$
פסגת ת"א 100

ישי דוידי: "אנליסטים שמצליחים לחזות אירועים קיצוניים הם אנליסטים גרועים"

מייסד ומנכ"ל קרן פימי הסביר בכנס פסגת ת"א 100 של כלכליסט, כי "שיעורי המינוף של פימי הם מהנמוכים בעולם ולכן היכולת שלנו לבנות חברות חזקות היודעות לעמוד בטלטלות"

רעות שפיגלמן 16:2526.07.16

"יכולת החיזוי של אירועים קיצוניים היא קלושה, והאנליסטים שמצליחים לחזות אירועים קיצוניים כאלו הם אנליסטים גרועים כי רמת הדיוק שלהם במצטבר היא גרועה יותר מזו של האנליסטים המקצועיים הממוצעים", כך אמר אחה"צ (ג') ישי דוידי מייסד ומנכ"ל קרן פימי בכנס פסגת ת"א 100 של כלכליסט. 

 


 

דוידי התייחס בדברים אלה לניסיון ההפיכה שארע בטורקיה ואמר שמחקר שניסה לבחון דיוק של תחזיות במשך 20 שנה מצא כי רמת הדיוק של המחקר שכלל 80 אלף איש היתה זהה בדיוק לרמת הדיוק של תחזיות אקראיות.

 

בהתייחסו לדברי קודמו יו"ר רשות ני"ע שמואל האוזר, אמר דוידי כי הוא "מאמין בבורסה ושנראה בעתיד הנפקות אקוויטי".

 

"העלייה הגדולה של הפאונד הייתה ערב תוצאות משאל העם בבריטניה ואם האנליסטים היו רואים את הברקזיט מגיע לא היינו רואים ירידה כל כך חדה בשער הפאונד", אמר דוידי. הוא הביא דוגמה נוספת: "בין יוני 2014 לינואר 2015 מחיר חבית נפט ירד בחדות ל-45 דולר, ירידה המעידה על הפתעה. כי אחרת הירידה היתה מתרחשת באופן הדרגתי. המסקנה, שאף אחד לא יכול לחזות מה יקרה באמת". 

ישי דוידי, מייסד ומנכ״ל קרן פימי, בכנס םסגת ת"א 100 ישי דוידי, מייסד ומנכ״ל קרן פימי, בכנס םסגת ת"א 100 צילום: צביקה טישלר

 

דוידי הסביר כי יש מחקרים שמראים שקצב השינויים גדל ולכן יש חוסר יכולת לחזות אירועים משמעותיים. "אז מה עושים בפימי כדי לבחור חברות לרכוש נוכח סביבת המאקרו הלא צפויה ומהי הדרך הנכונה לנהל את החברות בסביבה עתירת טלטלות שכזו? התשובה היא ניתוח מיקרו והסתכלות על חברות ספציפיות. הניסיון שלנו מוכיח שישנם מדדים חשובים למדידת הצלחה וחוסן של חברות. והם כוח אדם, השקעות במו"פ, יצירתיות, וגם חשיבה מחוץ לקופסה. תזרים מזומנים חזק, קיומם של מנועי צמיחה, רמות מינוף נמוכות ופיזור גיאוגרפי נרחב". דוידי ציין כי מתחילת ההקמה של פימי ההתמקדות היא בחברות עצמן מתוך מטרה להשביחן ולהצמיח חברות חזקות היודעות לצלוח משברים.

 

"שיעורי המינוף של פימי הם מהנמוכים בעולם. קרנות פרייבט בעולם הן בעלות מינוף של 50%-60% ואילו בפימי רמת המינוף היא פחות מ-10%. ולכן היכולת שלנו לבנות חברות חזקות היודעות לעמוד בטלטלות גם כאשר לא חוזים שינויים ומשברים – אלא להתמודד איתם", הסביר דוידי.

 

דוידי הביא נתונים הממחישים את הצלחת האסטרטגיה של פימי: "בהשוואה לממוצע הקרנות הפרייבט בעולם מאותו בציר של קרן פימי 3 הקרן השיגה תשואה של 26% בהשוואה לממוצע עולמי של 7% ומכפיל על ההשקעה של 2.6 לעומת מכפיל עולמי ממוצע של 1.4. קרנות הפרייבט בעולם הן שוק של מעל 4 מיליארד דולר".

 

לסיכום אמר דוידי "אנו בפימי מודעים לכך שאיננו יודעים לחזות טלטלות ופועלים בנחישות למזער משברים הפוגשים את החברות שלנו. בעולם שבו הטלטלות נעשות תכופות יותר ויותר, אנו מאמינים שאסטרטגיית המיקרו שלנו תמשיך להיות נכונה גם בעתיד הנראה לעין".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x