שוק המט"ח: הדולר והיורו נחלשו היום ב-0.2% מול השקל
שערו היציג של המטבע האמריקאי נקבע על 3.587 שקלים, המטבע האירופי נקבע על 4.226 שקלים; לאומי שוקי הון: "למרות נתונים חיוביים, קצב עליית המחירים השנתי נותר נמוך מהיעד הממשלתי"
הדולר והיורו המשיכו להיחלש היום (ה') בשוק המט"ח המקומי – המטבע האמריקאי ירד ב-0.2% מול השקל ושערו היציג נקבע על 3.587 שקלים, המטבע האירופי נחלש גם הוא ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 4.226 שקלים.
בשווקים הבינלאומיים, היורו יציב מול הדולר אחרי שאתמול הגיע לשפל של חמישה חודשים, וצמד המטבעות נסחר ב-1.180 יורו לדולר. תשואות האג"ח האמריקאי לעשר שנים נמצאות על 3.1% - התשואות הגבוהות ביותר מאז 2011.
קראו עוד בכלכליסט:
- שוק המט"ח: היורו נפל היום ב-1.3% מול השקל
- הדולר היציג טיפס ב-0.7% - נקבע על 3.599 שקלים
- למרות ההסלמה בגבול הצפון: השקל התחזק מול הדולר והיורו
הדפסת דולרים צילום: שאטרסטוק
התחזקות השקל נתמכת על ידי נתונים חיוביים שפירסמה אתמול הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה: מדד המחירים לצרכן לחודש אפריל עלה ב-0.4%, והשלים שלושה חודשים רצופים של עליות. ב-2017 כולה, עלה המדד ב-0.4%. לפי יניב בר, כלכלן לאומי שוקי הון, היה זה המדד השנתי החיובי הראשון לאחר שלוש שנים של מדדים שליליים. למרות זאת, סביבת האינפלציה, שלוקחת בחשבון את האינפלציה בפועל (12 החודשים הקודמים) וגם את ציפיות האינפלציה (12 החודשים הבאים), נותרה נמוכה.
לדברי בר, "האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עומדת על 0.4% - מעט גבוה מהחודשיים הקודמים, והציפיות שלנו ל-12 החודשים הבאים הן לעליית מחירים בשיעור של 0.6%, נתון שמצביע על ירידה בהשוואה לחודש שעבר". מהנתונים שמציג בר עולה כי קצב עליית המחירים השנתי, בפועל והחזוי, נותר נמוך מהגבול התחתון של יעד יציבות המחירים הממשלתי (1%-3%).
בר מציין כי "במבט קדימה, האינפלציה עשויה לעבור באופן זמני את הגבול התחתון של יעד יציבות המחירים (כלומר אינפלציה ב-12 בחודשים האחרונים בשיעור העולה על 1%) לקראת תחילת המחצית השנייה של השנה, עם היציאה של מדדים נמוכים (יוני-יולי 2017) מהחלון הרלוונטי לחישוב האינפלציה בפועל (כלומר 12 חודשים אחורה).
"בטווח הארוך יותר, התמתנות העלייה בסעיף הדיור במדד, לצד ההערכות לפוטנציאל פיחות מוגבל בשער החליפין של השקל, מהווים חלק מהגורמים אשר תומכים בחזרתה של האינפלציה לטווח שבין 0.1%-0.0% במהלך שנת 2019. לכך צפויה להיות השפעה ממתנת על ההתפתחות העתידית של ריבית בנק ישראל".