קסטרו פותחת את השנה עם שחיקה ברווחיות הגולמית והפסד תפעולי ונקי
העסקה עם חברת האופנה הודיס, גררה את קסטרו להפסד תפעולי בגובה 2.9 מיליון שקל ולהפסד נקי בגובה של 6.3 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה; המכירות, שהושפעו מפתיחת חנויות חדשות, צמחו ב-5.7%
העסקה לרכישת הכניסה לשותפות עם חברת האופנה הודיס, גררה את קסטרו להפסד תפעולי בגובה 2.9 מיליון שקל ולהפסד נקי בגובה של 6.3 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה. מכירות קסטרו צמחו ברבעון הראשון ב-5.7% והסתכמו ב-236 מיליון שקל. הצמיחה במכירות הושגה בעיקר מפתיחת חנויות חדשות ומהגדלת שטחי מסחר בחנויות קיימות וכן מעלייה של 0.45% במכירות החנויות הזהות, ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.
- הזהב של השכונה: סטטיק ובן אל קיבלו מיליון שקל על קמפיין קסטרו
- קסטרו: ההכנסות עלו ב-10% והסתכמו לראשונה במיליארד שקל ב-2016
- רוב נשי בדירקטוריון קסטרו: יעל אנדורן ואורנית קרביץ הצטרפו
למרות שהרווח הגולמי גדל ברבעון בכ-3% והסתכם בכ-129 מיליון שקל, שיעורו מהמכירות נשחק וירד ל- 54.6% מהמכירות, כ-56% מהמכירות ברבעון המקביל אשתקד. הירידה ברווחיות הגולמית מוסברת בעיקר ממבצעי סוף העונה וגידול בשיעור ההנחה הממוצעת. חלקה של החברה בהפסדי חברות בקבוצת הודיס, הסתכם ב-3.6 מיליון שקל והדבר הוביל לכך שקסטרו חתמה את הרבעון הראשון עם הפסד תפעולי שהסתכם, כאמור, בכ-2.9 מיליון שקל, לעומת רווח תפעולי של כ-2.4 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הפסדי חברות בהודיס נבעו מהוצאות בגין אופציות לעובדים, אשר חלקה של קסטרו בהם עמד על כ-1.2 מיליון שקל.
בהתאם להסכמי ההשקעה של קסטרו בחברות קבוצת הודיס, ביום מימוש האופציות הללו למניות, תרשום החברה הכנסה בגובה הוצאות אלו. בנוסף, כולל הפסד זה הוצאה של כ-540 אלף שקל בגין הפחתה של נכסים בלתי מוחשיים שהוכרו ביום השלמת עסקאות הרכישה. כתוצאה מההפסד התפעולי, נחתם הרבעון הראשון עם הפסד נקי של כ-6.3 מיליון שקל לעומת הפסד של כ-2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ההפסד הנקי הושפע בחלקו מהוצאות בגין גידור שער הדולר. ככל שהשקל יתחזק מול הדולר, לדבר צפויה להיות השפעה חיובית על הרווחיות הגולמית של החברה בהמשך השנה.