בלעדי לכלכליסט
הרוכשת הפוטנציאלית של אייס: קרן קדמה
הקרן הישראלית מנהלת מו"מ לרכישת הרשת שבבעלות אלקטרה צריכה לפי שווי של 180—200 מיליון שקל. רשת אייס, שמונה כיום 48 סניפים, כולל אוטו דיפו, נרכשה על ידי אלקטרה לפני ארבע שנים תמורת 129 מיליון שקל
קרן קדמה היא הגוף שמנהל מו"מ לרכישת רשת אייס. אתמול דיווחה לבורסה חברת אלקטרה צריכהשבבעלות אלקו החזקותשל משפחת זלקינד כי היא מנהלת מו"מ למכירת הרשת. ל"כלכליסט" נודע כי כי המו"מ מתקיים לפי שווי של 180—200 מיליון שקל.
רשת אייס מונה כ־30 סניפים ופועלת בתחום עיצוב הבית ואחזקתו. אייס מחזיקה בבעלותה גם את רשת אוטו דיפו, שמשווקת מוצרים לרכב ומונה 18 סניפים. למעט שני סניפים, כל סניפי אוטו דיפו פועלים בצמוד לסניפי אייס.
- מנתקים את הזרם: המסחר המקוון במוצרי חשמל לא מצליח להתרומם
- אלקטרה צריכה: זינוק חד ברווח הנקי ברבעון השלישי
- קרן קדמה רכשה ספקית תוכנה ב־160 מיליון שקל
קבוצת אלקו הכריזה לפני כשנה על כוונתה למכור פעילויות שאינן בליבת הפעילות שלה. בהתאם לכך החליטה החברה־הבת אלקטרה צריכה, שמחזיקה בבעלותה גם את הרשתות מחסני חשמל, שקם אלקטריק וסנסור, להתמקד בתחום המזגנים ומוצרי החשמל; וזו הסיבה לכך שהחליטה למכור את אייס.
ההקפאה והשיקום
אלקטרה צריכה, שמנוהלת על ידי זאב קלימי, רכשה את רשת אייס בתחילת 2012 מידי גאון אחזקות ושלמה זבידה, לאחר שנקלעה להקפאת הליכים בשל חובות של 450 מיליון שקל. אלקטרה צריכה רכשה את הרשת לאחר תהליך התמחרות תמורת 129 מיליון שקל.
מאז מצבה של אייס השתפר. בתשעת החודשים הראשונים של 2016 הסתכמו מכירות הרשת ב־423 מיליון שקל — מיליון שקל יותר מבתקופה המקבילה ב־2015. הרווח התפעולי בתקופה הזו הסתכם ב־27.8 מיליון שקל — עלייה של 52% בהשוואה לתקופה המקבילה ב־2015, אז הסתכם הרווח התפעולי של החברה ב־18.3 מיליון שקל.
הקרן שאוהבת לשלוט
קרן קדמה, שמנוהלת על ידי אורי עינן, גלעד שביט וגלעד הלוי שגם ייסדו אותה, משקיעה בחברות ישראליות בעלות זיקה לישראל במגוון תחומים. לרוב הקרן מעדיפה לבצע השקעות שמקנות לה שליטה בחברות.
בחודש שעבר רשמה הקרן מימוש מוצלח בעקבות מכירת חברת בדיקת התוכנה הישראלית קווליטסט לקרן ההשקעות האמריקאית מרלין אקוויטי פרטנרס לפי שווי של 300 מיליון שקל. קדמה החזיקה בחברה 50% שאותם רכשה תמורת 22.5 מיליון שקל. כלומר, הקרן השיגה בהשקעה זו תשואה של פי 7 על ההשקעה.
בשבוע שעבר התפוצץ המו"מ שניהלה הקרן לרכישת 60% ממניות חברת מרכזי תעשות ע.ע.ד תמורת 40 מיליון שקל. החברה עוסקת ביבוא ושיווק של מזון לבעלי חיים, עיבוד גרעינים ואחסון מלאי חירום עבור המדינה.
קדמה פועלת כיום באמצעות הקרן השנייה שלה שגייסה 150 מיליון דולר, בעיקר ממשקיעים מוסדיים בישראל. הקרן הראשונה, שאליה גויסו 80 מיליון דולר, כבר סיימה את תקופת ההשקעה שלה ורוב השקעותיה מומשו. בין החברות שבהן השקיעה הקרן בעבר ניתן למנות את חברת המזון פטריות הגליל, חברת התוכנה FIS (שמוזגה לתוך סאפיינס) וחברת המתכות ברנר.
הקרן השנייה השקיעה בפמי פרימיום שמספקת שירותי מיקור־חוץ לתחום הביטוח ולמשרדי הממשלה. הקרן רכשה 25% ממניות החברה מידי רוני דוידוף תמורת 130 מיליון שקל. כמו כן, הקרן השנייה השקיעה בחברת התוכנה קומיוניטי שאותה רכשה מידיהם של היזם גיל הכט וקרן כיזה תמורת 160 מיליון שקל. בנוסף, קדמה שותפה גם ביקבי כרמל.