$
המלצות ואזהרות

"ידידותם של הבנקים המרכזיים עם המשקיעים עלולה לערער את היציבות הפיננסית"

כלכלני בנק לאומי מתייחסים בסקירתם השבועית לצעדי הבנק האירופי אתמול; לדבריהם רמות ריבית נמוכות לאורך זמן והדפסת כסף למימון הסקטור העסקי יביאו "לעלייה בתיאבון הפירמות למינוף, ומכאן להגדלת ההסתברות למשבר אשראי בטווח הבינוני"

שירות כלכליסט 08:0011.03.16

"הבנקים המרכזיים בעולם ממשיכים להיות ידידיהם הטובים ביותר של משקיעי המניות, שנים לאחר המשבר הפיננסי של 2008. ידידות זו מיטבה עם המשקיעים בטווח הקצר, אך עלולה לערער את יציבות הסקטור העסקי לאורך זמן", כך כותבים כלכלני בנק לאומי בסקירתם השבועית בהתייחסות למהלכיו של הבנק האירופי המרכזי בראשותו של מריו דראגי אתמול (ה'), בהם הורדת הריבית לרמה אפסית והגדלת רכישות האג"ח.

 

 

מה דעתך על מניית לאומי:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

כך מסבירים בלאומי את עמדתם: "שוק המניות באירופה הגיב מיידית בעליות שערים לצעדי הבנק המרכזי. העליות במדדי המניות התמתנו, ואף עברו לאחר מכן לירידות שערים. זאת, לאחר שהיורו עבר מפיחות חד לתיסוף ביחס לדולר. אולם, נראה שתגובת המשקיעים לא נבעה רק מהשינויים בשערי החליפין.

 

"נראה שבתחילה המשקיעים היו מעודדים מהמחויבות הכללית שהבנק המרכזי הפגין, לפעול לתמיכה בשווקים הפיננסים. בנוסף, הרחבת המימון שיספק הבנק המרכזי לבנקים, ומימון פירמות שאינן פיננסיות באמצעות רכישות אג"ח קונצרניות, עשויים להקל עוד יותר את עלויות המימון של הפירמות, במקביל להורדה מלאכותית בשיעורי ההיוון בסקטור העסקי. בהמשך, נגיד הבנק המרכזי באירופה הבהיר שהוא אינו רואה צורך בהורדות ריבית נוספות בהמשך השנה בהינתן המצב הכלכלי הנוכחי, אך הוא מעריך שהריבית גם לא תועלה תקופה ארוכה. בעקבות כך, שוק המניות באירופה עבר לירידות שערים.

 

 

 צילום: אי פי איי

 

"פעולות הבנק המרכזי האירופי מקטינות את סיכון האשראי של הפירמות בטווח הקצר. אולם, סביר להניח שרמות ריבית נמוכות כל כך לאורך זמן, והדפסת כסף לצורך מימון הסקטור העסקי, יביאו לעלייה בתיאבון הפירמות למינוף. באופן זה, הבנק המרכזי תורם להגדלת ההסתברות למשבר אשראי בטווח הבינוני, ומקשה עוד יותר על חזרה לסביבת ריביות סבירה, גם במידה והכלכלה האירופית תפגין עוצמה. דוגמא חלקית לכך ניתן לראות ברגישות הגבוהה מאוד שמפגינים השווקים הפיננסיים כיום לאפשרות של העלאת ריבית בארה"ב, לאחר שנים של ריבית אפסית. רגישות זו גבוהה משמעותית מזו שהייתה בשווקים בסבבים קודמים של העלאות ריבית".

 

 

 

עוד כותבים בלאומי כי "אנו ממליצים על חשיפה מנייתית 'ממוצעת' בתיקים, לאור הערכה שקצב צמיחה חיובי (גם אם מתון) במהלך שנת 2016, והרכב הצמיחה, יתמכו בשיפור מסוים ברווחיות הפירמות הן בחו"ל והן בישראל".

 

כלכלני בנק אגוד מציינים בסקירתם השבועית כי "נתוני התעסוקה החיוביים מהצפי שפורסמו בארה"ב בשבוע האחרון העלו את הסבירות להעלאת ריבית בארה"ב במועד מוקדם יותר - כבר ביולי". עוד מציינים שם את צעדיו של דראגי וכותבים כי על רקע התפתחויות אלה, הם ממשיכים להעריך כי "האפיק המנייתי צפוי להניב לאורך זמן תשואה עודפת ללקוחות, אם כי התנודתיות הגבוהה צפויה להימשך השנה. אנו ממשיכים להמליץ על חלוקה באפיק המנייתי של 60% חו"ל, 40% ישראל. החשיפה המומלצת למניות בתיק המייצג עומדת על 18% ובתיק הספקולטיבי - 32%, בחלוקה הגיאוגרפית הבאה: ארה"ב - 58% אירופה - 23% (כולל בריטניה), אסיה ללא יפן - 7% ,יפן - 12%. מומלצת השקעה במניות גלובליות בעלות תזרימי מזומנים יציבים. אנו ממשיכים בהמלצתנו להיחשף לדולר באמצעות האפיק המנייתי".

 

 

 

באגוד מתייחסים גם למדד המחירים לצרכן הצפוי להתפרסם בשבוע הבא ומעריכים כי "מדד פברואר יירד ב-0.4% והמדד שאחריו, מדד מרץ, יירד ב-0.1% נוספים, כאשר האינפלציה הצפויה ב-12 החודשים הבאים עומדת על 0.4% בלבד".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x