$
בורסת ת"א

עידן עופר עלול לאבד את האחזקה בפסיפיק דרילינג

שתי הצעות שהגישה חברת הקידוחים שבשליטת עופר (70.5%) להסדר חוב של 3.1 מיליארד דולר מול נושיה נדחו על הסף. הנושים הגישו הצעה שתותיר בידי בעלי המניות הנוכחיים 2% בלבד מהמניות, עם אופציה לרכישת 20% בעתיד בתנאים מחמירים

ניר טל 07:0219.03.17

בעל השליטה בפסיפיק דרילינג (Pacific Drilling) עידן עופר (70.5% באמצעות חברת קוואנטום הפרטית) עלול להיפרד בקרוב ממרבית אחזקותיו בה לטובת הנושים. כך עולה מפרטים שפרסמה החברה לקידוחים בסוף השבוע בדבר המו"מ שהיא מנהלת מול נושיה בדרך לפריסת החובות. עם בעלי המניות האחרים נמנות קרנות הגידור האמריקאיות Richmond Hill Investments (3.5%) ו־Spark Investment Management (2.1%), וכן המנכ"ל כריסטיאן בקט (1.25%).

 

 

 

ביקשה לדחות את החוב ב-5 שנים

 

החברה, שהודיעה במהלך החודש האחרון על האפשרות כי תפנה לערכאות על בסיס פרק 11 לחוק פשיטת הרגל האמריקאי (צ'פטר 11), מנסה כבר זמן מה לגבש הסדר עם נושיה. חובה הכולל של פסיפיק דרילינג הוא 3.1 מיליארד דולר, והיא צריכה לפרוע אותו עד שנת 2020 בתשלומים שנתיים. ואולם, לנוכח המצב בענף הקידוחים - ובפרט בקידוחי מים עמוקים - ולנוכח צבר ההזמנות הדליל של החברה בהשוואה לשנים האחרונות, אין לה מנוס מחתימה על הסדר חוב במטרה להמשיך לפעול כעסק חי. כך גם ציינה בדו"חות הכספיים לסיכום שנת 2016.

 

מהדיווח של פסיפיק דרילינג לרשות ני"ערך האמריקאית עולה כי במסגרת המו"מ החברה פנתה לנושיה בשתי הצעות. הראשונה כללה דחייה של תשלום החוב לשנים 2022–2024, לעומת תאריכי פדיון נוכחיים בשנים 2017–2020, וזאת בתמורה לתשלומי ריבית נוספים ולהקצאה של 25% ממניותיה לנושים.

 

בהתייחס להצעה זו לא ברור כיצד החברה תוכל להגדיל את תשלומי הריבית שלה בשנים הקרובות, אם המצב בענף הקידוחים יישאר כפי שהוא.

 

עידן עופר עידן עופר צילום: בלומברג

 

ההצעה השנייה של פסיפיק דרילינג לנושים כללה המרה של כלל החובות למניות של החברה, כך שבידי בעלי המניות הנוכחיים תיוותר אחזקה של 33% לאחר ביצוע הסדר החוב. נוסף על כך יהיו לבעלי המניות הנוכחיים אופציות לרכוש 20% מהמניות בעתיד לפי תנאים מסוימים שלא פורסמו.

 

אך נושי פסיפיק דרילינג לא התרשמו משתי ההצעות האלה, דחו אותן על הסף והגישו הצעה נגדית משלהם. אמנם מתווה הצעת הנושים זהה להצעתה השנייה של החברה, אבל כלל החובות יומרו ל־98% ממניותיה לאחר ביצוע הסדר החוב, כך שבידי בעלי המניות הנוכחיים שלה ייוותרו 2% בלבד, נוסף לאופציה לרכוש 20% מהמניות בעתיד לפי תנאים קצת יותר מחמירים - למשל, שער מניה גבוה יותר. נכון לעת הזאת לא הושגו הסכמות בין החברה של עופר לבין נושיה, אם כי בדיווח מצוין כי הצדדים ימשיכו לדון על מתווה אפשרי.

 

פסיפיק דרילינג מתמחה בקידוחים במים עמוקים מאוד (ultra deep water), ובדומה לחברות אחרות בתחום, קידוחים אלה נמצאים בשפל מאז ירדו מחירי הנפט. לחברה שבע ספינות קידוח, אך מחציתן אינן פעילות בשלב זה, וצבר ההזמנות שלה נכון לסוף 2016 הוא 573 מיליון דולר, מרביתו בפרויקט יחיד לענקית האנרגיה שברון.

 

קופת המזומנים מאפשרת המשך פעילות בטווח קצר

 

בקופת המזומנים של פסיפיק דרילינג יש 580 מיליון דולר, כך שלפחות בטווח הקצר יש לה יכולת להמשיך לפעול, אך לנוכח מצבת ההתחייבויות שלה, ובפרט נטל התשלומים הצפויים בשנים 2018-2019, היא תהיה חייבת להגיע להסדר.

 

מניית פסיפיק דרילינג נסחרת בבורסת ניו יורק ב־2.5 דולר לאחר שעלתה על רקע המו"מ בכ־18% במהלך שבוע המסחר האחרון, אם כי במחזורים נמוכים. מחיר זה משקף לה שווי שוק של 56 מיליון דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x