ברנמילר: נגיע למחזור הכנסות שנתי של 230 מיליון שקל בדימונה תוך 5 שנים
חברת האנרגיה שהונפקה בתל אביב לפני כשנה פירסמה הערכה כלכלית למפעל שהיא מקימה כיום בדימונה בהשקעה של 76 מיליון שקל, כאשר 15 מיליון שקל מתוכם יתקבלו ממשרד הכלכלה
עם צ'ק של 15 מיליון שקל ממשרד הכלכלה והתעשייה חברת ברנמילר, המפתחת מערכות אגירת אנרגיה ונמצאת בשליטת איש העסקים אבי ברנמילר, מעריכה כי תייצר מחזור הכנסות שנתי של 230 מיליון שקל מהמפעל החדש שהיא מקימה בעיר דימונה.
- ברנמילר גייסה 20 מיליון שקל - לפי שווי חברה של 210 מיליון שקל
- "ישראל היא מדינת שמש. פרויקטים של אנרגיית רוח רק גורמים נזק"
- ברנמילר אנרג'י גייסה 44 מיליון שקל במכרז המוסדי
המפעל מוקם בעלות השקעה כוללת של 76 מיליון שקל, והחברה דיווחה לפני מספר שבועות כי זכתה במענק של הרשות להשקעות ולפיתוח התעשייה במשרד הכלכלה בהיקף של כ-20% מסכום ההשקעה הכולל (כ-15 מיליון שקל). היום (ד') היא פירסמה את ההערכה הכלכלית להיקף הפעילות העתידי שלו.
ברנמילר נמצאת כשנה לאחר כניסתה לשוק ההון הישראלי.
במהלך השנה הזאת המשקיעים טרם ראו את הניצנים להערכות האופטימיות של החברה. המניה נשחקה בקרוב ל-8% בפרק הזמן הזה. ואף שהיו הנפקות כושלות הרבה יותר, נראה כי אורך רוח הוא משהו שהמשקיעים יצטרכו לאגור בעצמם. שווי השוק של החברה עמד היום בפתיחת המסחר על כ-170.3 מיליון שקל.
לחברה תוכניות מרחיקות לכת לעיר דימונה. היא מעריכה כי תגייס לא מעט עובדים שיועסקו במפעל. לפי הערכות החברה כ-130 עובדים חדשים יגויסו למפעל שיוקם בעיר הדרומית. מערכות האגירה שמפתחת ברנמילר נטענות באנרגיה ממספר סוגים של מקורות ובהם שמש, רוח, גז טבעי וחום שיורי. המערכת מייצרת קיטור יציב שמתאים לייצור חשמל ולישומים נוספים.
בנוסף מקימה החברה בדימונה שתי תחנות אגירה - רותם 1 ורותם 2. הראשונה תתחבר לרשת החשמל ברבעון הראשון של 2019 ותתבסס על הפקת חשמל נקי מהשמש גם בשעות הלילה. השנייה תתחבר לרשת החשמל ברבעון השני של 2020. הקמת שתי התחנות מוערכת בעלות כוללת של כ-200 מיליון שקל.