הזמן המושלם לקנות יהלומים? ספרו את זה לצעירים
בזמן שהמחירים של מוצרי יוקרה אחרים זינקו בעשור האחרון, מחירי היהלומים נמצאים כעת בשפל ונמוכים מכפי שהיו ב-2006. זה אולי זמן נהדר לקנות יהלומים, אבל נראה שזה מעניין בעיקר קשישים
יהלומים מאבדם מזוהרם - ונראה שפחות צעירים מתלהבים מהם מבשנים עברו. מסתבר שהביקוש ליהלומים הולך וקטן בשנים האחרונות בעוד הביקוש למוצרי פנאי ויוקרה כגון חופשות, תיקי יד ממותגים וגאדג'טים מתקדמים גדל. בעלי מכרות כמו "דה בירס" – שבשנים האחרונות השקיעה תקציבי ענק בקמפיינים פרסומיים רחבים – לא מצליחים למנוע ממחירי היהלומים לרדת בהתמדה אל מתחת לרמה שבה היו לפני עשור. זהו סימן מובהק שהתעשייה לא מצליחה לשמור על החותמת הייחודית של המותג.
- כבר לא נוצץ: בנק אגוד מחק 20 מיליון שקל בשל הפסדי אשראי בענף היהלומים
- יצוא היהלומים של ישראל נחתך ביותר מ-20%
- ההאטה בכלכלת סין הכניסה את מכירות היהלומים לקיפאון
מחיריה של אבן החן נמוכים כעת ממה שהיו ב-2006, על פי נתונים מאתר PolishedPrice העוקב אחרי מחירי היהלומים בעולם. לעומת זאת, במהלך אותה התקופה מחיריהם של מוצרים כגון רכבי פאר, נעלי יוקרה ומוצרי מזון יוקרתיים טיפסו אל מעל לרמות האינפלציה. כך על פי מדדי "פורבס". זאת לעומת עלייה של 1.9% בלבד במחיריהם של תכשיטי יוקרה בשנים 2004-2013. מחירי פריטים אלו עוקבים בקירוב אחרי מחירי מוצרי הטיפוח, טבק ושעונים, על פי סקירת מגמות בתעשיות של "דה בירס" מ-2014.
מאמציהן של מפיקות היהלומים כגון "דה בירס" ו"אלרוסה" לדחוף את המחירים כשלו בשנה החולפת – המלטשים, הרוכשים את האבנים במצבן הגולמי ולאחר ליטוש מוכרים אותן לקמעונאים ולסיטונאים – לא הצליחו לגלגל הלאה את המחירים הגבוהים יותר בשל ירידת הביקוש מצד הצרכנים. איום מצד הרוכשים להחרים את המכירות הפומביות בהודו – שם מלוטשות כ-90% מהיהלומים בעולם – אילצו את "דה בירס" להוריד מחירים ב-15% באותה השנה ובעוד 7% בינואר.
"היצרניות פשוט לא מצליחות להגדיל את מחירי האבנים הבלתי מלוטשות, והשוק מצפה מהצרכן לספוג את ההפרש ולשלם יותר. אין לקחת כמובן מאליו את הביקוש מצד הצרכנים, גם בשווקים בשלים ובייחוד כשמדובר בבני דור המילניום", אומר אניש אגרוואל, שותף בחברת הייעוץ ג'ם-דאקס (Gemdax ) באנטוורפן.