מובילאיי מחכה לבעלי המניות: טרם אישרו את המכירה לאינטל
חודש וחצי לאחר שאסיפת בעלי המניות של מובילאיי אישרה את עסקת המכירה לאינטל, החברה נאלצת לדחות בפעם השנייה את מועד ההיענות להצעת הרכש, לאחר שהשיגה אישור של 58% בלבד מבעלי המניות, מתוך רוב הכרחי של 67%
ארבעה חודשים עברו מאז הדהימה מובילאיי הישראלית את השוק עם הצעת הרכש שהיא קיבלה מאינטל, לפי שווי של 15.3 מיליארד דולר, והחברה טרם קיבלה את הסכמת רוב בעלי המניות לעסקה זו. מאז נחתמה העסקה, דיווחה מובילאיי על השלמת מספר תנאים מתלים, ובהם קבלת אישורים מגופי רגולציה בעולם, כשהאחרון והמרכזי בהם הוא רשות המסים הישראלית, שנתנה את אישורה לפני כשבוע וחצי.
- דרך צלחה: מובילאיי עקפה את תחזיות ההכנסות והרווח ברבעון
- מובילאיי תבנה בירושלים מגדל בן 30 קומות, שישמש מרכז הרכבים האוטונומיים של אינטל
- כולם רוצים נתח ממובילאיי: ועד ראשי האוניברסיטאות קורא להעברת כספי מסים מהעסקה להשכלה גבוהה
קבלת האישור מרשות המסים היתה אחד מהתנאים שנקבעו להורדת שיעור בעלי המניות הנדרשים לתת את הסכמתם לעסקה, כלומר היא יכולה עתה להסתפק בהסכמה של 67% מבעלי המניות שלה כדי לאשר את המכירה, ולא צריכה להגיע להסכמה של 95% כפי שנקבע במקור. אולם עד כה היא לא זכתה לרוב הנדרש, ולכן האריכה את מועד ההיענות להצעת הרכש עד 28 ביולי.
זו הפעם השנייה שמובילאיי מאריכה את המועד, לאחר שב־22 ביוני האריכה אותו יממה לאחר שפג תוקפו, אז דיווחה החברה כי 50.31% מבעלי מניות המיעוט נענו להצעת הרכש, בנוסף ל־7.8% מבעלי המניות שהיו בתהליכי אישור. מאז עבר למעלה מחודש, וסביר ששיעור הנענים להצעה גדל. על פי דיווחי החברה, היא צפויה להשלים את העסקה באופן רשמי עד סוף ספטמבר.
באסיפת בעלי המניות שהתקיימה ביוני אושרה העסקה ברוב של 58% (98.2% מקרב המצביעים), וכמעט ללא התנגדות. אלא שבהצבעה זו נעדרו כ־40% מבעלי המניות, ולפיכך ממתינים בחברה להצבעה שלהם. בשלב זה ממתינים במובילאיי גם לאישור של רשות ההגבלים העסקיים בדרום קוריאה, אחד מהתנאים שצריכים להתמלא כדי שהעסקה תתממש.
במסגרת העסקה חברה־בת ייעודית של אינטל בשם Cyclops תמזג לתוכה את כל נכסיה של מובילאיי, וזו תחדל להיות חברה ציבורית ותהפוך לחברה פרטית תחת החוק ההולנדי. בחודש מרץ הודיעה אינטל על רכישתה של יצרנית מערכות הבטיחות לרכב בסכום שגילם פרמיה של 35% (63.5 דולר למניה) על מחיר המניה של מובילאיי.
מלבד בעלי המניות המרכזיים בחברה, שבראשם המייסדים זיו אבירם ופרופ' אמנון שעשוע, העובדים שלה והמשקיעים הפרטיים שהאמינו בחלום הרכב האוטונומי, גם המדינה צפויה ליהנות מהעסקה שתכניס לקופתה סכום של 1-1.5 מיליארד דולר.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בעקבות הרכישה אינטל העולמית הודיעה שתעביר את מרכז הפיתוח הבינלאומי שלה לרכבים האוטונומיים להר חוצבים בירושלים שבו פועלת החברה היום. מאז נחתמה העסקה עלתה מנייתה של מובילאיי ב־34%, ועתה היא נסחרת ב־63.30 דולר, מחיר הנמוך ממחיר הצעת הרכש של אינטל המשקפת לה שווי של 14 מיליארד דולר.