נסיגה מעסקת IFF תעלה לפרוטרום 191 מיליון דולר
על פי טיוטת התשקיף של IFF, שרוכשת את חברת תמציות הטעם והריח ב־6.4 מיליארד דולר, השלמת העסקה צפויה לכל המאוחר בפברואר 2019
פרוטרום תידרש לשלם ל-IFF, ענקית תמציות הטעם והריח, 191 מיליון דולר, במידה ותקבל הצעת רכישה משופרת לעומת זו שהציעה IFF. כך עולה מטיוטת התשקיף שהגישה IFF לרשות ניירות הערך בארה"ב (SEC).
- לאחר האקזיט: קרן פידלטי מכרה מניות של פרוטרום בשווי של כ-440 מיליון ש'
- לידיעת הזרים: לכל הגבלה יש ועדת חריגים
- הבורסה תגביל את המשקל של המניות הזרות במדדים המובילים
לפי הטיוטה, בתרחיש כזה, שנחשב לא סביר, שבו רוכש פוטנציאלי יגיש הצעה משופרת בהרבה מזו של IFF, שעומדת על 6.4 מיליארד דולר, תידרש פרוטרום לשלם את הסכום ל־IFF כחלק מביטול העסקה. התרחיש ההופכי אינו קיים, ולכן IFF לא נדרשת לשלם סכום בתרחיש כזה לביטול העסקה.
לפי גורמים המקורבים לפרוטרום, העסקה סגורה בהינתן האישורים הרגולטורים והאחרים הנדרשים. מדובר באקזיט השני בגודלו בתולדות המשק הישראלי, ובעקבותיו צפויה IFF להירשם למסחר גם בבורסת תל אביב.
הצדדים מקווים להשלים את העסקה לפני פברואר 2019. לפי טיוטת התשקיף שהוגשה בארה"ב, IFF מעריכה כי ההסכם יושלם בתוך חמישה עד תשעה חודשים מאז הדיווח. כלומר, בין אוקטובר הקרוב לפברואר 2019.
על פי הדיווח מ־7 במאי, IFF רוכשת את חברת תמציות הטעם והריח הישראלית בעסקה של מזומן ומניות. IFF מעריכה כי תידרש לשלם 4.3 מיליארד דולר עבור רכיב המזומן, ובכוונתה לממן זאת באמצעות גיוס חוב ותשלום מזומן של 3.1 מיליארד דולר.
כמו כן בכוונת IFF האמריקאית לבצע הנפקה של ניירות ערך חדשים ב־2.2 מיליארד דולר. לפי הדיווח שפרסמה IFF, היא קיבלה מכתב התחייבות ממוסדות פיננסיים בוול סטריט לנטילת חובות של 5.45 מיליארד דולר ל־364 ימים.
בונוסים ליהודאי ולעובדים
הרוכשת הקציבה לעסקה סכום כולל של 30 מיליון דולר לטובת הבונוסים - מנכ"ל פרוטרום יקבל 20 מיליון דולר לאחר השלמת העסקה, עובדי החברה יהיו זכאים לבונוס כולל של 20 מיליון דולר בשני חלקים.
כך עולה מטיוטת התשקיף שהגישה הרוכשת לרשות ני"ע בארה"ב. לפי הטיוטה, יהודאי ימשיך לקבל שכר בתנאים הקיימים לפי מדיניות התגמול שנקבע בפרוטרום למשך תקופה של 12 חודשים ממועד השלמת העסקה והעברת השליטה בחברה. ב-IFF צופים כי העסקה תושלם עד לפברואר 2019.
אופן החלוקה של הבונוס לעובדי פרוטרום ייקבע על ידי הנהלת החברה הישראלית. הסכום הכולל יחולק בשתי פעימות, 50% עם השלמת העסקה ו-50% נוספים שנה לאחר מכן.
הדרך לעסקה
עוד עולה מהטיוטה כי יהודאי ויו"ר ומנכ"ל IFF, אנדראס פיביג, נפגשו לראשונה ב-2 באוקטובר 2017 לפגישת עסקים, כאשר בשלב זה הצדדים עדיין לא דנו בפרטים אפשריים שלעסקה. רק שבוע לאחר מכן בנקאי השקעות של מריל לינץ' (גרג סאוטנדיק) יצר קשרעם IFF ובחן מולה את האפשרות לדרכים של מיזוג בין החברות.
השלב המהותי של הפגישות והמגעים החל ב-10 בנובמבר 2017 - אז העבירה IFF את הצעת הרכישה הראשונה שלה, בסכום שנע בין 310 ל-325 שקלים למניה, המורכבת מתשלום במזומן של 57% והיתרה במניות.
ב-25 בינואר 2018 הגישה IFF הצעה משופרת לרכוש את פרוטרום במחיר שנע בין 325 ל-340 שקלים למניה - הצעה שכללה 65% במזומן ו-35% במניות. העסקה הלכה והתקדמה עד שנחתמה ב-7 במאי 2018. לבסוף נמכרה פרוטרום לפי שווי של 6.4 מיליארד דולר, בעסקה שגילמה מחיר של 386 שקלים למניה.