סין: ירידה מפתיעה בייצור התעשייתי בחודש אפריל
הירידה הלא צפויה בפעילות המפעלים מצביעה על כך שמאמצי הממשלה לעודד צמיחה על ידי הרחבת האשראי הם בעלי השפעה קצרת טווח. עם זאת ההערכה היא שהבנק המרכזי לא יקל עוד במדיניות המוניטארית בתגובה לנתונים
המדד הרשמי של פעילות הייצור בסין ירד במעט באפריל, ומצביע על האטה מתונה בתנופה של הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, על אף מדיניות אשראי נוחה והתחזקות שוק הנדל"ן.
לשכת הסטטיסטיקה המרכזית בסין דיווחה היום (א') כי מדד ה-PMI לפעילות הייצור נפל באפריל לרמה של 50.1 נקודות מ-50.2 במרץ. התוצאה הייתה נמוכה מתחזיות האנליסטים שציפו לקריאה של 50.4 נקודות. עם זאת, המדד נותר מעל לרמה של 50 המסמנת התרחבות, זה החודש השני ברציפות לאחר שבעה חודשים של התכווצות. היום פורסם גם מדד PMI לסקטור השירותים, שנפל באפריל לרמה של 53.5 נקודות מ-53.8 חודש לפני כן.
הירידה הקטנה אך עם זאת הלא צפויה בפעילות המפעלים מצביעה על כך שמאמצי הממשלה לעודד צמיחה על ידי הרחבת האשראי הם בעלי השפעה קצרת טווח. "זה מדגיש את העובדה שהתמריצים שחווינו ברבעון הראשון היו בעלי מסגרת זמן מוגבלת", הגיב האנליסט אנגוס ניקולסון מ-IG מרקטס. "העובדה שמדד ה-PMI כבר נחלש מראה כי מדיניות האשראי הנוח היא פחות יעילה בעידוד הצמיחה".
עם זאת, הערכה היא שהבנק המרכזי לא יקל עוד במדיניות המוניטארית בתגובה לנתונים, במיוחד בהתחשב בכך שהייצור ממשיך להתרחב בעוד שרמות החוב ממשיכות לעלות.
הנתונים החלשים יחסית עלולים לפגוע בשוקי הסחורות, כולל הברזל והנחושת, שקיוו להתאוששות סינית. "ההתלהבות הסינית תומחרה גבוה מדי", מסכם אנליסט קומרזבנק זהאו האו.