103 מיליון שקל השקיעו גזית גלוב ונורסטאר ברכישות עצמיות של אג"חים בחצי השנה האחרונה
את מרבית הרכישות ביצעה גזית גלוב, בשליטת חיים כצמן ודורי סגל, בינואר־פברואר לאחר שהשלימה מספר מהלכים שהכניסו לקופתה סכום כולל של 1.4 מיליארד שקל
כדי להתמודד עם ירידה של 10% בהון העצמי, ביצעה גזית גלוב רכישות עצמיות של אג"ח בהיקף של 79 מיליון שקל בחצי שנה האחרונה. הירידות בהון העצמי מיוחסת לשחיקת מטבעות זרים וההזרמות האדירות לחברה־הבת לשעבר דורי קבוצה. רכישות האג"ח מקטינות את חובה של גזית גלוב ובכך מביאות לשיפור ביחסים פיננסים חשובים כמו חוב ל־CAP (יחס של חוב להון עצמי וחוב פיננסי), מאפשרות לה לעמוד בתנאי שטר הנאמנות ללא סכנה ולשמור על דירוג אשראי גבוה של AA מינוס.
את מרבית הרכישות ביצעה גזית גלוב, בשליטת חיים כצמן ודורי סגל, בינואר־פברואר 2016 לאחר שהשלימה מספר מהלכים שהכניסו לקופתה סכום כולל של 1.4 מיליארד שקל. גזית גלוב ביצעה את הרכישות בסדרות הקצרות (א',ב',ג',ו'ו־ט') שעומדות לפירעון בשנתיים הקרובות ובכך היא האריכה את המח"מ הכללי של תיק החוב שלה. הסדרות האלו נסחרות ברובן מעל מחיר הפארי או בסביבתו, ולכן הרכישות כמעט ולא הביאו לחיסכון משמעותי בעלויות המימון של גזית גלוב אלא בעיקר נועדו להקטין את שיעור המינוף. נכון לספטמבר 2015, שיעור המינוף עמד על 51.5% (LTV) והוא צפוי לעמוד על 50% לאחר השלמת הרכישות ומכירת המניות שביצעה גזית גלוב בחודשים האחרונים (שיעור המינוף העדכני יפורסם בדו"ח השנתי בחודש מרץ).
מנכ"לית גזית גלוב רוחה לוין אמרה אתמול ל"כלכליסט" כי "בשלושת החודשים האחרונים החברה ביצעה מספר מהלכים עסקיים תוך הגדלת הנזילות בסכום משמעותי. הרכישה החוזרת של החוב מתבצעת לטובת ניצול יעיל של המאזן ושיפור ביחסים הפיננסים".
המהלכים שעליהם מתכוונת לוין הם הנפקת מניות בדצמבר 2015, שהכניסה לקופתה 603 מיליון שקל, מכירת 2.9% ממניות החברה־הבת FCR ב־117 מיליון דולר קנדי (כ־330 מיליון שקל) ומכירת 3.7% ממניות החברה־הבת אקוויטי וואן ב־125 מיליון דולר ארה"ב (כ־490 מיליון שקל).
המכירה של מניות החברות־הבנות והנפקת ההון הנוכחית מבטאות אסטרטגיה רחבה יותר שמנסה להנחיל בחברה היו"ר כצמן, שמעוניין להפוך את גזית גלוב לחברת נדל"ן שמחזיקה ישירות בנכסים ולא דרך החברות־הבנות. את אותה אסטרטגיה מבצעים כצמן וסגל גם בחברת נורסטאר, שדרכה הם שולטים בגזית גלוב. נורסטאר ביצעה רכישות עצמיות של אג"ח בהיקף של 24 מיליון שקל בשלושת החודשים האחרונים.
גזית גלוב, שמחזיקה במרכזים מסחריים בלמעלה מ־20 מדינות שונות בעולם, ספגה ירידת ערך חדה של 17% מתחילת השנה בהמשך לירידה של 22% בשנת 2015. החברה נסחרת היום בתל אביב בשווי של 5.5 מיליארד שקל. הירידה במניה התרחשה על רקע הזרמות של 625 מיליון שקל שביצעה עבור החברה־הבת לשעבר דורי קבוצה ובעקבות היחלשות הריאל הברזילאי והדולר הקנדי על רקע הירידה במחיר הנפט.