נוהרים לב.מ.וו: זינוק במכירות מותג היוקרה של דלק רכב
יבואנית הרכב רשמה עלייה של 25% במכירות של מאזדה ו־22% במכירות של ב.מ.וו, אולם הרווח הנקי של החברה שבשליטת גיל אגמון ירד ב־37%, עקב עלייה דרמטית בהוצאות המימון - מ־3 מיליון שקל ברבעון המקביל ל־44 מיליון שקל ברבעון החולף
הטעם הישראלי בכל הקשור למותג הרכב נהפך ליוקרתי - כך עולה מהדו"חות הכספיים של דלק רכב לרבעון הראשון של 2018, שפורסמו אתמול. דלק מערכות רכב, שבבעלות גיל אגמון (37.5%), עוסקת ביבוא ושיווק בישראל של כלי רכב וחלקי חילוף מתוצרת מאזדה, פורד וב.מ.וו. חושפת את טעמו של עם ישראל ברבעון הראשון של 2018.
- עסקת ורידיס נחתמה: דלק רכב רוכשת 70% מהחברה ב-992 מיליון שקל
- החלטת דלק רכב לא לחלק דיבידנד הורידה את המניה ב־3.2%
- גיל אגמון מחפש דלק חדש לצמיחה מחוץ לענף הרכב
המלכה הבלתי מעורערת של הליסינג, מאזדה, רשמה ברבעון הנוכחי עלייה של 25%, ומכרה כ־5,600 מכוניות מדגמים שונים. גם דגמי הב.מ.וו היוקרתיים רשמו עלייה נאה, של 22%, לכ־1,400 כלי רכב ברבעון. מנגד, דגמי פורד רשמו ירידה של 19% במכירות ל־890 יחידות בלבד.
בחברה מסבירים כי ההשקה של דגם X2 של ב.מ.וו במהלך הרבעון תרמה למכירות. בסך הכל החזיקה דלק רכב ב־8% מכלי הרכב החדשים שעלו על הכבישים בישראל במהלך הרבעון הראשון.
ברבעון הראשון של 2018 מכרה החברה 7,907 כלי רכב, לעומת 6,731 כלי רכב שנמכרו ברבעון המקביל ב־2017 - עלייה של 17%. המכירות האלה הובילו להכנסות של 1.18 מיליארד שקל - עלייה של 10% לעומת 1.07 מיליארד שקל ברבעון המקביל.
בחברות מסוגן של דלק רכב אחת ההוצאות הכבדות היא על מכירה ושיווק. ברבעון זה הוציאה החברה בסעיף הזה 38 מיליון שקל, לעומת 30 מיליון שקל ברבעון המקביל ב־2017. בדלק רכב טוענים שהוציאו 5 מיליון שקל יותר על פרסום ו־3 מיליון שקל יותר מאשתקד על אולמות התצוגה החדשים ברחוב לה־גווארדיה בתל אביב, וכתוצאה מעלייה בשכ"ד.
בשורה התחתונה הרווח הנקי של החברה ברבעון הסתכם ב־63 מיליון שקל - ירידה חדה לעומת 100 מיליון שקל ברבעון המקביל. אין זה מפתיע שהרווח ירד בדרמטיות כשהוצאות המימון זינקו מ־3 מיליון שקל ברבעון המקביל ל־44 מיליון שקלים ברבעון החולף. המשקיעים לא היו מרוצים מהדו"חות, ומניית החברה ירדה אתמול ב־3.2%.
לפי דלק רכב, עלייה חדה של 7.1% בערכו של הין גרמה לזינוק בהוצאות. מדובר על עלייה של 25 מיליון שקל בעלות היבוא מיפן, כמו גם הפסד של 6 מיליון שקל על השקעה בניירות ערך, וריבית של 4 מיליון שקל על הלוואות.
הדו"חות של דלק רכב עומדים בצל עסקת הענק שביצעה בתחילת מרץ, לרכישת 70% ממניות ורידיס (ואוליה לשעבר) תמורת 992 מיליון שקל. ורידיס פועלת בתחום איסוף, טיפול ומיחזור פסולת עירונית, טיפול בחומרים מסוכנים, התפלת מים, ייצור חשמל ופתרונות אנרגיה.
זו כניסה מהותית ראשונה של דלק רכב לתחום שאינו יבוא של כלי רכב וחלפים. "העסקה מהווה הזדמנות עסקית המאפשרת לחדור לתחומי פעילות חדשים אשר, להערכת החברה, הינם בעלי פוטנציאל צמיחה משמעותי, שפירותיה יבואו לידי ביטוי בעיקר בטווח הארוך", ציינו אז בדלק.