ניצחון לרשות ני"ע: ביהמ"ש העליון דחה עתירה נגד השינוי המבני בבורסה
העתירה של חברות הכנסת שרן השכל ואורלי לוי-אבקסיס דרשה לבטל את החוק בטענה שהוא מעביר לבנקים ולבתי ההשקעות את מניות הבורסה ללא תמורה
יו"ר רשות ני"ע, שמואל האוזר, צלח היום (ה') את המכשול האחרון של השינוי המבני בבורסה. ביהמ"ש העליון שדן, בעתירתן של חברות הכנסת שרן השכל ואורלי לוי-אבקסיס, כנגד חוק שינוי מבנה הבורסה, התנגד לעתירה והשתיים נאלצו למשוך אותה.
- החוק הרשלני להפרטת הבורסה בתל אביב יפגע בציבור המשקיעים
- יו"ר רשות ני"ע על חקירת בזק: "מאכזב שבעלי שליטה שוכחים שהציבור הוא שותף שלהם"
- האוזר ובן זאב מחזרים אחרי הזרות
השופטים הבהירו לעותרות כי אין בטענותיהן כדי לבסס את קיומו של פגם ממשי היורד לשורשו של הליך החקיקה אשר מצדיק את ביטול החוק, וביקש מהן לשקול מחדש את עמידתן על העתירה. לאחר התייעצות החליטו העותרות שלא לעמוד על עתירתן.
העתירה דרשה לבטל את החוק בטענה שהוא מעביר לבנקים ולבתי ההשקעות את מניות הבורסה ללא תמורה. בנוסף טענו חברות הכנסת כי רשות ניירות ערך הסתירה מחברי הכנסת את חוות הדעת, באופן שפגע בשיקול הדעת שלהם בקבלת ההחלטה לתמוך בחוק.
הכנסת אישרה את החוק לשינוי מבני בבורסה בחודש מרץ האחרון. במסגרת החוק יידרשו הבנקים למכור את אחזקותיהם בבורסה העודפות על 5% וכך תתאפשר כניסת שחקנים חדשים שיוכלו להפוך לחברי בורסה ובכלל זה בורסות זרות בחו"ל. כיום, הבנקים מחזיקים דה פקטו ב־58% מהבורסה, עוד 23% מחזיקים כמה בתי השקעות בודדים והיתרה מוחזקת על ידי כמה בנקים זרים ובנק ישראל.
בנוסף, הבורסה, שמאז הקמתה בשנת 1953 פועלת ללא מטרות רווח, תעבור שינוי מבני שאמור להפוך אותה לגורם תחרותי ויעיל יותר מכפי שהיא היום, עם מטרה שאפתנית במיוחד - להפוך לחברה למטרות רווח ותוכל לחלק דיבידנד.