$
שוק ההון

מנכ"ל אמות: "לא מודאגים מ־WeWork, הם שכרו רק 3% מהשטח שלנו"

חברת חללי העבודה המשותפים, שהאג"ח שלה נסחרות בתשואה מדאיגה, אמורה לאכלס 4 קומות במגדל הדגל ToHa שאמות בניהולו של אבי מוסלר בונה בת"א. חברת הנדל"ן הציגה עלייה של 8% בהכנסות הרבעון הראשון לעומת התקופה המקבילה ושיפור של 17% ברווח

אורן פרוינד ויניב רחימי 07:4715.05.18

"אני לא מודאג מ־WeWork. הם יושבים אצלי על פחות משליש בניין ברחוב תוצרת הארץ. בהסתכלות על השטח הכולל של אמות, הם שוכרים 9,000 מ"ר מתוך 350 אלף מ"ר — כלומר פחות מ־3%". כך אמר אתמול אבי מוסלר, מנכ"ל אמות השקעות מקבוצת אלוני חץ, לאחר פרסום הדו"חות לרבעון הראשון של 2018. WeWork, שהאג"ח שלה נסחרות בתשואה לפדיון מדאיגה של 8.5% — המעידה על חששות המשקיעים לגבי מצב נזילותה — שוכרת ארבע קומות במגדל תוהא (ToHa) של אמות.

 

 

50% מתוהא כבר חתום

אמות דיווחה אתמול על תוצאות טובות לרבעון הראשון, עם עלייה של 8% בהכנסות הנקיות משכירות (NOI), שהסתכמו ב־167 מיליון שקל. ה־NOI מנכסים קיימים ברבעון הסתכם ב־159.8 מיליון שקל, לעומת 154 מיליון שקל ברבעון המקביל — עלייה של 4%, הנובעת בעיקר מהמשך אכלוסו של מגדל אטריום ורכישת נכסים חדשים. בשורה התחתונה הסתכם ה־FFO, שמייצג את הרווח הנקי בניכוי הפחתות חד־פעמיות, ב־117 מיליון שקל, המשקף שיפור של 17% לעומת הרבעון המקביל.

 

מניית אמות עלתה אתמול ב־1.95%, אולם מתחילת השנה היא איבדה 10% מערכה. על הירידה במניה אמר מוסלר: "יש סנטימנט שלילי בשוק למניות נדל"ן, אבל אנחנו ירדנו הכי מעט. אנחנו סובלים מסנטימנט שלילי שנובע מצפי לעליית ריבית.

 

על פרויקט הדגל תוהא, שאמות בונה בשותפות עם גב ים, סיפר מוסלר כי "50% מהשטחים נמצאים כבר במצב של חוזים חתומים ו־40% נוספים בטיוטות סופיות. אנחנו מאמינים ש־10% הנותרים יושכרו בתוך חודשים. אם היו לי עוד עשרות אלפי מ"ר, הייתי יכול לשווק גם אותם. אנחנו העלינו מחירים, כי יש ביקוש חזק. במבט קדימה אנחנו ממשיכים לפתח את הלוגיסטיקה ואת תחום המשרדים, והתחלנו בבניית מרלו"ג במודיעין. אני מאמין כי עד שתסתיים הבנייה הוא יושכר במלואו.

 

אבי מוסלר מנכ"ל אמות אבי מוסלר מנכ"ל אמות צילום: אוראל כהן

 

יישום החלטת רשות ני"ע

הדו"חות הרבעוניים של אמות הושפעו מהחלטת אכיפה חשבונאית שרשות ניירות ערך פרסמה בסוף ינואר, לגבי הטיפול בעלויות עסקה לרכישת נדל"ן להשקעה. ברשות זיהו חוסר אחידות באופן שבו חברות ציבוריות מטפלות במיסי הרכישה, בעלויות הליווי המשפטי ובדיקת הנאותות, בשכר טרחת שמאים, בעלויות תיווך ובאגרות.

 

חלק מהן רשמו את שווי הנכס בנטרול העלויות, ואילו אחרות ייחסו את עלויות העסקה לשווי ההוגן של הנכס. הרשות ציינה כי בחלק מהמקרים הגיעו עלויות העסקה לכ־20% מעלות הנכס.

 

לעמדת סגל הרשות, המדיניות החשבונאית שיישמו אותם תאגידים מדווחים אינה תואמת את הוראות תקן דיווח כספי בינלאומי מספר 13 (IFRS), והיה עליהם להכיר בהפסד מירידת ערך נדל"ן בגובה עלויות העסקה.

 

במהלך הרבעון הראשון רכשה אמות שני נכסים תמורת של 318.5 מיליון שקל וזקפה לדו"ח רווח והפסד עלויות עסקה בהיקף של כ־20 מיליון שקל. אלמלא החלטת האכיפה החשבונאית של רשות ני"ע, סביר להניח שעלויות העסקה היו נזקפות לשווי ההוגן של שני הנכסים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x