רשמית: אנרג'יאן היוונית הגישה את תוכניות הפיתוח של מאגרי כריש ותנין
התוכניות הוגשו למשרד האנרגיה שאמור לבחון אותם ולאשר את תחילת העבודות ועד למצב בו הגז שיופק משם יגיע לשוק המקומי במהלך שנת 2020 ובצנרת נפרדת ועצמאית מזו שקיימת היום עבור מאגר תמר או זו שנבנית בימים אלו עבור מאגר לוויתן
- אושרה הזרמת גז טבעי למפעלים באזור התעשייה באשקלון
- בג"ץ הורה למדינה להודיע בתוך שבועיים היכן לשייך את הכפר דהמש - לעיר לוד או למועצה האזורית עמק לוד
- עצירת מכירת המניות של שחר: הדרישות של רשות ני"ע מוגזמות
תכנית הפיתוח העיקרית של מאגר כריש כוללת קידוח של שלוש בארות, באמצעות מתקן צף להפקה, אחסון ופריקה (FPSO) שיוקם כ-90 קילומטר מהחוף, בעל היקף הפקה של כ-400 מיליון מטר מעוקב גז טבעי ליום. לטענתם, הפיתוח באמצעות FPSO יאפשר לאנרג'יאן למקסם את הפקת העתודות, לצמצם את הנזקים הסביבתיים, לעבד, לאחסן ולפרוק את הנפט בבטחה הרחק מן החוף, תוך דרישה מינימלית למתקנים חופיים. היקף ההשקעה הצפויה בפיתוח המאגר, עד לתחילת הפקת הגז, המתוכננת ל-2020, עומד על כ1.3-1.5 מיליארד דולר.
פיתוח מאגר תנין שמתוכנן לביצוע לאחר פיתוח מאגר כריש, יכלול קידוח של שש בארות שיחוברו למתקן ה-FPSO.
כפי שפורסם בכלכליסט, אנרג'יאן כבר הוציאה מכרז לרכישת אסדת הפקה בעלות של כחצי מיליארד דולר, כאשר רק בשבועות האחרונים נחתמו הסכמי גז עם תחנות כוח ישראליות ובתמחור שהוא זול בעשרות אחוזים מחוזה חברת החשמל.
יו"ר ומנכ"ל קבוצת אנרגי'אן, מתיוס ריגאס, אמר ש"הגשת התכנית מהווה צעד חשוב נוסף בדרך למטרה הגדולה יותר שלנו: ליצור תחרות בשוק הגז הטבעי הישראלי, לטובת הצרכנים ולטובת כלכלת ישראל. נמשיך לעבוד בשיתוף פעולה עם ממשלת ישראל על מנת להשיג את האישור הנדרש לתכנית פיתוח המאגרים בהקדם האפשרי, כדי להגיע להחלטה סופית בנוגע לביצוע ההשקעה (FID) עד סוף 2017", אמר, וסיכם ש"בהמשך להסכמי מכירת הגז שנחתמו עם החברות דליה – כוח אנרגיה ואור – כוח אנרגיה לאחרונה, אנחנו נמצאים במגעים עם כל הלקוחות הפוטנציאלים הקיימים שמעוניינים להרוויח מהתנאים התחרותיים שאנחנו מציעים. פיתוח המאגרים 'כריש' ו-'תנין' נמצא בראש סדר העדיפויות שלנו".