סטנלי פישר: "מוקדם מדי לדעת מה צפוי בשווקים בהמשך"
סגן יו"ר הפד אמר הלילה בכנס ביוסטון כי ראשי הבנק עדיין לא יודעים כיצד ינהגו בהתכנסות של חודש מרץ. "ראינו תקופות דומות של טלטלה בשנים האחרונות שלא הותירו חותם משמעותי על הכלכלה"
סגן יו"ר הפד סטנלי פישר אמר אתמול בערב כי ראשי הבנק המרכזי האמריקאי "פשוט אינם יודעים" כיצד ינהגו בהתכנסות המוניטרית הקרובה של ועידת השוק החופשי, בעוד שלושה שבועות.
- הבנקים שוב על הכוונת
- בכירי הפד חששו כי הנפילות בבורסות העולם יסכנו את הכלכלה האמריקאית
- בנק אוף אמריקה: "השוק מתמחר סיכוי של 50% למיתון עולמי"
לדבריו, מוקדם מדי להעריך נכונה את השפעת התנודתיות בשווקים. "אם ההתפחויות האחרונות בשווקים יובילו להידוק התנאים הפיננסיים, הדבר עשוי לסמן האטה בכלכלה הגלובאלית, שיכולה לבלום עלייה ברמת האינפלציה בארה"ב", אמר פישר בכנס IHS CERAWeek ביוסטון בארה"ב.
בה בעת, הדגיש סגן הי"ר, מוקדם מדי להגיע למסקנות חד משמעויות. "ראינו תקופות דומות של טלטלה בשנים האחרונות, כולל במחצית השנייה של 2011, שלא הותירו חותם משמעותי על הכלכלה. כך שמוקדם מדי לקבוע מהן ההשלכות של הירידות החדות שראינו בשווקים בשבעת השבועות הראשונים של 2016".
אשר לסוגייית הריבית השלילית, פישר אמר כי אף שהפד בוחן את העניין, אין תוכנית להשתמש במדיניות זו. "אנו בודקים את זה אבל אני יכול לומר לכם שאין לנו כוונה לעשות בכך שימוש בשלב זה, ולדעתי אנחנו רחוקים מאד מהאפשרות הזו. בפד בוחנים דברים דברים, לומדים אותם ובודקים את ההשלכות השונות שלהם".
בענייןת תעשיית האנרגיה והשפעתה על כלכלת ארה"ב ציין פישר כי עד כה נפילת מחירי הנפט לא השפיעה על רמת התוצא המקומי או על רמת ההוצאות הצרכניות. לדבריו, אינפלציית הליבה האמריקאית (שאינה כוללת את מחירי האנרגיה) עומדת ב-12 החודשים האחרונים מעל 2%. "עם זאת, המשך של ירידות במחירי הנפט צפוי להותיר את רמת האינפלציה הכוללת ברמה נמוכה לתקופה ממושכת יותר מכפי שצפינו, לפני שתחזור ליעד של 2%".
פישר הוסיף כי "מבט המתמקד בהוצאות הצרכניות מלמד כי הן עלו בחודשים האחרונים, וכי הן שומרות על רמתן הגבוהה בזכות הירידה במחירי הנפט".