ODI רוצה לרכוב על גל הסייבר היישר לבורסת תל אביב
חברת אבטחת המידע של בכירים לשעבר בצה"ל חתמה על הסכם מיזוג עם השלד הבורסאי תמדא. כתנאי מקדים יבוצע גיוס הון של 10 מיליון שקל לפחות
חברת הסייבר ODI -Operations & Data Integrity רוצה לנצל את המומנטום בענף כדי להיכנס לבורסה בתל אביב. ODI חתמה על הסכם מיזוג עם השלד הבורסאי תמדא.
זאת בדומה לחברת הסייבר סייפטי, שלא הצליחה להיכנס בדלת הראשית לבורסה, יצקה את פעילותה לשלד הבורסאי "מטרת מיזוג" וגייסה הון של 17 מיליון שקל.
- סקר: מנהלי IT בישראל לא מדווחים על פריצות סייבר להנהלה
- פתרון האנטי-ספאם של פורטינט קיבל את הסמכת Virus Bulletin בזכות שיעור סינון ספאם של 99.99% ואפס תוצאות חיוביות שגויות
- LightCyber מגייסת 20 מיליון דולר משלמה קרמר ומכללטק של לן בלווטניק
ODI
פועלת בישראל ובחו"ל בתחום הגנת הסייבר ובפרט בפיתוח ושיווק פתרונות לאבטחת מידע ארגוני. זאת לצורך שיתוף והעברה מאובטחת ומבוקרת של נתונים בתוך ארגונים ואליהם, ללא חשש ממתקפות סייבר, מדליפת מידע ומחדירת קבצים פוגעניים.
מדובר בתוכנה להגנה על קבצים של ארגונים, בעיקר על מסמכים וחומרים שמועברים בדואר אלקטרוני ובקישורים לאתרים שונים.
ODI הוקמה בשנת 2009 על ידי דודו גבע, שהיה מפקד בה"ד 7 של חיל התקשוב, וד"ר אורן איתן, שהיה ראש יחידת אבטחת המידע בצה"ל. במסגרת פעילותה מפתחת החברה ומשווקת חבילת מוצרים תחת המותג ODIX, המספקים פתרונות אבטחת מידע משולבים. החברה מונה 15 עובדים והיא פועלת מפארק אפק שבראש העין.
כתנאי מקדים למיזוג יבוצע גיוס הון של 10 מיליון שקל לפחות, בעיקר ממשקיעים פרטיים. יתרת המזומנים הנוכחית של השלד תמדא עומדת על 6.1 מיליון שקל.
אם הגיוס יתבצע בהצלחה, ODI תיצוק את פעילותה לתמדא וכ־70% ממניות השלד יעברו לבעלי המניות של ODI. אלה כוללים את חברת דודו גבע יעוץ תקשוב וחברת אינטרסק, המחזיקות ברוב המניות, ואת החברה הציבורית א.מ.ת. מיחשוב. 30% הנותרים יוחזקו בידי הציבור.
88% ממניות תמדא מוחזקות בנאמנות
השלד של תמדא נוצר בעקבות מכירת הפעילות של מי עדן ביוני 2013. לאחרונה רכשה אותו חברת החיתום איפקס הנפקות מידי רוני נפתלי, מבעלי השליטה במי עדן לשעבר, בכ־5 מיליון שקל. כ־88% מהמניות מוחזקות כעת בנאמנות אצל חברה בשם אבן חמדת, והשאר מוחזקות על ידי תמדא.
כפי שעולה מאתר האינטרנט של ODI, עם לקוחותיה נמנים חברת האנרגיה סונול, תנובה, בנק ירושלים, משרד הבריאות, מפעל הפיס וכן בתי ההשקעות מגדל, הראל ואלטשולר שחם. החברה נותנת שירות גם לחברות ציבוריות הנסחרות מעבר לים כגון ורינט, איתוראן וסייבר־ארק.
המטרה של ODI: להיות צ'ק פוינט הבאה
לרשות ODI עומדת האפשרות לבצע הנפקה ראשונית רגילה (IPO), אולם גורם המקורב לחברה אמר ל"כלכליסט": "החברה לא הולכת על הנפקה כי אין הנפקות בתל אביב. כך היא תגייס סכום יפה ותתחיל להיסחר. ב־ODI לא רוצים שהחברה תישאר פרטית כדי שתוכל לגייס סכום גדול יותר ולהאיץ את השיווק של מוצרי החברה".
"להיות צ'ק פוינט הבאה - זה היעד של החברה", סיכם אותו מקורב. "המטרה של ODI היא להרחיב את הנוכחות בארה"ב ובעולם בכלל ולהיות חברת סייבר מובילה".