניים בתמורה ל-7.6 מיליון שקל שיכולה להגיע גם ל-9 מיליון שקל במידה שהחברה תעמוד ביעדים מסוימים בתוצאות הכספיות של שנת 2016. פלאצ'י יישאר לאחר העסקה עם אחזקה של 51% בחברה ויהיה בעל השליטה. שווי החברה שנגזר מהעסקה מסתכם בכ-30 מיליון שקל - פרמייה של 42% על שוויה בבורסה בתל אביב.

 

מה דעתך על מניית פסגות קבוצה:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה
איליק רוז'נסקי איליק רוז'נסקי

 

רוז'ינסקי ולהב נכנסו להשקעה ב-PLT בחודש יולי 2015 כשזו הייתה שלד בורסאי בשם די רום. ביחד עם טיסונה הם רכשו 40% מהחברה והזרימו 15 מיליון שקל כהון והלוואות בעלים (7.5 מיליון שקל הלוואות בעלים והיתרה הון). בעסקה הנוכחית שנור רוכש את המניות שלהם בתמורה ל-12.5 מיליון שקל ויתרת השלום שלו (7.5 מיליון שקל) הוא בגין הלוואת הבעלים. רוז'נסקי ולהב החליטו למכור את האחזקה שלהם כיוון שהם מעוניינים להתמקד בפעילות של נדל"ן ואנרגיה סולארית.

 

חברת PLT נסחרת בבורסת תל אביב בשווי של 21 מיליון שקל ועוסקת בתחום החם של ניכיון צ'קים. החברות האלו נהנות כרגע מתיקון חוק חדש שמאפשר להן לגייס אג"ח בבורסה בסכום של עד 2.5 מיליארד שקל. התיקון הוכנס לחוק ההסדרים 2016 ונועד להגדיל את התחרות בשוק האשראי במדינה. מלבד PLT פועלות בישראל ארבע חברות נוספות בתחום. הגדולה ביותר היא האחים נאוי, שהודיעה לאחרונה על גיוס אג"ח של עד 600 מיליון שקל, חברת פנינסולה, שנרכשה לאחרונה על ידי בית ההשקעות מיטב-דש; אס.אר אקורד שבשליטת עדי צים, ואופל באלנס, שבשליטת משפחת מזרחי.

 

אס.אר.אקורד, בשליטת עדי צים (81.5%), הציגה את התשואה על ההון הגבוהה ביותר בתשעת החודשים הראשונים של השנה - 69.5%. אחריה נמצאת אופל בלאנס עם 39.9%, השלישית זו אחים נאוי עם 21.9% ופנינסולה נמצאת בתחתית עם התשואה הנמוכה ביותר - 12.3%. שיעור הרווח הנקי הממוצע של חברות האשראי החוץ־בנקאי עמד על 54% בתשעת החודשים הראשונים של השנה, גבוה פי 1.6 מזה של המערכת הבנקאית. אחת הסיבות לכך היא גובה הריבית שלוקחות חברות האשראי החוץ־בנקאי. כך, למשל, בעוד שגובה הריבית הממוצעת בבנקים למגזר הקמעונאי הוא 6.8%, בנאוי הריבית הממוצעת עומדת על 9.84%.

 

לפני שבועיים דווח ב"כלכליסט" כי רוז'נסקי, מנכ"ל דלק נדל"ן לשעבר, ולהב מנהלים שיחות עם הנאמנים רו"ח גבי טרבלסי ועורכי הדין אהוד גינדס ואמיר ברטוב לרכישת מלוא מניות רשת מגה תמורת 250–300 מיליון שקל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x