איתי בן זאב: "למדינה יש אינטרס כלכלי מובהק להורדת המס על הבורסה"
מנכ"ל בורסת תל אביב אמר היום כי בשלו התנאים להורדת שיעורי מס רווחי ההון וטען כי הדבר יגרום להסטת חלק מהמשקיעים שיצאו משוק הנדל"ן לאפיק זה: "אין סיבה שלא יתחילו עם זה מחר בבוקר"
"בשלו התנאים והגיע הזמן שממשלת ישראל תוריד את המס על הבורסה", כך אמר היום מנכ"ל הבורסה איתי בן זאב בכנס הנפקות של PwC Israe שנערך היום בבורסת תל אביב. "יש מספר דרכים בן ניתן לטפל בהורדת המס על רווחי הון. גם השיעור שלו וגם דרכים נוספות. יש כל מיני הצעות אבל מה שחשוב זה הכיוון. אסור להסתכל על זה שהמדינה מקבלת איקס הכנסות ושההכנסות ירדו בחצי – לא מדובר בסכומים משמעותיים עבור המדינה".
- בן זאב נגד הבנקים: יקדים השקת פעילות שתתחרה בהם
- בן זאב הציע לרכוש מהבנקים כבר כעת את האחזקות העודפות שלהם בבורסה
- איתי בן זאב: "המדינה חייבת לעודד הנפקות של חברות ציבוריות"
בן זאב המשיך ואמר, "הורדת המס יגרום להסטה חדשה של חלק מהמשקיעים שהיו בשוק הנדל"ן. אם יורידו את המס זה יסיט משקיעים לשוק ההון ויפחית את הלחץ מהנדל"ן. אין סיבה שהמדינה לא תתחיל מחר בבוקר לבצע הפרטות של החברות הממשלתיות ולמכור את החברות בבורסה. החברות יהפכו לציבוריות, השקיפות תשתפר, הממשל התאגידי ואזרחי מדינת ישראל יוכלו להיחשף לחברות האלו. אפשר לחלק לכל אזרחי מדינת ישראל מניה בחברה הזו".
"מגמת ההנפקות תתגבר"
עופר גרינבאום, מנכ"ל חברת החיתום של לאומי פרטנרס, שצפוי לעבור בקרוב לפועלים אי.בי.אי, ציין בפנאל שעסק בהנפקות כי "המגמה של ההנפקות הראשוניות בתל אביב צפויה להתגבר בטווח הקרוב. מה שהשתנה בשוק היא הדינמיקה - זה נהפך להיות 'הדבר הנכון' היום לעשות הנפקה ראשונית. פעם היו הרבה דברים ששללו מחברות מלהגיע - כמו עודף רגולציה, אבל התנאים השתנו".
גם גיא פרמינגר, שותף וראש מגזר הטכנולוגיה בPwC Israel, הוסיף בהקשר זה כי התהליכים בבורסה מהירים יותר והביורוקרטיה יותר נוחה. "ראינו התעוררות מרשימה והגעה ליותר הנפקות מאשר בכל חמש השנים שקדמו ל-2017 ביחד", אמר. "כרגע אני מכיר או מלווה כ-10 חברות נוספות שנמצאות בתהליך של היערכות להנפקה בישראל. אם לא יחול שינוי מהותי בסביבת המאקרו, נראה גם בשנת 2018 זרם הנפקות דומה של סביב 15-20 הנפקות", הוסיף פרמינגר. "מצד שני הבורסה עדיין רחוקה מלהיות יעד לחברות היי-טק גדולות ומובילות, שממשיכות בסבבי גיוס גדולים של הון פרטי או מחכות להזדמנות להנפיק בארה"ב", אמר.
רפי ליפא, מנכ"ל חברת החיתום אוורסט הוסיף כי מה שדוחף היום את שוק האקוייטי זה גידול במספר השחקנים. "לקח נו הרבה שנים לחנך את גופי חיסכון הארוך טווח שההנפקות של החברות האמריקאיות זה לא גל חולף של משקיעים אמריקאים שבאו לעשות סיבוב קצר". ליפא מציין כי בשנתיים האחרונות הגיעו לכאן חברות גדולות ואיכותיות והחשדנות של המוסדיים התחלפה בעבודה מחקר מעמיקה ואנליזה. "זו שנה שלישית ברציפות בה אנו עושים למוסדיים סיור ארה"ב", הוסיף.