GemMe הישראלית מנפיקה מטבע וירטואלי המגובה באבנים יקרות
לדברי היזמים אייל שפירא ורואי חריר, השימוש באבנים יקרות כנכס בסיס יפתור את הבעיה שאיתה מתמודדת קהילת הקריפטו - התנודתיות
המטבעות הוירטואליים עברו כברת דרך ארוכה מאז הימים שבהם יצרו אותם וסחרו בהם רק קבוצות אנרכיסטים עם זיקה לטכנולוגיה. בשנת 2018 כבר אי אפשר להתעלם מהפוטנציאל הכלכלי המהפכני של עולם הבלוקצ'יין, אלא שלמרות ההתפתחות המואצת, ישנם עדיין חסמים משמעותיים שמעכבים את האימוץ שלו על ידי האוכלוסייה הכללית וכניסתו למיינסטרים.
- כמה עולה לכרות ביטקוין אחד בישראל - וכמה בעולם?
- הכירו את שיטת ההפחדה של זיר"ה: "סטרימינג פיראטי שהורס מחשבים"
- הרווארד: סביר יותר שבעוד עשור הביטקוין יהיה שווה 100 דולר ולא 100 אלף דולר
אחד החסמים הבולטים הוא התנודתיות הרבה של המטבע ואין חולק על כך שכדי לבסס כלכלה על מטבע דיגיטלי, יש לייצר לו סביבה יציבה באופן יחסי, שתאפשר את השימוש בו גם בעולם האמיתי. לבעיה הזו בדיוק מנסה לתת כעת פתרון חברה ישראלית בשם GemMe, של היזמים אייל שפירא ורואי חריר, צפויה לצאת בעוד כמה חודשים להנפקת מטבע וירטואלי (ICO) המגובה ברזרבה של יהלומים ואבנים יקרות.
"שלא כמו מטבעות קריפטוגרפיים אחרים, אשר כפופים לתנודתיות בשוק ולתנודות מחירים, הערך של מטבע ה-GemMe מגובה על ידי תיק מנוהל המשלב אבנים יקרות ויהלומים. כנכס בסיס, אבנים יקרות הן מטבען חסינות יותר לתנודתיות בשוק ולתנודות מחירים מאשר רוב נכסי הבסיס האחרים", מסבירים היזמים.
"כדי ליצור מטבע יציב במיוחד מצד אחד וסחיר מצד שני, GemMe מחזקת עוד יותר את נכס הבסיס שלה, באמצעות תחזוקה טובה של הרזרבה, שבשאיפה תעלה את ערכה, ומערכת איזונים ובלמים שתאפשר לצמצם את הסיכוי לתנודות חדות במטבע לאורך זמן", הוסיפו. לדבריהם, הקשר לנכס המוחשי מבוסס על מתודולוגיות כלכליות ידועות שאיפשרו מבחינה היסטורית את הקמתה של כלכלה בת-קיימא בזמנים של אי יציבות וחוסר וודאות.
"בסופו של דבר המטרה שלנו היא להביא לשוק כלכלה חדשה מבוססת מטבע, שייצג את כל מה שטוב בעולמות הקריפטו, עם היציבות והביטחון של הכסף הישן והמוכר. אם תרצו - מטבע חצי מבוזר. רק כך אפשר יהיה להרוויח את האמון של משתמשי הקצה ולהגיע לאימוץ המוני של המטבע הדיגיטלי ושימוש בו גם בעולם האמיתי", מסבירים חריר ושפירא. "ייתכן שבעתיד, כשהשוק יהיה יותר מפותח, נראה כלכלה אמתית שמבוססת על מטבעות מאה אחוז מבוזרים. כרגע, מדובר בעיקר בהמון פוטנציאל לא ממומש, בין השאר בשל בעיית התנודתיות החריפה".
בונים אמון בעולם הקריפטו
מאחורי GemMe.io עומדת לא רק שיטה כלכלית, אלא גם שני פיתוחים טכנולוגיים, שאחד מהם מהווה גישה חדשה להגנה על מטבעות וירטואליים (החברה הגישה לאחרונה בקשה לאישור פטנט בארה"ב). שכבת ההגנה מאפשרת לאנשים להחזיק במטבעות זמניים ומאובטחים בזמן שהמטבעות המקוריים - שמורים היטב בכספת.
"המטבע שלנו נועד לתת פתרונות לבעיית האמון בעולמות הקריפטו ואנו מאמינים שהטכנולוגיה הזו תוסיף נדבך אבטחה משמעותי לטובת אנשים שמפחדים, ובצדק, מגניבות מטבע ובוודאי לסוחרי יהלומים ואבנים טובות שנדרשים להעברות כספים בהיקפים ניכרים", ציינו היזמים.
זו לא הפעם הראשונה שאנחנו שומעים על חברות שפונות לשוק היהלומים שישמש בין היתר כרזרבה למטבע, כולל חברות ישראליות. במה הפתרון שלכם שונה?
"ראשית, המטבע שלנו לא מוגבל לסוחרי יהלומים בלבד, ולא צמוד לבורסה ספציפית. אין ספק שאנחנו מהווים פתרון לקהילת היהלומנים וסוחרי האבנים הטובות, אבל בסופו של דבר המטבע שלנו אמור להיות מספיק יציב כדי לעודד את השימוש בו גם בקרב האוכלוסייה הכללית – החל מוותיקי קהילת הקריפטו ועד לקהל הרחב שרוצה להיכנס לעולם הזה אבל חושש מהתנודתיות וכלה בגופים מוסדיים שמאוד רוצים לקחת חלק במשחק, אבל לא יכולים להרשות לעצמם את הסיכון שבעלייה על רכבת הרים, על חשבון הפנסיות של כולנו".