בעל השליטה בתפרון בן ליברמן מונה לתפקיד מנכ"ל החברה
בן ליברמן, הבעלים של תפרון בשותפות עם אחיו מרטין, מילא עד כה את תפקיד ממלא מקום המנכ"ל - בעקבות התפטרותו של גיל שמעון לטובת תפקיד בכיר במתחרה דלתא
בעל השליטה בתפרון מונה רשמית למנכ"ל: יצרנית הבד הלא ארוג הודיעה היום (ב') לבורסה על מינויו של בן ליברמן לתפקיד מנכ"ל החברה, לאחר שמילא בחמשת החודשים האחרונים את תפקיד ממלא מקום המנכ"ל. בן ליברמן הוא בעל השליטה בתפרון בשותפות עם אחיו מרטין.
- פורמת ומתחילה מחדש: תפרון רוצה לשוב לרווח אחרי עשור
- מתפרון למתחרים: גיל שמעון חוזר לדלתא תעשיות
- מבטח שמיר נפרדת מתפרון: מכרה את יתרת אחזקותיה ב-4 מיליון שקל
בנובמבר האחרון הודיע מנכ"ל תפרון הקודם גיל שמעון על התפטרותו, במהלך שהתברר בפברואר כעריקה למתחרה הגדולה דלתא (ניהול חטיבת פלח שוק עליון). מאז ניסו בתפרון לאתר מנכ"ל חדש, אלא שמאמצים אלה לא נשאו פרי - בחברה ניסו למנות את איתן שטיאנסי למנכ"ל אלא שמינוי זה נפסל בשל העובדה ששטיאנסי כיהן כדירקטור בלתי תלוי בחברה שנה לפני כן.
בחודש שעבר אישרה אסיפת בעלי המניות בתפרון את תנאי העסקתו של בן ליברמן כממלא מקום המנכ"ל. על פי המתווה שהוצע, ליברמן מעניק לחברה שירותי ניהול במשרה מלאה וזאת עד לכניסתו של מנכ"ל חדש או עד לתאריך 31 ביולי השנה – המוקדם מביניהם. עבור אלה זכאי ליברמן לתשלום חודשי בהיקף של 105 אלף שקל, ללא זכאות למענק. היום הודיעה תפרון כי היא תפרסם דו"ח חדש ביחס לתנאי כהונתו והעסקתו של מר ליברמן כמנכ"ל, שיובאו לאישור אסיפת בעלי המניות.
בן ומרטין, שנכנסו להשקעה בתפרון לפני כשבע שנים, פעילים בשוק הטקסטיל העולמי באמצעות כמה חברות. כיו"ר החברה מכהן ארנון טיברג, שמונה ביוני 2010, חודשים ספורים לאחר שהחברה ניצבה על סף תהום ולפני פיטורי מאות עובדים. טיברג, שנכנס לאחר חתימת ההסדר מול הנושים, נתפס כשחקן חיזוק משמעותי ומנוסה, בין היתר לאחר שניהל את דלתא.
את הרבעון הראשון לשנת 2017 סיכמה תפרון, הנסחרת לפי שווי של 76 מיליון שקל, עם מעבר מהפסד לרווח תפעולי ונקי. בשורת ההכנסות רשמה החברה עלייה של 24% ל-33 מיליון דולר לעומת 26 מיליון דולר ברבעון המקביל - בעקבות צמיחה במכירות של החברה לרשת וול-מארט. הרווח התפעולי במהלך הרבעון הסתכם בכ-900 אלף דולר לעומת הפסד תפעולי של 300 אלף דולר ברבעון המקביל. בשורה התחתונה רשמה החברה רווח מזערי של 80 אלף דולר לעומת הפסד של 1.1 מיליון דולר ברבעון המקביל. מדובר ברבעון השלישי במספר שבו החברה רושמת רווח נקי בחמש השנים האחרונות.
ב־2016 רשמה תפרון רווח תפעולי ואף ייצרה תזרים חיובי מפעילות שוטפת. היא לא הצליחה לתרגם זאת לשורה התחתונה, בין היתר נוכח הוצאות מימון של 2.3% מההכנסות. ההסדר המקורי בין הבנקים לתפרון ב־2010 עודכן כמה פעמים, לאחרונה ב־2015. במסגרת פריסת החובות צפויה תפרון לשלם הוצאות מימון שנתיות של 1.7 מיליון דולר עד 2022 מבלי לכלול הוצאות על אשראי בנקאי לטווח קצר. תפרון הצליחה להגדיל את ההכנסות, שנאמדות ביותר מ־100 מיליון דולר. עתה היא נאלצת להתמקד בצמצום הוצאות הייצור והתפעול, משימה לא פשוטה נוכח הוצאות משתנות גבוהות.