$
מט"ח וסחורות

פתיחה רגועה לשבוע המסחר במט"ח: הדולר שמר על יציבות

שער הדולר היציג נקבע בשוק המקומי ללא שינוי ברמה של 3.67 שקלים, היורו עלה ב-0.5% ושערו היציג נקבע על 4.29 שקלים; לאומי: "כל עוד לא ידועה זהות הנגיד החדש, קיימת אי בהירות די גבוהה לגבי העידן שאחרי פלוג"; בשווקים הבינ"ל ממתינים להכרעות ריבית בטוקיו, וושינגטון ולונדון

שירות כלכליסט 15:3930.07.18

פותחים שבוע מסחר במט"ח: הדולר שמר על ערכו מול המטבע המקומי ושערו היציג נקבע על 3.67 שקלים, היורו התחזק ב-0.5% ושערו היציג נקבע על 4.29 שקלים. 

בשוקי המט"ח העולמיים נרשמת רגיעה, לקראת שבוע מפתח בחזית המוניטארית: היורו עולה ב-0.1% ל-1.167 דולר; הפאונד עולה ב-0.2% ל-1.313 דולר; המטבע האמריקאי שומר על יציבות מול מקבילו היפני, ונסחר ב-111 ין.  

"כל עוד לא ידועה זהות הנגיד החדש, קיימת אי בהירות די גבוהה לגבי המדיניות של בנק ישראל בעידן שאחרי קרנית פלוג, שבמידה רבה הייתה ממשיכת דרכו של סטנלי פישר. אי הבהירות נוגעת כמובן למדיניות הריבית אולם גם כמובן לגבי מדיניות רכישת המט"ח של בנק ישראל", אומר דודי רזניק, מנהל מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון .

 

"להערכתינו לפחות בתקופה הקרובה מדיניות בנק ישראל לא צפויה להישתנות בצורה משמעותית ובכל מקרה תוואי העלאת הריבית צפוי להיות איטי, בוודאי כל עוד נתוני המקרו הנוכחיים לא ישתנו בצורה מהותית, ובעיקר במידה וסביבת האינפלציה לא תעלה משמעותית מעבר לקצב הנוכחי. לפיכך אנו ממליצים על המשך השקעה במח"מ של 5-4 שנים כאשר אין לנו העדפה כרגע להשקעה בין האפיקים", מוסיף רזניק.

 

 

הנגידה קרנית פלוג הנגידה קרנית פלוג צילום: עמית שאבי

 

 

על הפרק בשוק המט"ח העולמי השבוע, הודעות הריבית של שלושה מהבנקים המרכזיים החשובים בעולם: הפד האמריקאי יפרסם את הודעות ביום רביעי, לאחר התכנסות בת יומיים - הבנק האמריקאי צפוי להותיר את הריבית ללא שינוי (לקראת ההעלאה הצפויה בהתכנסות הבאה), והמשקיעים יתמקדו גם הפעם בהתחסות לתוואי העלאות הריבית בהמשך הדרך. באנגליה תתקבל החלטה ביום חמישי - ההערכה היא כי הבנק המרכזי (BOE) יודיע על העלאת ריבית של 0.25%, לרמה של 0.75%.

  

הבנק של יפן (BOJ) שיפרסם את הודעתו מחר עשוי להודיע על צמצום בתוכנית הרכישות שלו, במסגרת מדיניות ההקלה הכמותית, וכן להודיע על שינוי ביעד תשואת האג"ח היפנית ל-10 שנים.

 

"ההערכות בשוק לגבי מה שהבנק היפני יעשה הן מגוונות, אך אנו מאמינים שהוא לא ישנה בשלב זה את המדיניות המוניטארית שלו. הנקודה המרכזית מבחינתנו היא האם הוא יספק רמזים לגבי השינויים במדיניות בהמשך. עם זאת, קשה לנחש מה הבנק יעשה, כאמור יש הערכות שונות מאד בעניין וההחלטה עשויה לגרור תגובה בשוק, ללא קשר למה תהיה ההחלטה בסופו של דבר", אמר היום שין קטודה (Shin Kadota), אסטרטג בכיר של ברקליס בטוקיו (הדברים מובאים ב-CNBC).

 

 

הרוהיקו קורודה מושל הבנק המרכזי של יפן הרוהיקו קורודה מושל הבנק המרכזי של יפן צילום: רויטרס

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x