$
בורסת ת"א

המהפך של אלקו: החוב נטו צנח מ-1.2 מיליארד שקל ל-90 מיליון שקל

חברת האחזקות של גרשון זלקינד רשמה שורה של מימושים מוצלחים שהביאו אותה לשורת רווח נקי של 282 מיליון שקל ברבעון הראשון

אורן פרוינד 12:4431.05.16
עד לפני שנה היה נראה כי חברת אלקו שבשליטת גרשון זלקינד הולכת ומצטרפת לחברות אחזקה נוספות בשוק הישראלי שסבלו מהיקף חובות אדיר ושיעורי מינוף גבוהים שאיימו להפיל את החברה. אלא שמדוחות החברה לרבעון הראשון של 2016 שפוסמו היום (ג') נראה כי אלקו השלימה מהפך.

 

אלקו סיימה את הרבעון הראשון של 2016 עם רווח נקי מיוחס לבעלי מניות של 282 מיליון שקל, קפיצה אדירה לעומת רווח נקי של 17 מיליון שקל ברבעון המקביל. אלקו הגדילה את הרווח הנקי שלה בעיקר הודות למספר עסקאות מכירה שהשלימה ברבעון הראשון של 2016 בהיקף של 3.3 מיליארד שקל שהניבו לה ברבעון הראשון רווחים של 296 מיליון שקל והקטינו את החוב נטו שלה מרמה של 1.2 מיליארד שקל לרמה של 90 מיליון שקל. לאחר העסקות האלו, שיעור המינוף של אלקו עומד היום על 10% בלבד.

מה דעתך על מניית אלקו:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

התרומה העיקרית לרווח הנקי של החברה ברבעון הראשון היא עסקת מכירה אטרקטיבית במיוחד של קרקע בסין, שנמכרה בינואר האחרון תמורת 440 מיליון שקל ברווח של 265 מיליון שקל. העסקה הזו הניבה לאלקו תזרים מזומנים חופשי של 324 מיליון שקל. עסקאות נוספות שביצעה לאחרונה אלקו הן מכירת אחזקותיה (38.4%) בקרן הנדל"ן LAT שריכזה את פעילות מקבצי הדיור של אלקו בארה"ב תמורת 2.7 מיליארד שקל (תזרים של 680 מיליון שקל) ומכירת קרקע ברמת השרון תמורת 180 מיליון שקל, מכירה שצפויה להניב לחברה תזרים של 100 מיליון שקל ברבעון הרביעי של השנה.

 

גרשון זלקינד גרשון זלקינד צילום: אוראל כהן

 

אלקו גם ביצעה פירעון מוקדם של איגרות החוב (סדרות י' ו-יב') בהיקף כולל של כ-417 מיליון שקל. הפדיון המוקדם יביא לחסכון שנתי בסך של כ-15 מיליון שקל בהוצאות המימון של החברה ובין היתר הביא להעלאת דירוג האשראי של החברה ל- A פלוס עם אופק יציב.

 

קבוצת אלקו עוסקת בייזום, פיתוח והכוונה של חברות ומיזמים עסקיים. עיקר פעילותה של החברה מתבצעת באמצעות חברות הבת אלקטרה (53%), שפועלת בתחום ייצור ושירותים למבנים ולתשתיות בארץ ובחו"ל, בהם מערכות מיזוג אוויר מרכזי, מעליות, תברואה, חשמל וצנרת, בניה ועוד; אלקטרה נדל"ן (61%), שפועלת בתחום הנדל"ן המניב והייזמי בארץ ובחו"ל וצפויה מעתה לשמש כזרוע הנדל"ן המניב של הקבוצה לרבות מקבצי דיור בארה"ב; אלקטרה מוצרי צריכה (60%), שפועלת בתחום ייבוא ושיווק מוצרי צריכה חשמליים, לרבות מזגנים ומכשירי טלפון סלולארי ו-ENA שעוסקת ברכישה והשבחה של מקבצי דיור להשכרה בדרום מזרח ארה"ב. דניאל ומיכאל זלקינד מכהנים כמנכ"לים משותפים של הקבוצה.

  

מי שהעיבה במקצת על תוצאות הקבוצה היא אלקטרה בניהולו של איתמר דויטשר. הכנסות החברה ברבעון הראשון לשנת 2016 צמחו בכ-14% לכ-1.26 מיליארד שקל. עיקר השיפור מיוחס למגזר פרויקטים למבנים ותשתיות בישראל וכן למגזר שירות אחזקה וסחר. ואולם הרווח הנקי ברבעון הראשון הסתכם בכ-41.4 מיליון שקל, ירידה של 2% לעומת הרבעון המקביל. יחד עם זאת, באלקטרה מעודדים מכך שצבר העבודות של החברה עלה לכ-10 מיליארד שקל, לעומת סך של כ-9.4 מיליארד שקל בסוף שנת 2015.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x