אחרי האינפלציה בגוש היורו: השקל שמר על יציבות מול הדולר והיורו
שערו היציג של הדולר נקבע על 3.496 שקלים, עלייה של 0.2%. שערו היציג של היורו נקבע על 3.985 שקלים, עלייה של 0.1%. בעולם, היורו נסחר תמורת 1.14 דולרים, ירידה של 0.4%
המסחר במט"ח התנהל היום (ו') ביציבות. שערו היציג של הדולר נקבע על 3.496 שקלים, עלייה של 0.2%. שערו היציג של היורו נקבע על 3.985 שקלים, עלייה של 0.1%. בעולם, היורו נסחר תמורת 1.14 דולרים, ירידה של 0.4%.
- נגיד הבנק המרכזי של אנגליה: "קרוב לוודאי שניאלץ להעלות את הריבית בקרוב"
- כשחברות הנפט בוכות, משקיעי איגרות החוב השקליות מחייכים בהנאה
- סוף עידן הכסף הזול? הבנקים המרכזיים בעולם משנים את הטון
האינפלציה בגוש היורו פורסמה היום ברמה של 1.3% בחישוב שנתי לחודש יוני. האינפלציה היתה מעט מעל הצפי של 1.2%.
כלכלני בנק אגוד, כתבו היום כי "הדולר צפוי להתחזק אל מול המטבעות העיקריים בעולם בטווח הבינוני-הארוך. זאת בשל פערי הריביות בין ארה"ב לעולם, צפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב בקצב מתון ומדוד, וחוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית מול רוב המדינות בעולם. השקל מושפע מ-3 גורמים עיקריים שהשפעתם ניכרת ביחס לגודל הכלכלה הישראלית כגון: עסקאות נפט וגז, אקזיטים למיניהם וצמיחה חזקה. שלושת גורמים אלו חיזקו לאחרונה את השקל אל מול הדולר, אך בטווח הארוך הפער עשוי להצטמצם, זאת בעקבות צפי העלאות הריבית בארה"ב מול צפי העלאות הריבית בישראל וכן ההפרש בין רמות האינפלציה השונות והיעדים להעלאת ריבית שהציבו בנק ישראל (יעד של מינימום 1% באינפלציה, האינפלציה בפועל שנה אחורה עומדת על 0.8%) והבנק הפדרלי (יעד של 2%, כאשר האינפלציה ליבה בפועל שנה אחורה כבר עומדת על 2%)".
ביחס לשער הדולר-יורו מציינים באגוד כי "היורו התחזק מול הדולר בכ-2.8% מאז הסקירה הקודמת והשער כעת עומד על 1.14 דולר כשברקע דראגי, יו"ר הבנק המרכזי בגוש היורו, הביע השבוע ביטחון בצמיחה בגוש היורו ובעלייה באינפלציה ומנגד קרן המטבע העולמית עדכנו השבוע את תחזית הצמיחה בארה"ב כלפי מטה".
באגוד מעריכים עוד כי "הדולר צפוי להתחזק מול היורו בשלוש השנים הקרובות בשל פערי הריביות וצפי להמשך עליית הריבית בארה"ב על-פי הפד. כאשר במהלך 2017 הצפי הוא לעוד העלאה אחת בארה"ב מול צפי להשארת הריבית האפסית והמשך תוכנית ההרחבה הכמותית בגוש עד סוף שנת 2017. לאור נתוני המאקרו החיוביים שהתפרסמו לאחרונה בגוש היורו, ה- ECB עשוי לאותת בעתיד על צמצום ההרחבה הכמותית, אך מנגד גם הבנק המרכזי בארה"ב החל להכין את המערך שבו יחל למכור את האג"ח שרכש לאורך המשבר הכלכלי ובכך יקזזו אחד את התחזקות השני".