רשות ני"ע בוחנת: גם חברות קטנות שהנפיקו איגרות חוב ידווחו רק פעמיים בשנה
בדיון בהקלות הדיווח לחברות קטנות שהנפיקו מניות, ניסו נציגי הרשות להרגיע את החששות: החברות יהוו 5% משווי השוק של כלל החברות הנסחרות ולא יכללו בת"א־100
היבטים נוספים של החלטת רשות ני"ע להקל על חברות קטנות הנסחרות בבורסה נחשפו בדיון שקיימה מליאת הרשות. בדיון שהתקיים בסוף ינואר דנה המליאה ברפורמה שמוביל יו"ר הרשות שמואל האוזר, שלפיה חברות קטנות יוכלו לפרסם רק שני דו"חות בשנה במקום ארבעה דו"חות.
- האוזר הצטרף לנאבקים נגד מוצר הגמל החדש של האוצר
- רשות ני"ע נגד מוצר הגמל החדש: דורשת שההפקדות יסגרו ל-6 שנים לפחות
- יוגב: "עד נבחרת הדירקטורים שליש מהמינויים נפסלו בשל זיקה פוליטית. היום זה אפסי"
החברות שיוכלו לקבל את ההקלה הן כאלו ששווי השוק שלהן נמוך מ־300 מיליון שקל, שלא הנפיקו אג"ח לציבור ושאינן דואליות. נציגי הנהלת הרשות הסבירו לחברי מליאת הרשות כי 196 חברות שנסחרות בבורסה ו־20–15 חברות מחוקות (שממשיכות לדווח תקופה מסוימת אחרי המחיקה) יהיו רלבנטיות לרפורמה — כ־60% מהחברות הנסחרות, אך רק 5% מבחינת שווי השוק הכולל.
עוד הדגישו נציגי הרשות, במטרה להרגיע את הדאגות, כי מדובר בחברות שלא נכללות במדד ת"א־100. כשתהו חברי המליאה מדוע ההקלה לא חלה גם על חברות שהנפיקו אג"ח, הסבירו ברשות כי ההקלה מאפשרת להימנע מפרסום דו"חות כספיים שיש בהם מידע בעל ערך למשקיעים והפגיעה במשקיעים היא משמעותית יותר כשמדובר בבעלי אג"ח.
עוד הוסבר כי בעלי אג"ח הם במצב נחות לעומת הבנקים שמקבלים עדכונים שוטפים וכי בעוד לבעלי המניות יש את האפסייד של המניה, מחזיקי האג"ח עשויים להישאר חסרי כל אם החברה תיקלע למצוקה. עם זאת, ברשות הבהירו כי המתווה המוצע הוא ראשוני ולכן גם הוחלט ליישם אותו בשלב ראשון על חברות מניות בלבד, אולם אם הרשות תיווכח שהמודל יושם באופן מוצלח, ייתכן שיורחב גם לחברות האג"ח הקטנות.
יש 83 חברות קטנות שהנפיקו אג"ח שלכאורה יכולות להיכנס גם הן לתחולת המודל. כשחבר מליאה העיר כי המתווה המוצע עלול לתמרץ חברות להנפיק מניות ולא אג"ח, הסבירו נציגי הרשות כי הם שומעים דווקא את הטענה ההפוכה, שלפיה חברות לא מנפיקות מניות בשל הרגולציה המכבידה יותר החלה על הנפקת מניות בהיבטי ממשל תאגידי.
לבסוף הוסבר כי לא מדובר בחידוש ישראלי וכי ברוב מדינות אירופה החברות לא מחויבות בדיווחים רבעוניים. עם זאת, הודו ברשות כי מתווה מדורג שבו חלק מהחברות מדווחות רבעונית וחלק מדי חצי שנה קיים רק בסינגפור.