פרסום ראשון
אלביט מערכות תפצל חטיבות ותשלב את תעש לתוכה
רכישת תעש תוביל לפיצול חטיבת היבשה והתקשוב לשתי חטיבות נפרדות. תעש צפויה להשתלב בתוך חטיבת היבשה. המהלך עשוי לכלול פיטורי עובדים. באלביט מכחישים שפיטורים עומדים על הפרק
עוד לפני שקיבלה את האישורים לביצוע עסקת רכישת תעש, יוצאת אלביט מערכות במהלך של שינוי מבני מהותי (רה ארגון) שעלול להיות כרוך גם בצמצום כח העבודה בחברה. באלביט מכחישים כל כוונה לפיטורי עובדים.
- גופים שהתמודדו על רכישת תעש הביעו אכזבה מתנאי המכירה
- אלביט קיבלה הקלות בשווי מאות מיליונים ברכישת תעש
- יש סיכום: תעש נמכרת לאלביט ב-1.8 מיליארד שקל
ל"כלכליסט" נודע כי אלביט מתכוונת לשלב ככל הנראה את תעש בתוך חטיבת היבשה. ממכתב ששלח אודי ורד, מנכ"ל חטיבת יבשה ותקשוב, לעובדי החטיבה, ואשר עותק ממנו הגיע לכלכליסט, עולה כי אלביט תפצל לשניים את חטיבת היבשה והתקשוב.
החטיבות יפוצלו לחטיבת יבשה שאותה ימשיך לנהל ורד ותאליה, ישולבו 2,600 עובדי תעש, וחטיבת מערכי רדיו ותקשוב שאותה ינהל חיים דלמר.
"אני משוכנע שהפיצול, עם כל כאב הלב הכרוך בו, יאפשר מיצוי מלוא הפוטנציאל השיווקי ויאפשר תוצאות טובות יותר בכל פרמטר ניהולי ותפעולי", כתב ורד לעובדי החטיבה.
"עצם אישור רכישת תעש, וההחלטה על הקמת שתי חטיבות, מהווה הבעת אמון של נשיא אלביט וההנהלה בנו ותעודת כבוד לחוסנה של החטיבה... אני מודע שהמהלך הצפוי ישפיע על חלק מהעובדים בחטיבה, ובעיקר על גופי המטה השונים. אני מבטיח שנפעל באחריות ובשקיפות ונעדכן מוקדם ככל הניתן את העובדים לגבי תפקידם העתידי במבנה החדש.
"בתקופה זו למרות ההיערכות לקליטת תעש ופיצול החטיבה, נמשיך במלוא המרץ את העשייה המגוונת כדי לעמוד ביעדי 2018", סיים ורד. אלביט מערכות מעסיקה 13,500 עובדים ותעש מעסיקה 2,600 עובדים חטיבת היבשה והתקשוב היא הגדולה באלביט מערכות ולדברי ורד צמחה בהיקף משמעותי בשנים האחרונות בכל היבט. "לפנינו פוטנציאל ברור לעתיד הקרוב בנושאי יבשה (עמדות נשק ימיות, הזמנות הצריחים הגדולות), תקשוב (שוייץ, אוסטרליה), רדיו (שוייעץ גרמניה, רדיו אווירי, צה":ל) ובעתיד גם הזדמנויות משמעותיות בנושאי התעש".
היות שהכוונה באלביט היא לשלב את תעש בתוך החברה, נתון שנחשף במכתב לראשונה, ולא להחזיק אותה כחברת בת נפרדת, הרי שהדבר צפוי לייצר כפל של תפקידים רבים בעיקר בתחום המטה והנהלות החברות, כך שהדאגה שהביעו עובדים בחטיבה אתמול, היא מובנת. העובדים עשויים להתארגן בימים הקרובים כדי להחליט כיצד להגן על זכויותיהם, כך שבמפתיע המיזוג עשוי לעורר רעשים דווקא בתוך החברה הרוכשת. עם זאת, מקורבים לאלביט מדגישים כי בשום רכישה בעבר לא ביצעה החברה גל פיטורים אחרי הרכישה וכי להון האנושי יש משמעות גדולה בעיניה.
שלשום הודיע משרד האוצר כי הגיע להסכמות עם אלביט מערכות על מכירת חברת תעש לאלביט תמורת 1.8 מיליארד שקל. הסכם עם אלביט לא נחתם עדיין, אבל מתווה העסקה הוא כולל הטבות במאות מיליוני שקלים לאלביט.
בין היתר כולל המתווה ויתור על הלוואה של 25 מיליון שקל שהמדינה העניקה לתעש, וסוכם כבר בעבר, וכן פיצוי בסך 1.9 מיליארד שקל שתקבל אלביט בגין פינוי המפעלים של תעש ברמת השרון ועד 200 מיליון שקל נוספים תמורת פינוי מפעל בטירת הכרמל שלא נכלל במיתווה הראשון, ואשר בו אמור רשות מקרקעי ישראל להקים אלפי יחידות דיור.
בנוסף לכך, אלביט זוכה לרשת ביטחון בדמות התחייבות של משרד הביטחון לרכוש מתעש מוצרים בהיקף של 250 מיליון שקל בשנה בחמש השנים הקרובות.
עוד פרט שמהווה שינוי בתנאי העסקה הוא הלוואת מוכר שקיבלה אלביט מהמדינה, בסך 400 מיליון שקל ואשר תיפרע בחמישה תשלומים שנתיים. אלביט התעקשה לקבל את הלוואת המוכר ככל הנראה כדי להבטיח את עצמה מגילויים לא סימפטיים לאחר הרכישה. המדינה לא מקבלת למעשה תמורה מיידית כלשהי עבור תעש וההטבות שקיבלה אלביט מביאות לכך שתג המחיר שהוצג לעסקה אינו משקף את המחיר האמיתי שבו נמכרת תעש. באוצר היו מוכנים לעשות פשרות כלכליות ולהתעלם ממשמעותן הכספית.