הכלכלן הראשי בקרן המטבע הבינ"ל: "השווקים מתומחרים בשווי גבוה מדי"
מוריס אובסטפלד אמר כי לנוכח רמות המחירים הקיימות, תיתכן נסיגה לאחור: "אם הריביות יועלו בקצב מהיר מהצפוי, או שנתוני הצמיחה לא יתמכו במחירי הנכסים, יתרחש תמחור מחודש חד ופתאומי"
הכלכלן הראשי בקרן המטבע העולמית מזהיר - בהסתייגות הרווחת של בעלי תפקידים ברמה שכזו - כי השווקים מתומחרים ככל הנראה בשווי גבוה מדי ושניתן לצפות לתיקון לאחור.
- בנק ישראל נובח, אבל לא מצליח להבהיל את המשקיעים מפני בועה באפיק הקונצרני
- "אנחנו לא בשנת 2000, אין היום בועה טכנולוגית. גוגל, אמזון ופייסבוק ימשיכו לזנק"
- מריח כמו בועה: מסרים מיידיים שווים יותר ממכוניות
"אמירה נחרצת לפיה מחירי הנכסים גבוהים מדי - אני לא חושב שניתן בשלב זה לטעון כך. אולם אני מאמין שניתן כבר עתה לומר שייתכן שזו תמונת המצב, ושייתכנו התאמות בכיוון של נסיגה לאחור", אמר היום (ג') הכלכלן מוריס אובסטפלד (Maurice Obstfeld) במסיבת עיתונאים שערכה הקרן.
"תמחור הנכסים נתמך כיום בריביות המאד נמוכות. הוא נתמך גם בתחזיות הצמיחה אשר יכולות לאכזב. החשש הוא שאם הריביות יועלו בקצב מהיר מהצפוי, או שנתוני הצמיחה בפועל לא יצדיקו את מחירי הנכסים הגבוהים הללו, הדבר יוביל לתמחור מחודש חד ופתאומי", הוסיף אובסטפלד.
עניינה במיוחד תשובתו של אובסטפלד לשאלת אחד העיתונאים - "האם הוא מאמין שהשווקים 'שופעים' ברמה בלתי רציונאלית?" התשובה המיידית של אובסטפלד לשאלה היתה - "ייתכן". בהמשך הדגיש הכלכלן הראשי של קרן המטבע שיש קושי לקבוע מהו מחירו ההוגן של נכס.
את המונח 'שפע בלתי רציונאלי', "irrationally exuberant" בשפת המקור, טבע יו"ר הפד המיתולוגי אלן גרינספאן (כיהן בתפקיד מ-1987 עד 2006). המונח הוצג על ידי גרינספאן בנאום שנשא ב-1996, ימי בועת הדוט-קום, ובהמשך הפך למונח מקובל בשוק לתיאור בועה ספקולטיבית.