לאחר יותר מ-100 שנה: ג'נרל אלקטריק יוצאת ממדד דאו ג'ונס
עשור וחצי לאחר שהיתה החברה הציבורית הגדולה בעולם - ובהמשך להידרדרות ממושכת במניה, שנפלה ב-53% בשנה האחרונה - הודיעה חברת המדדים S&P Dow Jones על יציאתה מהמדד. וולגרינס בוטס תיכנס במקומה
היסטוריה עגומה בניו יורק - ג'נרל אלקטריקיוצאת ממדד דאו ג'ונס. המניה היחידה שהיתה חלק מהמדד התעשייתי המקורי שנוסד ב-1896 (ושנמצאת בו ברצף החל מ-1907) תצא ממנו ב-26 ביוני, לאחר הידרדרות ממושכת בשווי החברה.
- ג'נרל אלקטריק הפסידה 9.6 מיליארד דולר ברבעון הרביעי
- ג'נרל אלקטריק תפטר 12 אלף עובדים
- ג'נרל אלקטריק מצמצמת פעילות: תתמקד בבריאות, אנרגיה ותעופה
קמעונאית הפארמה ומוצרי הצריכה וולגרינס בוטס (Walgreens Boots Alliance) תיכנס למדד במקומה של GE. ההודעה של חברת המדדים S&P Dow Jones יצאה אתמול לאחר המסחר. חברת המדדים ציינה כי "עם התוספת של וולגרינס הדאו ישקף טוב יותר את התפקיד של הצרכנים ושל מוצרי הבריאות בכלכלה האמריקאית". מניית GE הגיבה בירידה של 1.5% במסחר המאוחר, וולגרין בוטס עלתה ב-3.5%.
ג'נרל אלקטריק פרסמה תגובה להחלטה של חברת המדדים, שבה ציינה: "אנו מתמקדים בהוצאה לפועל של התוכנית שהצבנו, במטרה לשפר את הביצועים של החברה. ההחלטה אינה משפיעה על ההתחייבות שלנו להתמקד ביצירת ג'נרל אלקטריק חזקה יותר ובמבנה פשוט יותר".
ג'נרל אלקטריק הוקמה לפני 126 שנה על ידי שותפים שבראשם הממציא הנודע תומאס אדיסון. לאורך עשורים רבים נחשבה לאחת החברות החזקות ביותר בארה"ב ובעולם כולו. רק לפני עשור וחצי היתה ג'נרל אלקטריק החברה הציבורית הגדולה בעולם בשווי שוק. החל משנת 1993 הובילה החברה את הרשימה והחזיקה בתואר החברה הציבורית הגדולה בעולם כמעט ברציפות (עם הפסקה קצרה שבה מיקרוסופט עלתה לפסגה) במשך 12 שנה, עד שענקית הנפט אקסון מובייל השתלטה על המקום הראשון.
מאז החלה הידרדרות עקבית לאחר שורה של כישלונות בתחומי הפעילות שלה - הכניסה לתחום השירותים הפיננסיים הכתה קשות בחברה במשבר הפיננסי של 2008 ועל אף היציאה מהתחום בשנים האחרונות, ג'נרל אלקטריק לא הצליחה להתרומם מחדש.
נכון להיום שווי השוק של ג'נרל אלקטריק הוא במקום ה-24 מבין 30 מניות דאו ג'ונס, 113 מיליארד דולר, ומחיר המניה הוא הנמוך ביותר, 12.95 דולר. מתחילת השנה ירד שווי המניה ב-26% וב-12 החודשים האחרונים נחתך שוויה ב-53%.
בשנה האחרונה מבצעת החברה צעדי התייעלות חריפים מתוך ניסיון לצמצם בחדות את העלויות, כשברקע קולות רבים בשוק הקוראים לפירוק החברה לגורמים. בחודש שעבר עדכן המנכ"ל ג'ון פלאנרי (John Flannery) כי חלוקת הדיבידנד בשנה הבאה מוטלת בספק.