סלינגר ופלוג: תשואת אג"ח ממשלתית צמודה ל־60 שנה - 2.6%
לנוכח הוראות סולבנסי 2, כיוון שהאג"ח הצמודה הארוכה ביותר עומדת על מח"מ של 28 שנה ונסחרת בתשואה של 1.58%, נאלצו ברשות שוק ההון לצפות את התשואה על אג"ח צמודה ל־60 שנה
במסגרת הוראות סולבנסי 2 נדרש הפיקוח על הביטוח לחשב את סביבת הריבית במשק ב־60 השנים הבאות, כדי לגזור ממנה את שיעור ההיוון של עתודות חברות הביטוח מול ההתחייבויות למבוטחים. ככל שהריבית נמוכה יותר, על החברות לרתק יותר הון.
- שווי שוק החוב בת"א בשיא כל הזמנים; מרווחי הסיכון בשפל
- כשהריבית אפסית והשוק רותח אפילו אי.די.בי מצליחה לחזור לחיים ולגייס חוב
- רשות ני"ע לוחצת על החברות הזרות למנות חתם לתשקיפים
כיוון שהאג"ח הצמודה הארוכה ביותר עומדת על מח"מ של 28 שנה ונסחרת בתשואה של 1.58%, נאלצו ברשות שוק ההון לצפות את התשואה על אג"ח צמודה ל־60 שנה.
באירופה, מולדת הסולבנסי, העריכו שתשואה של אג"ח כזו תהיה 2.2% (ועל רקע המצב הכלכלי ביבשת שוקלים להפחיתה ל־1.7%). אך בישראל נטען שהמצב הכלכלי טוב יותר, וגם הצמיחה הצפויה בטווח הרחוק תהיה גבוהה מבאירופה, ולכן בהתייעצות עם בנק ישראל הוחלט לתמחר את התשואה הצפויה בטווח הארוך על 2.6%.
מדובר, כמובן, באתגר מורכב. גם מנהלי השקעות מומחים בשוק האג"ח מתקשים לתמחר אג"ח לטווח רחוק, ותוספת הריבית הניתנת ככל שהמח"מ ארוך יותר הופכת נמוכה יותר לאורך עקום הריבית, שכן קשה מאוד לצפות את המצב הכלכלי בישראל שנים רבות קדימה.
כך או כך, הנכונות של רשות שוק ההון להעניק תשואה גבוהה יותר לאג"ח הארוכות היא בשורה טובה עבור חברות הביטוח, שכן שימוש בתשואה שחושבה באירופה היה גורר דרישות הון גבוהות יותר.