$
בורסת ת"א

ננו דיימנשן הודיעה על ניסוי מוצלח של הדפסת פרטי לבוש חכמים

במסגרת הניסוי ננו דיימנשן הצליחה להדפיס מוליכים על בד שיהיה ניתן לייצר ממנו בגדים פונקציונאליים "חכמים" ללא מגבלות תנועה, קיפול ולבוש

דרור רייך 15:2220.09.16

חברת ננו דיימנשן עוסקת בפיתוח מדפסות תלת-מימד (3D) לתחום האלקטרוניקה, והפוקוס שלה הוא בתחום הדפסת המעגלים האלקטרוניים (כרטיסי PCB). אך מפעם לפעם פונים לחברה גורמים שונים המעוניינים להשתמש ביכולת שלהם גם למוצרים אחרים שאינם בליבת הפעילות של החברה. מקרה אחד שכזה שעליו ננו דיווח היום הוא שת"פ עם חברה אירופאית בתחום הטקסטיל הפונקציונאלי להדפסת תלת מימד של מוליכים על גבי בד.

בפועל, ההדפסה בשילוב אלקטרוניקה וחיישנים, היא חלק מפרויקט טקסטיל לביש חכם שצובר תאוצה בשנים האחרונות. שוק הטקסטיל החכם העולמי מוערך כיום ב-800 מיליון דולר והוא צפוי לצמוח בשיעור שנתי של 33% עד 2020 ולהגיע לכ- 4.7 מיליארד דולר.

 

במסגרת הניסוי בוצעו בדיקות פונקציונאליות של מוליכות, מתיחות ושחיקה על הבד והתוצאות שעליהן המדווח החברה מעידות כי מוליכי הכסף שהודפסו מאפשרים יצירה של בדים פונקציונאליים "חכמים" ללא מגבלות תנועה, קיפול ולבוש.

 

מדפסת של ננו דיימנשן מדפסת של ננו דיימנשן

 

הדרישה להדפסה מסוג זה מגיעה הן מתחומים צבאיים, רפואיים ותעשייתיים והן מתחומי הפנאי כגון ביגוד ספורט. הדפסת תלת מימד של איברים ורקמות

בסוף חודש מאי השנה ננו דיימנשן דיווחה למשקיעיה על הצלחה בהדפסת רקמות שמקורן בתאי גזע. הוכחת ההיתכנות בוצעה בשיתוף עם חברה ישראלית בשם Accellta.

 

על פי תוצאות הניסוי הראשוני שנערך, הידע והטכנולוגיות של שתי החברות אפשר הדפסת תאי גזע חיים באמצעות מדפסת תלת מימד. ננו דיימנשן סיפקה את טכנולוגית הזרקת הדיו ו- Accellta הביאה את יכולות הייצור והבידול של תאי-גזע בכמויות גדולות.

 

שוק הדפסת תלת-מימד של חומרים ביולוגיים נאמד בכ-481 מיליון דולר בשנת 2014, וצפוי על פי ההערכות לגדול במהירות בעשור הקרוב. בסוף 2015 ננו דיימנשן דיווחה כי הצליחה להדפיס מתאם USB. מדובר גם כן בטכנולוגיה שלא בתחום הליבה המאפשרת הדפסת מתכות ושילובם עם חומרים מבודדים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x