הצלחה בהנפקת האג"ח של אי.די.בי: ביקושים של מעל 800 מיליון שקל
מדובר בסכום שהוא כפול מ-300 מיליון שקל שהחברה ביקשה לגייס. הגיוס נועד לאפשר לחברה לפרוע את תשלומי החוב עד לסוף 2016 ובראשם תשלום של 90 מיליון שקל לבנק הפועלים בספטמבר
הגיוס נועד לאפשר לחברה לפרוע את תשלומי החוב עד לסוף 2016 ובראשם תשלום של 90 מיליון שקל לבנק הפועלים בספטמבר. עם זאת, כספי הגיוס יופקדו בנאמנות מאחר והם אמורים להיות משועבדים במניות כלל ביטוח, החברה הבת. כרגע המפקחת על הביטוח דורית סלינגר מסרבת לאפשר את השיעבוד. עם הצלחת ההנפקה יופעל לחץ על סלינגר לאפשר את השעבוד, שכן המשמעות היא שהשוק מאמין ביכולת החברה לפרוע את חובותיה.
- כלל ביטוח צופה הפסד של 320-180 מיליון שקל ברבעון השני
- הפיקוח על הבנקים: נכשלנו בפיקוח על אי.די.בי
- לאחר מכירת אדמה: מחזיקי אג"ח ט' ביטלו את בקשת הפירוק לאי.די.בי
האג"ח אמורים להיפרע במידה ויושג אישור לשעבוד המניות, בתשלום אחד, בסוף 2019. השעבוד אמור להיות עד 15% ממניות כלל, בהתאם להיקף הגיוס. אי.די.בי אמורה לפרוע ב-2017 כ–838 מיליון שקל לנושיה. עם השלמת עסקת אדמה־כמצ'יינה, בה אמורה אי.די.בי למכור את מניותיה באדמה (40%) לכמציינה, תמורת 230 מיליון דולר והעברת החוב לחברה הסינית, אי.די.בי פיתוח הפרטית תרשום רווח של 380 מיליון שקל וגידול של 700 מיליון שקל בהון העצמי (המיוחס לבעלי המניות), שהסתכם ב–361 מיליון שקל בסוף מרץ.
אם סלינגר, הנמצאת במאבק מול אי.די.בי בכל הקשור לאופן מכירת כלל ביטוח, תתעקש ולא תאפשר לחברה לשעבר את מניות כלל, התמורה שתתקבל מהגיוס המתוכנן ושתופקד בפיקדון תוחזר למשקיעים שירכשו את האג"ח בסוף 2016, עם ריבית שתיצבר עד למועד שבו יוחזר הכסף.
אם אי.די.בי פיתוח תמכור את השליטה בכלל בתוך שנה, יתבצע גם פירעון מוקדם של האג"ח; לחלופין, אם הנאמן מטעם האוצר, משה טרי, ימכור את מניות כלל לפי המתווה שנקבע על ידי האוצר, המניות שישועבדו לבעלי האג"ח החדשים יימכרו ב–2018 — וגם במצב כזה תשלם אי.די.בי פיתוח לרוכשים עמלת פירעון מוקדם.