פרסום ראשון
ספירת הקולות הסתיימה: בן-משה ירכוש את אפריקה ישראל תמורת 2.37 מיליארד שקל
מוטי בן-משה זכה ביותר מ-50% מכל אחת משלוש סדרות האג"ח וירכוש את החברה - חלק במזומן וחלק באג"ח. ביום חמישי שיפר את הצעתו ב-77 מיליון שקל. הצעתו הייתה גבוהה מזו של נתי סיידוף
מוטי בן-משה זכה במכרז לרכישת אפריקה ישראל - כך עולה מספירת הקולות ע"י נציגות מחזיקי האג"ח של החברה. בן משה זכה ביותר מ-50% מכל אחת משלוש סדרות האג"ח, וירכוש את אפריקה ישראל תמורת כ-2.37 מיליארד שקל, חלקם במזומן וחלקם באגרות חוב. אם תוגש הצעה חדשה בגובה של 100 מיליון שקל יותר מזו של בן-משה, היא תובא להצבעה בפני המחזיקים. כרגע לא נראה משקיע כזה, להוציא אולי לארי מייזל שבוחן השקעה כזו.
- בן־משה זכה בהצבעה לרכישת אפריקה, אך מייזל אורב בפינה
- סיידוף משפר את הצעתו לרכישת אפריקה: 2.25 מיליארד שקל במזומן
- בן משה עידכן ההצעה לרכישת אפריקה - גבוהה ב-41 מיליון שקל מהצעת סיידוף
בתגובה להודעה על זכייתו באפריקה ישראל מסר מוטי בן-משה: "קבוצת אפריקה ישראל מורכבת מחברות מצוינות עם עובדים מסורים ומנהלים מוכשרים, ועל כך מעיד מחירה הסופי של העסקה. דווקא במעמד זה חשוב לי גם לשוב ולהביע את הערכתי ללב לבייב, שתרם רבות למדינת ישראל, ואני מאחל לו הצלחה בכל אשר יעשה.
"אנחנו בסיומו של מאבק מורכב, שנובע מהעובדה שהתמודדנו מול יריב ראוי ורציני - נתי סיידוף, אחיו ויועציהם. כטבעם של מהלכים עסקיים תחרותיים ידענו - בשני הצדדים, גם 'עידנא דריתחא', אבל לרגע לא נעלמו מעיניי יכולותיה של משפחת סיידוף וציונותה והרצון העז להטביע חותם ולהשקיע במדינת ישראל. אני מודה לנאמנים, לנציגות ולגופים המוסדיים, ולכל היועצים. כולם ראויים להערכה של ציבור המשקיעים והחוסכים. הם השיגו השג מרשים ביותר לציבור המשקיעים במהלך הנוכחי".
באשר לתוכניות לעתיד, הבהיר בן משה: "תם המאבק, אבל העבודה הקשה שלנו בכל החברות רק מתחילה. יש לנו תוכנית סדורה, אבל כפי שציינתי אני מאמין בידע ובניסיון של בעלי התפקידים בחברות הנרכשות. אפריקה ישראל תמשיך להיות קבוצה מובילה ואמינה במשק הישראלי, תמשיך ותתרום לבניין הארץ".
שיפר את ההצעה ביום חמישי
ביום חמישי האחרון שיפר בן־משה בפעם השלישית את הצעתו, הפעם ב־77 מיליון שקל. במקביל הוא דרש מנאמני האג"ח לדחות את הצבעות המחזיקים, שהסתיימו ביום חמישי ב־22:00. נאמני האג"ח סירבו לקבל את הדרישה והודיעו לו כי אם לא יסיר את התנאים, השיפורים שלו לא יובאו בחשבון.
הצעתו של בן-משה למחזיקי אג"ח אפריקה כוללת תשלום של 1.27 מיליארד שקל עבור אחזקותיה (56%) של אפריקה ישראל בחברה־הבת אפריקה נכסים ואופציות שיגדילו את התמורה המינימלית ב־130 מיליון שקל נוספים בתוך שלוש שנים. כך שבסך הכל מדובר בתשלום של 1.4 מיליארד שקל - בדומה לערך המניות בבורסה.
ההצעה כוללת גם תשלום של 165 מיליון שקל למחזיקים עבור מכירת האחזקה (36%) של אפריקה ישראל במפעיל כביש 6 לידי דור אלון שבשליטת בן־משה, כאשר את אפריקה ישראל עצמה תרכוש קבוצת אקסטרה שבבעלותו. בתמורה לרכישה יקבלו המחזיקים 375 מיליון שקל במזומן ואג"ח בהיקף של 325 מיליון שקל, שיישאו ריבית של 5.5% - תוספת של 15 מיליון שקל להיקף האג"ח ותוספת של 1% לריבית המשולמת.
על פי השוואת ההצעות בידי רו"ח איציק עידן, ערך ההצעה של בן־משה עמד על 2.362–2.385 מיליארד שקל, בעוד ההצעה הסופית של נתי סיידוף עמדה על 2.334–2.336 מיליארד שקל.
רכישה שלישית בהסדר חוב
עבור בן־משה זוהי חברה שלישית שהוא רוכש במסגרת הסדר חוב אחרי אי.די.בי, שממנה הוא נחלץ בהפסד של 500 מיליון שקל, ואלון רבוע כחול, שבה הוא מורווח על הנייר 250 מיליון שקל. בן־משה עתיד למזג בין אפריקה נכסים לאלון רבוע כחול.
רכישת אפריקה נכסים אמורה להתבצע באמצעות אלון, שתשלם 1.27 מיליארד שקל, בעוד בקופתה יש כיום כחמישית מהסכום. בן־משה אמור להזרים מזומן ונכסים לתוך החברה ולגייס בחוב את יתרת הסכום.
בסך הכל מדובר בהחזר גבוה של קרוב ל־2.4 מיליארד שקל מחוב של 3 מיליארד שקל, שהתחרות בין בן־משה וסיידוף הביאה אליה. מדובר בהישג של נאמני האג"ח ובנקאי ההשקעות אפשטיין קפיטל.
במקביל, בן־משה רכש באמצעות אלון רבוע כחול כ־6% נוספים ממניות דור אלון ביום חמישי. המניות נרכשו מידי קבוצת אלון, שעברה לבעלות המוסדיים. הקבוצה מכרה 8% ממניות דור אלון שברשותה, שנרכשו לפני ארבע שנים ב־50 מיליון שקל, תמורת 62 מיליון שקל - 6% לבן־משה והיתר לגופים מוסדיים.