טבע שוב מאחרת: "ממתינים לאישור הרגולטור האמריקאי"
מועד השלמת עסקת אלרגן, שכבר נדחה פעמיים, נקבע לסוף יוני האחרון. אך בשבוע הראשון של יולי עסקת הענק של טבע עדיין לא נסגרה בשל אי־קבלת אישורים מנציבות הסחר הפדרלית בארה"ב. טבע: "עובדים באופן הדוק עם הרגולטור"
"אנו ממתינים לקבלת אישורם הסופי של נציבות הסחר הפדרלית בארה"ב (FTC)", זו התשובה הרשמית של חברת טבע בנוגע למועד השלמתה של רכישת אקטביס ג'נריקס, החטיבה הגנרית של אלרגן, ב־40.5 מיליארד דולר. טבע קבעה את מועד השלמת העסקה לסוף יוני האחרון, כך שזו כבר הפעם השלישית, שמועד הסגירה נדחה.
- מנכ"ל אלרגן: "הגענו לשלבים הסופיים בעסקה עם טבע"
- "עלויות המימון של עסקת אלרגן יושפעו מהברקזיט"
- דראגי: "במלחמת המטבעות - כולם מפסידים"
בפעמיים הקודמת דחתה טבע, בניהולו של ארז ויגודמן, את המועד מינואר־מרץ 2016 לאפריל 2016, ולאחר מכן ליוני 2016.
"הגיעו לשלב הסופי"
"אנו עובדים באופן הדוק עם ה־FTC מאז ההודעה על הרכישה ביולי בשנה שעברה והשגנו מאז התקדמות משמעותית", הסבירו בטבע. "הסטטוס הנוכחי של העסקה הוא שטבע הגישה ל־FTC את כל המסמכים המבוקשים, כולל כל החוזים הקשורים במכירות הנדרשות להשלמת הבחינה הסופית".
מנכ"ל אלרגן ברנט סונדרס אמר לערוץ הטלוויזיה של בלומברג כי "הגענו לשלב הסופי בהשלמת העסקה של מכירת חטיבת הגנריקה לטבע". סונדרס התייחס לתמורה שתתקבל ממכירת
אקטביס: "לאחר השלמת העסקה יהיו בידינו כ־20 מיליארד דולר פנויים להשקעה בצמיחה וחדשנות. חלק מסוים מהסכום מכוון להשקעות מגוונות בסין ובאסיה בתחומי הפעילות הטיפולית שלנו, כמו אסתטיקה רפואית, דרמטולוגיה ובריאות העין".
מכרה מוצרים במהלך יוני
כחלק מתהליך האישור, טבע, שכבר קיבלה אישור רגולטורי לעסקה מהמועצה האירופית, ביצעה כמה מכירות של סלי תרופות שייכנסו לתוקף אם העסקה תאושר. טבע הצהירה בעבר כי היא צריכה למכור מוצרים בהיקף משוער של 1.1 מיליארד דולר כדי לרכוש את אקטביס ולהפוך לחברת הגנריקה הגדולה בעולם.
בסוף יוני חתמו טבע ואלרגן על הסכם למכירת סל תרופות של 42 מוצרים בתמורה ל־652 מיליון דולר במזומן לקבוצת הפארמה האוסטרלית Mayne; ב־21 ביוני, מכרה טבע תיק מוצרים גנרים בהיקף של 586 מיליון דולר לאימפקס לבורטוריז; ב־16 ביוני טבע ביצעה מכירה של חמישה מוצרים ב־40 מיליון דולר לחברת סאגנט פרמסוטיקלס; וב־13 ביוני מכרה טבע שמונה מוצרים גנריים לחברת ד"ר רדיז' לברטוריס ההודית תמורת 350 מיליון דולר.