אסיפת בעלי המניות של אסם אישרה את המיזוג עם נסטלה
רק 10% מקרב בעלי המניות שאינם נגועים בעניין אישי התנגדו לעסקה. העסקה אושרה למרות שהתנגדות חברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי. משמעות האישור: אסם תימחק מהמסחר בבורסה בתל אביב. נסטלה תרכוש את מניות הציבור באסם תמורת 82.5 שקל למניה. נתח הציבור באסם עומד על 36.3% מהמניות, ותמורת העסקה משקפת שווי של 9.13 מיליארד שקל לחברת המזון השלישית בגודלה בישראל
עסקת המיזוג של אסם עם בעלת השליטה נסטלה אושרה היום (ה') באסיפת בעלי המניות. מקרב כלל בעלי המניות, רוב של 97% תמך בעסקה. מקרב אלו שאינם בעלי עניין אישי באישור העסקה, 90% הצביעו בעד ו-10% התנגדו.
- הספקים הגדולים נפגעים: מכירות המזון עולות, תנובה ואסם יורדות
- 74% מהמוסדיים הזרים באסם מחזיקים גם במניות נסטלה
- דוחות חלשים לאסם: ירידה של 3.1% ברווח הנקי ב-2015
נסטלה תרכוש את מניות הציבור באסם תמורת 82.5 שקל למניה. נתח הציבור באסם עומד על 36.3% מהמניות, ותמורת העסקה משקפת שווי של 9.13 מיליארד שקל לחברת המזון השלישית בגודלה בישראל.
העסקה אושרה למרות שחברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי המליצה שלא לאשרה. אנטרופי נימקה את המלצתה השלילית בכמה מישורים, החל מעצם כדאיות המיזוג, דרך מידת אי תלותה של הוועדה המיוחדת הבלתי תלויה שהוקמה מקרב הדירקטורים הבלתי תלויים של אסם על מנת לבחון את העסקה ולנהל מו"מ מול נסטלה, וכלה במכפיל שווי נמוך מדי לדעת אנטרופי.
"היוזמה באה מהנהלת אסם, אף שבדרך כלל הרוכש הוא היוזם", תיאר דן פרופר, יו"ר אסם, ל"כלכליסט" סמוך להגשת הצעת המיזוג את השתלשלות האירועים שהובילה להצעת הרכש של נסטלה. "פניתי לנסטלה והצלחתי לשכנע אותה לעשות את הצעד הזה ולרכוש את מניות הציבור".
עם הסיבות שדחפו את פרופר להוביל את המהלך, לדבריו, נמנית העובדה שמאז הנפקת אסם ב־1992 בתל אביב החברה לא נזדקקה למזומנים ולא הנפיקה מניות או אג"ח, וגם אינה רואה בכך צורך בעתיד. סיבה שנייה ומרכזית נוגעת לתקנות ני"ע לגבי רגולציה על בעל שליטה בחברה. לדברי פרופר, במקרה של אסם הרגולציה מכבידה באופן שלא מאפשר את פיתוח החברה.
יש לציין כי את מרבית אחזקותיו של פרופר עצמו רכשה נסטלה לפני כשנתיים במחיר גבוה יותר - של 92.7 שקל למניה, בעסקה שהכניסה לכיסו של פרופר 142 מיליון דולר.
מחיקת מניית אסם מהמסחר צפויה לצמצם עוד יותר את היכולת של הצרכן לקבל מידע על המתרחש מאחורי הקלעים של תעשיית המזון הישראלית. החל מהרבעון השני של השנה תהיה שטראוס חברת המזון הגדולה היחידה שנתוניה חשופים לציבור.