הנפט עשה מייקאובר לדוחות אל על: רווח נקי של 106.5 מיליון דולר
זאת, לעומת הפסד של 28 מיליון דולר בשנת 2014. הכנסות חברת התעופה נשארו בהיקף דומה ועמדו על כ-2.1 מיליארד דולר. עלות שכרו של המנכ"ל דוד מימון עמדה על 4.8 מיליון שקל
צניחת מחירי הנפט חוללה מהפך בדוחות חברת התעופה אל על- החברה דיווחה על רווח נקי של 106.5 מיליון דולר, לעומת הפסד של 28 מיליון דולר בשנת 2014. הכנסות החברה ירדו ב-1% ועמדו על כ-2.1 מיליארד דולר.
- אי.די.בי: נחזיק 25%-30% מהחברה הממוזגת ישראייר-סאן דור
- האוצר העלה התביעה מאל על ל-125 מיליון שקל שהועברו לה טרם ההפרטה
- סוף לסכסוך: סיכום בין הטייסים ואל על
מי שנהנה מאוד מצניחת מחירי הנפט של 2015 היה מנכ"ל אל על, דוד מימון, שהבונוס שלו נגזר מהרווח הנקי של חברת התעופה. כך גזר מימון את הבונוס המקסימלי האפשרי ממדיניות השכר של החברה, בסכום של 3 מיליון שקל, וסיכם את שנת 2015 עם שכר בעלות של 4.8 מיליון שקל. במקביל ביקשה החברה לשדרג את שכר הבסיס של מימון, ממשכורת של 97.5 אלף שקל בחודש, לשכר של 130 אלף שקל בחודש.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
כאשר בוחנים את נתח השוק של אל על בשנת 2015 מגלים כי התחרות המשיכה לנגוס בלקוחות של חברת התעופה הגדולה בישראל. נתח השוק של אל על עמד על 32.5%, לעומת 33.3% בשנת 2014.
הדרמה בדוחות היתה מחירי הדלק הסילוני. הוצאות הדלק של אל על צנחו ב-32% במהלך שנת 2015. הוצאות אחרות כמו שכר ירדו (אבל רק בגלל הדולר), למרות עלייה בהיקף כח אדם בגלל העלייה בכמות הטיסות, וכן הסכם קיבוצי החדש מיוני 2015 שהגדיל את הוצאות השכר ב-9 מיליון דולר.
מימון ציין בהודעת החברה: "במסגרת הסכם שכר חדש מיוני 2015, הוענקו תוספות שכר של 3% לכל העובדים ומענק חתימה של 3 מיליון דולר. בגין הרווח של השנה יקבלו העובדים תוספת שכר נוספת בשיעור של 1%. בנוסף, הוחלט להעניק השנה לכל העובדים והמנהלים בונוסים בהיקף של מעל 9 מיליון דולר וזאת מעבר לתוספות השכר והמענקים שניתנו לעובדים בהסכם הקיבוצי".
ועד טייסי אל על מסר לאחר פרסום הדו"ח כי "שמחנו לראות כי בשנה החולפת אל על רשמה רווח נאה. אנו כמובן נמשיך להתגייס, כפי שהתגייסנו בשנה החולפת, לכך שהתוצאות בשנת 2016 יהיו טובות אף יותר. השיפור הניכר בתוצאות הכספיות נובע במידה רבה מהעבודה המאומצת ומהפריון הרב של כלל עובדי החברה, אשר עובדים לילות כימים. אנו משוכנעים שיהיה זה הוגן, הגון וראוי להתחיל ולהשקיע ביחסי העבודה ובכלל עובדי אל על ולתגמלם על הישגים יוצאי דופן - בדיוק כפי שהחברה יודעת לצמצם, לייעל, להקפיא ולקצץ בשנים פחות מוצלחות. דוגמא יפה לכך ניתן לראות בחברת התעופה American Airlines, שרשמה לאחרונה רווח נאה והודיעה מיד עם היוודע על התוצאות כי למעלה מ-25% מהרווחים יוענקו לעובדים כבונוסים, וחלק ניכר נוסף יושקע בשיפור החברה והשירות ללקוחות. אנו חותרים ומצפים לסיים את המו"מ הנוכחי לקראת הקיץ, בתקווה שהשנה הקרובה תהיה טובה לא פחות משנת 2015".