מירלנד חתמה על הסדר חוב של 160 מיליון דולר עם בנק רוסי
חברת הנדל"ן דוחה את פירעון הקרן, שהיה אמור להתבצע ב־2019, בשבע שנים. מירלנד התחייבה לא למכור או לשעבד את נכסיה ולהעביר מדי רבעון במשך עשור תשלום לסברבנק. רון בארי, נציגו של זוהר לוי, מונה ליו"ר הזמני של כלכלית ירושלים
מירלנד מקבוצת כלכלית ירושלים הגיעה במהלך הסופ"ש האחרון להבנות סופיות להסדר חוב של 160 מיליון דולר עם הבנק הרוסי סברבנק. מדובר במרבית החוב הבנקאי של מירלנד מתוך מצבת חובות כוללת של 225 מיליון דולר.
- "פעלתם בחוסר תום לב כדי לקנות לכם זמן לכלכל צעדים"
- דירקטוריון כלכלית מתנער מההסדר שנחתם במירלנד
- מתווה ההסדר במירלנד משחק לידיים של המשתלטים החדשים
כעת יוכלו המחזיקים, שהחוב כלפיהם עומד על מיליארד שקל, לנשום לרווחה לאחר שהוסר החשש מהשתלטות של הבנק ברוסיה על הנכסים.
הסדר החוב של מירלנד אינו כולל מחיקה של החוב או תספורת כלשהי לבנק, אלא פריסת פירעון 81% מיתרות הקרן בשבע שנים: מ־2019 לספטמבר 2026. מירלנד אינה עומדת בתשלומי הקרן זה שנה וחצי ובבנק הרוסי הסכימו לדחייה בתשלומי החברה במטרה לאפשר לה להתאושש ממשבר הנזילות שלה, שנגרם מהמשבר הכלכלי ברוסיה.
במירלנד, שמנוהלת על ידי רומן רוזנטל, סיכמו כי החברה תפרע החל מהיום ועד ל־2026 את תשלומי הקרן בכל רבעון, ומנגד תתחייב שלא למכור או לשעבד נכסים.
מירלנד השתמשה בהלוואה שקיבלה מסברבנק כדי לממן ארבעה נכסים: שני מבני משרדים ושני קניונים ברוסיה. נכס נוסף (קניון בירוסלביה) מומן באמצעות הלוואה של 65 מיליון דולר מבנק רוסי אחר, שנמצאת גם היא תחת מו"מ וצפויה להגיע לכדי הסדר בשבועות הקרובים. כך יוצא שהחברה הגיעה להסדר חוב עם הבנקים ברוסיה עוד לפני שהצליחה להגיע להסדר סופי עם מחזיקי האג"ח.
ההסדר עם המחזיקים כולל מחיקה של 700 מיליון שקל מהחוב תמורת הקצאה של 60% מהמניות והזרמה של 25 מיליון דולר על ידי בעלות השליטה כלכלית ירושלים, מבני תעשיה ודרבן. ההסדר כבר אושר על ידי מחזיקי האג"ח ונמצא כעת באישורים סופיים של בית המשפט בקפריסין (מקום ההתאגדות של החברה). אלא, שכפי שנחשף ב"כלכליסט" לפני שבועיים, הדירקטוריון החדש של כלכלית ירושלים אינו שש לבצע את ההסדר של מירלנד לאור ההזרמה של 25 מיליון דולר.
מי שעשוי להכריע את סוגיית ההסדר במירלנד הוא זוהר לוי, בעל השליטה בסאמיט שמחזיקה ב־20% מהמניות של כלכלית ירושלים ונחשב לדמות הדומיננטית בחברה. אתמול מונה מקורבו רון בארי ליו"ר דירקטוריון החברה. בארי הוא כלכלן בעל חברה לייעוץ כלכלי ועמד בעברו בראש הדירקטוריון של חברת קווינקו הבורסאית.
המינוי של בארי הוגדר כזמני עד לסוף 2016, אלא שגורמים מקורבים לחברה מספרים כי בארי קיבל תמיכה גם מנציגי אלטשולר שחם וגם מנציגיו של דוד פורר, שמחזיק ב־12% מהחברה, כך שייתכן והכהונה שלו תמשיך גם לאחר מכן. עבור לוי מדובר בהישג שני לאחר שהצליח להביא לפני חודש להתפטרות של הדירקטוריון הקודם, בראשותו של אהרון פוגל, ולמינוי דירקטוריון חדש לבקשתו.