אחרי שנה של מו"מ: גזית גלוב מורידה את גזית ישראל מהמדף
בכך למעשה משאירים חיים כצמן ודורי סגל את השותפות שלהם עם חבר הילדות של סגל, רונן אשכנזי, שהכניס אותם להרפתקה הלא מוצלחת בדורי קבוצה
אחרי שנה של מו"מ עם מספר חברות ישראליות וזרות, החליט אתמול (ג') חיים כצמן, בעל השליטה בגזית גלוב, להפסיק את המו"מ למכירת החברה הבת (85%) גזית ישראל (פיתוח). גזית גלובדיווחה היום (ד') כי הורתה לבנק ההשקעות סיטיגרופ להפסיק לקבל פניות של רוכשים חדשים ולמעשה הורידה את החברה מהמדף.
גזית ישראל היא הזרוע של גזית גלוב בישראל שמחזיקה בעשרה מרכזים מסחריים תחת המותג G שמוערכים בשווי של 2.2 מיליארד שקל. הנכסים האלו מהווים כ-9% מסך הנכסים של גזית גלוב בעולם. החברה הזו מוחזקת על ידי גזית גלוב (85%) ורונן אשכנזי (15%). ההון העצמי של גזית ישראל עומד על כמיליארד שקל וזה הסכום שדרשה גזית גלוב לקבל בעבור המכירה.
- כצמן בביקור בישראל: ינסה לשכנע משקיעים לחזור ולרכוש את המניה
- "בעוד כשנתיים גזית גלוב תהיה יותר חזקה, למרות שהדרך לשם עוד ארוכה"
- 103 מיליון שקל השקיעו גזית גלוב ונורסטאר ברכישות עצמיות של אג"חים בחצי השנה האחרונה
גזית גלוב העמידה את גזית ישראל על המדף לפני שנה וקיבלה מאז מספר פניות מחברות ישראליות וזרות. ארבע הצעות ישראליות ביג ומגה אור, אמות וגינדי החזקות, קרן JTLV בשיתוף מוסדיים ונכסים ובנין, פרשו מהמירוץ לאחר שלא הסכימו לשלם את הסכום שדרשה גזית גלוב. גם ארבע הקרנות הזרות שהגישו הצעות פרשו מן המירוץ לאחר שלא הסכימו להעלות את המחיר.
ככל הנראה, בגזית גלוב החליטו לוותר על המכירה לאחר שביצעו מספר מהלכים (מכירת מניות של חברות בנות והנפקת מניות בישראל) שהכניסו לקופתם 1.4 מיליארד שקל והחליטו במקום להשביח את הנכסים בישראל. בכך למעשה משאירים חיים כצמן ודורי סגל את השותפות שלהם עם חבר הילדות של סגל, רונן אשכנזי, שהכניס אותם להרפתקה הלא מוצלחת בדורי קבוצה.
בימים אלו מבצעת גזית גלוב מיני רואד שואו בישראל. כצמן נחת לפני יומיים בארץ והחל בסבב פגישות עם כל חברות הביטוח ובתי ההשקעות הגדולים במטרה לשכנע אותם לשוב ולרכוש את המניה. סבב הפגישות הגיע בעקבות נפילה חדה של 35% בשוויה של גזית גלוב ב-12 החודשים האחרונים. נראה כי האסטרטגיה הזו אכן עובדת - מניית החברה רשמה עלייה של 14% מתחילת השבוע.
"גזית ישראל יכולה להפוך לשחקן השלישי בתחום המסחרי בישראל"
האנליסט שי ליפמן מווליו בייס התייסח להפסקת המו"מ של החברה. "להערכתי לגזית גלוב יכולת להפוך את גזית ישראל לשחקן השלישי בתחום המסחרי בישראל, ע"י הגדלת והשלמת הייזום על הקרקעות שבבעלותה ובמקביל ע"י רכישת נכסים . המצב כיום הוא שהדואופול עזריאלי ומליסרון בפועל לא יכול לצמוח בשוק המסחרי ע"י רכישות חדשות (בשל
הגבלים עסקיים) וניתן לראות שהם פונים להתרחבות בייזום בעיקר בתחום המשרדים".
ליפמן הסביר כי "בגזית הנכסים (בהיקף של כ- 2.2 מיליארד שקל) רשומים לפי היוון של כ- 7.25%- 7.5% בדומה לשיעורי ההיוון של החברות בענף, בפועל עזריאלי ומליסרון נסחרות במכפילי הון גבוהים שגוזרים לנכסים שלהם שיעורי היוון של 6%-6.5% (מליסרון מכפיל הון 1.45, עזריאלי 1.28). גזית יכולה לבצע את ההתרחבות בתחום ע"י כניסה של מוסדיים כשותפים פיננסים שלה (ואני בטוח שהמוסדיים מאוד ישמחו להיות שותפים של גזית בישראל), וזה עולה בקנה אחד עם האסטרטגיה של גזית להגדיל את פעילות הנדל"ן הפרטי שלה, וזו תהיה דוגמא טובה לבעלי המניות מה היא מתכוונת לעשות כשהיא רוצה להפוך את אחת האחזקות הסחירות שלה לפרטית כשהיא נשארת בניהול עם פחות אקוויטי ויותר דמי ניהול ודמי הצלחה. סה"כ צעד חיובי לחברה".