שותפות תמר תבצע קידוח נוסף בעד 300 מיליון דולר
החלטה על אסדה ייעודית תתקבל בימים הקרובים לאחר מכרז של השותפות. הקידוח נועד לשימור אספקת הגז למשק - לא ישמש להגדלת יכולת ההפקה למטרות ייצוא
אחרי קרוב לארבע שנים בהם אסדת קידוח חדשה לא פקדה את חופי ישראל, שותפות הגז הטבעי תמר מתכננת לבצע עד סוף השנה קידוח באר שישית. עלות הקידוח נאמדת ב־300-200 מיליון דולר.
- דיווח: מצרים החלה לייצא גז נוזלי - לאחר הקפאה של קרוב לשנתיים
- שטייניץ בכנס הרצליה: "מתחת למים יש מאגרים בגודל של 4 לווייתן"
- פותחים את הים: משרד האנרגיה יחשוף לציבור מאגר מידע לאומי לחיפושי נפט וגז טבעי
הקידוח השישי נועד לשמר את יכולת אספקת הגז למשק והוא לא ישמש להגדלה של יכולת ההפקה למטרות ייצוא. הקידוח יתבצע על ידי אסדה ייעודית שתבחר עוד השבוע במכרז פנימי של השותפות. ל"כלכליסט" נודע כי צניחת מחירי הנפט בעולם והביקוש למוצרי אנרגיה הורידה במקביל גם את עלויות שכירת אסדות קידוח והמחיר הנוכחי נע סביב 200 אלף דולר ליום עבודה, לעומת כ־500 אלף דולר ליום עבודה עד לפני כשנתיים. פעולות חיבור הצנרת לבאר החדשה והפיכתה למסחרית יושלמו עד סוף 2017.
עם סיום הפעולות במאגר תמר, האסדה שתבצע את הקידוח מיועדת להמשיך ולבצע עבודות נוספות באזור עם אפשרות להתחלת עבודות קידוח גם במאגר לווייתן (קידוחי לווייתן 5 ולווייתן 6). זאת אם תתקבל עוד השנה ההחלטה על פיתוחו. עוד נבחנת אפשרות להזזת האסדה גם למאגר הקפריסאי (אפרודיטה) של נובל אנרג'י, דלק ובריטיש גז עבור פעולות הפיתוח הראשוניות שם.
בתוך כך, הודיע שר האנרגיה יובל שטייניץ כי הוא מוציא לפועל תוכנית מ־2011 לחידוש החיפושים אחרי מאגרי גז בים. על פי הערכות, ברבעון השלישי יוכלו המתמודדים להתחרות על המאגרים במכרזים, שבהם יצטרכו להציע שיעור תמלוגים גבוה יותר למדינה אם יתגלה גז (שיעור התמלוגים הנוכחי עומד על 12.5% מהמכירות).
שטייניץ הוסיף שלפי ההערכות המשרד, שנשענות גם על דו"חות אמריקאים ואירופאים, מתחת למים הישראלים יש פוטנציאל למציאה של עוד כ־2,200 מיליארד מ"ק של גז. "זה כמו עוד ארבעה מאגרי לווייתן או שמונה מאגרי תמר. מציאת מאגר נוסף תהפוך את ישראל ליצואנית גז ואנחנו בבדיקות היתכנות למתיחת צנרת גז מישראל לטורקיה בעלויות סבירות. אם התחזית תתממש וימצאו מאגרים נוספים ישראל תהפוך ליצואן גז משמעותי למערב אירופה", סיכם השר.