$
שווקי חו"ל

ברקשייר: זינוק של 32% ברווח הנקי; באפט: "טעות להמר נגד ארה"ב"

הרווח הנקי של חברת האחזקות הסתכם ב-5.48 מיליארד דולר ברבעון הרביעי, הרווח התפעולי ניתר ב-18% ל-4.7 מיליארד דולר - מעל תחזיות האנליסטים; באפט חלק שבחים למנכ"ל ישקר, יעקב הרפז: "עושה קסמים"

שירות כלכליסט 15:4227.02.16

חברת האחזקות ברקשייר האת'אווי בשליטת המשקיע המיליארדר וורן באפט פרסמה היום (שבת) את דו"חותיה לרבעון הרביעי של 2015, מהם עולה כי הרווח הנקי זינק ב-32%, ל-5.48 מיליארד דולר, או 3,333 דולר למניה.

 

הרווח התפעולי זינק ב-18% ל-4.7 מיליארד דולר, או 2,843 דולר למניה - מעט מעל ממוצע תחזיות האנליסטים שהיה 2,814 דולר למניה. הכנסות החברה עלו ב-7% ל-51.82 מיליארד דולר.

 

ב-2015 כולה זינק הרווח הנקי של ברקשייר ב-21% ל-24.08 מיליארד דולר, או 14,656 אלף דולר למניה. הרווח התפעולי השנתי עלה ב-5% ל- 17.36 מיליארד דולר, או 10,564 דולר למניה. השווי של ברקשייר גדל ב-15.4 מיליארד דולר בשנה שחלפה. השווי למניה - אינדיקטור המביא בחשבון את הנכסים פחות ההתחייבויות - עלה ב-6.4% ל-155.5 אלף דולר. בסוף השנה שחלפה החזיקה החברה במזומן בסך 71.73 מיליארד דולר. 

 

 צילום: בלומברג

 

  

 

במכתב למשקיעים שליווה את הדו"חות ציין באפט כי פעילות חברת הרכבות ברלינגטון, שבה מחזיקה ברקשייר, השתפרה באופן "דרמטי" בשנה שחלפה - לאחר הבעיות ב-2014.

 

חברת הרכבות היא חלק מחמש החטיבות הגדולות ביותר של ברקשייר מחוץ לתחום הביטוח; חטיבות אלה - בהן IMC הכוללת את ישקר הישראלית שבאפט מחזיק ב-100% ממניותיה  - הניבו לה רווח של 13.1 מיליארד דולר ב-2015, עלייה של 650 מיליון דולר לעומת 2014. 

 

בשנה הנוכחית תתווסף לקבוצה הזו חברת פרסיז'ן קאטפרטס, המייצרת סגסוגות של רכיבי מתכת לתעשיית התעופה והגז - שברקשייר הודיעה באוגוסט האחרון כי תרכוש תמורת כ-37 מיליארד דולר. באפט חלק שבחים למנכ"ל פרסיז'ן, מארק דוניגאן, ואמר כי הישגיו מזכירים לו את "הקסמים" שמבצע יעקב הרפז, מנכ"ל ישקר, "יצרנית כלי החיתוך הישראלית יוצאת הדופן". לדבריו, "שני האנשים הופכים חומרים רגילים למוצרים יוצאים מהכלל המשמשים יצרנים בכל העולם".

  

באפט התייחס במכתבו גם לבחירות לנשיאות בארה"ב שייערכו בנובמבר. לדבריו, "המועמדים מדברים כל הזמן על הבעיות של אמריקה - שכמובן רק הם יכולים לפתור. כתוצאה מכך, אמריקאים רבים סבורים כי איכות החיים של ילדיהם תהיה פחותה מזו שלהם; ואולם הם טועים - התינוקות שנולדים כיום בארה"ב הם בני המזל הכי גדולים בהיסטוריה".

 

לדבריו, "התוצר לנפש בארה"ב עומד כיום - בערכים ריאליים - על 56 אלף דולר, פי שישה מאשר ב-1930, השנה בה נולדתי; זו קפיצה שההורים שלי ובני דורם יכלו רק לחלום עליה. במשך 240 שנה זו היתה טעות נוראית להמר נגד ארה"ב - וגם עכשיו זה לא הזמן להתחיל; אווז הזהב האמריקאי של המסחר והחדשנות ימשיך להטיל ביצים שיילכו ויגדלו; והילדים האמריקאים יחיו חיים טובים יותר מהוריהם".

 

באפט התייחס גם לשינויים הטכנולוגיים המהירים שעוברים על התעשייה, וכתב שעיקר התועלת מהזינוק בפריון של המשק האמריקאי במאה השנים האחרונות זרמה לכיסיהם של העשירים ביותר. לדברי באפט, "גם בעלי ההון וגם העובדים עלולים לשלם מחיר כבד מחדשנות שמשבשת את העולם שהם מכירים". אבל בנקודה זו, באפט מפתיע וטוען שאת הדאגה מהשינוי לא צריך להפנות לבעלי ההון. "לא צריך להזיל דמעות על קפיטליסטים, בין שמדובר בבעלים פרטיים ובין שמדובר בצבא של מחזיקי מניות. זה התפקיד שלהם לדאוג לעצמם", הוא כותב. "המשוואה שונה עבור העובדים. הם יתקשו למצוא עבודה חדשה אחרי שהכישורים שלהם יהפכו מיותרים". באפט מסביר שהפתרון לבעיה הזו הוא לא עצירת החדשנות, אלא הקמתה של "רשת ביטחון שתבטיח קיום בכבוד לאלו שרוצים לעבוד אבל לא מוצאים עבודה בגלל השינויים הטכנולוגיים".

 

מניית ברקשייר נפלה ב-12% בשנה שחלפה, על רקע החולשה שהפגינו חלק מהחברות בהן היא מחזיקה - אמריקן אקספרס, וולמארט ו-וIBM; זאת לעומת ירידה של 1% בלבד במדד S&P 500. עם זאת מתחילת השנה עלתה המניה ב-0.2%, לעומת ירידה של 4.7% בשוק כולו. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x