$
שווקי חו"ל

גם בארה"ב: חקירת השחיתות בקרן המלזית מעלה הילוך

לפי וול סטריט ג'ורנל, הרשויות האמריקאיות הוציאו צווים לגולדמן זאקס המחייבים העברת מסמכים בנוגע לקשריו עם קרן ההון 1MDB, והנפקות אג"ח שביצע עבורה; לפי החשדות, בוצעה בקרן מעילה בסך 3.5 מיליארד דולר

שירות כלכליסט 09:3030.07.16
הרשויות בארה"ב הוציאו צווים לגולדמן זאקס המחייבים העברת מסמכים הנוגעים לקשרים העסקיים של הבנק עם קרן ההון הממשלתית של מלזיה 1MDB, שעומדת במרכז חקירת שחיתות, כך מדווח הוול סטריט ג'ורנל.

 

 

 

על פי הדיווח, מוקדם יותר השנה הועברו לגולדמן בקשות לקבלת מידע מצד משרד המשפטים האמריקאי ורשות ני"ע (SEC). הבנק האמריקאי העביר מידע גם לרשות המוניטארית של סינגפור. בוול סטריט ג'ורנל מציינים כי החקירות הללו נוגעות חלקו של הבנק במכירת אג"ח עבור 1MDB, קרן ההון שהוקמה ב-2009 על ידי ראש ממשלת מלזיה נג'יב רזאק, שכיהן גם כיו"ר הקרן.

 

 

הפגנות במלזיה לחקירת השחיתות בקרן הממשלתית הפגנות במלזיה לחקירת השחיתות בקרן הממשלתית צילום: גטי אימג'ס

 

משרד המשפטים האמריקאי החל החודש במאמצים להשבת נכסים - הגדולה ביותר אי פעם - בשווי של יותר ממיליארד דולר מהקרן המלזית, זאת בשל החשד כי התרחשה בה מעילה בסכום כולל של 3.5 מיליארד דולר. גולדמן זאקס ארגן ושימש כחתם של שלוש הנפקות אג"ח ב-2012 ו-2013, שגייסו 6.5 מיליארד דולר עבור הקרן. על פי הדיווחים, הבנק הרוויח קרוב ל-600 מיליון דולר עבור השירותים הללו.

 

על פי החשד של משרד המשפטים האמריקאי, הכספים שנגנבו מהקרן, התקבלו ברובם ממכירות האג"ח שארגנו בגולדמן זאקס, הולבנו באמצעות חברות קש בחשבונות בנק בסינגפור, בשוויץ, בלוקסמבורג ובארה"ב, ומשם חולקו למקורבים לנרזאק. לפי משרד המשפטים, אותם מקורבים השתמשו בכסף כדי לרכוש נדל"ן יוקרתי ויצירות אמנות.

 

 

 

תביעה אזרחית בנושא הוגשה נגד גולדמן זאקס, ובבנק טוענים כי לא ידעו מה עלה בגורלם של הכספים לאחר סיום הליך מכירת האג"ח. רזאק מכחיש בתוקף את כל ההאשמות נגדו בנוגע לניהול הקרן. בשבוע שעבר נמסר ממשרדו כי הוא מתכוון לשתף פעולה עם כל חקירה במלזיה. "כפי שראש הממשלה טען תמיד, אם יוכח שמישהו פעל שלא כשורה, החוק ייאכף בלי יוצאים מהכלל", נמסר בהצהרה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x