$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

נניקשווילי לדירקטוריון ארנה: לא להעניק בלעדיות לריט 1

הדיווח של ארנה על מו"מ למכירת הקניונים שלה לריט 1 מעלה תהיות על התעלמותה לכאורה מהצעת רכישה גבוהה יותר שהגיש מוטי בן־משה. נניקשווילי במכתב חריף: "צעד כזה יגרום נזק כספי לחברה"

גולן חזני 06:5008.03.17

המלחמה על רכישת שני המרכזים המסחריים של ארנה גרופ באשדוד ובנהריה צפויה לעלות מדרגה ואף להגיע לבית המשפט.ארנה שבשליטת מרכוס וובר דיווחה אתמול (ג') כי החלה במו"מ מול קרן ריט 1 בנוגע להצעה שהגישה לרכישת המרכזים ב־805 מיליון שקל.  

באותו דיווח ציינה ארנה כי לאחר שהדירקטוריון קיבל החלטה להתקדם בעסקה מול ריט 1, התקבלה הצעה נוספת, על סך 840 מיליון שקל מגורם שלישי, אולם לא ציינה שמדובר ברבוע כחול נדל"ן. החלטת הדירקטוריון מעוררת סימני שאלה לא מעטים, ובראשם, איך ולמה החליטה ארנה לוותר על הצעות גבוהות יותר ולהתקדם עם הצעה נמוכה יותר.

 

מכתב אזהרה מעורכי הדין

ל"כלכליסט" נודע כי אברהם נניקשווילי, בעל המניות הגדול (23%) מהציבור, אשר היה בעל שליטה בארנה לפני שזו עברה לשליטתו של מרכוס וובר, פנה אתמול באמצעות עורך דין לדירקטורים של ארנה גרופ בעקבות הדיווח לבורסה, והזהיר אותם שלא להעניק תקופת בלעדיות לריט 1. נניקשוילי טען כי צעד כזה יגרום נזק כספי לחברה, שבידיה הצעה הגבוהה ב־35 מיליון שקל מהצעתה של ריט 1.

 

 

אתמול נחשפו ב"כלכליסט" שתי ההצעות שהועברו לחברה, זו של רבוע כחול נדל"ן שבשליטת מוטי בן־משה, על סך 840 מיליון שקל, וזו של ריט 1, שמנוהלת על ידי המנכ"ל שמואל סייד והיו"ר דרור גד. מניית ארנה, שירדה ב־5 השנים האחרונות ב־92% הגיבה לידיעה בזינוק של עד 80% בבורסה של תל אביב, שהתמתנו ל־38% בסיום המסחר ובמחזור גבוה מאד של 747 אלף שקל לעומת מחזור ממוצע של עשרת אלפים שקל ביום בשלושת החודשים האחרונים. על פי הדיווח של ארנה הצעת ריט 1 כפופה לבדיקת נאותות לנכסים, קבלת אישור דירקטוריון וחתימה על הסכם מכר שיכלול מנגנונים והתחייבויות. ככל הידוע ריט 1 לא קיבלה עדיין בלעדיות על העסקה. ריט 1 עצמה דיווחה כי הסכם בלעדיות כזה אמור להיחתם בימים הקרובים.

 

 

מה דעתך על מניית ארי נדלן:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

על פי הדיווח של ארנה גרופ, ההצעה הנוספת (של רבוע נדל"ן – ג"ח) הגיעה לאחר החלטת הדירקטוריון להתקדם במו"מ עם ריט 1, ומשכך מחויב הדירקטוריון להחלטתו. אבל מקורבים לרבוע כחול נדל"ן ידעו לספר ל"כלכליסט" כי הגישו שלוש הצעות שונות בחודש האחרון, כולן גבוהות מזו של ריט 1. הראשונה של 810 מיליון שקל, השנייה של 825 מיליון שקל ומשנדרשו לשפר גם אותה הגישו את ההצעה האחרונה על סך 840 מיליון שקל. אותם גורמים הדגישו כי ההצעה הראשונה הוגשה בהתאם ללוח הזמנים שקבעה ארנה.

 

הדיווח הסותר של ריט 1

אם אכן כך הדבר, הרי שמדובר באירוע מוזר. הדיווח של ארנה גרופ על המגעים התפרסם רק בשעה 13:36, בעוד ריט 1 דיווחה על ההצעה שלה כבר ב־11:00 בבוקר, תוך ציון העובדה ש"היא צופה שהתחיבות NO SHOP מצדה של ארנה (כלומר התחייבות להימנע ממו"מ או עסקה עם צדדים שלישיים – ג"ח), תיחתם בימים הקרובים".

 

 בהודעה של ריט 1 מופיע פרט חשוב, תאריך שאיננו מופיע בדיווח של ארנה: "ב־6 במרץ (כלומר שלשום) נמסר לחברה על ידי היועמ"ש של ארנה גרופ כי דירקטוריון ארנה אישר להתקדם במו"מ עם ריט 1 כדי להתקשר בעסקה מחייבת לרכישת הנכסים האמורים". משמעות הדבר היא כי החלטת הדירקטוריון התקבלה שלשום (שני), או ביום ראשון. אם נכונה הטענה של רבוע נדל"ן כי הגישה שלוש הצעות, סביר להניח כי הדירקטוריון בחר להתקדם עם הצעה נמוכה יותר.

 

סכנת התביעה הנגזרת

בינתיים, כפי שמוכיח מכתבו של נניקשווילי, נחשפת ארנה לתביעה נגזרת אפשרית מצד בעלי מניות המיעט, על העדפת ההצעה הנמוכה, ווויתור לכאורה על 35 מיליון שקל נוספים. מהבחינה הזו יהיה מעניין לראות אם אכן תעניק ארנה לריט 1 תקופת בלעדיות בסכום מכירה של 805 מיליון שקל, או תדרוש ממנה להשוות את ההצעה של בן־משה. יצויין כי 35 מיליון שקל הם יותר ממחצית משווייה של ארנה גרופ, גם לאחר הזינוק במניה אמש.

 

 

 

יתרה מכך, אתמול החלו גורמים נוספים, ביניהן חברות ציבוריות, להתעניין ברכישת שני הנכסים, כך שנראה כי לדירקטוריון ארנה, שכולל גם את הדח"צים דורון קופמן ודן לוין, יהיה קשה להימנע מהליך התמחרות. מרכוס וובר שמחזיק ב־61% ממניות ארנה הציע לרכוש את הקניונים ב־790 מיליון שקל כולל מע"מ בנובמבר האחרון, אולם ועדה מיוחדת של הדירקטוריון דחתה את העסקה. כל הפניות לארנה לקבלת תגובה לא נענו.

  

שמואל סייד מנכ"ל ריט 1 שמואל סייד מנכ"ל ריט 1 צילום: אוראל כהן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x