כיל תספק 550 אלף טונות אשלג להודו - במחיר הגבוה ב-21% מהחוזה הקודם
ההודים הקדימו את הסינים - וחתמיו על חוזה מול החברה הישראלית במחיר של 290 דולרים לטונה אשלג; המשקיעים "הריחו" את ההסכם בשבוע האחרון והקפיצו את מניית כיל ב-8%
כיל
תספק להודו 550 אלף טונות אשלג מספטמבר הקרוב ועד ליוני 2019, במחיר הגבוה ב-50 דולרים מהמחיר בחוזה שנחתם בשנה שעברה והסתיים לאחרונה. לפי ההערכות, מדובר במחיר של כ-290 דולרים לטונה אשלג, עלייה של כ-20.8% ביחס למחיר שמגולם בהסכם הנוכחי שהסתיים.
- כיל ובזן הקפיצו ב-880% את רווחי החברה לישראל ברבעון השני
- תחנת הכוח הפרטית של כיל החלה לפעול באופן מלא
- זינוק של 77% ברווחי כיל - מחירי האשלג צמחו ב-18%
בכיל ציינו בהודעה למשקיעים כי המחיר דומה למחירים שנקבעו בחוזים מול הודו עליהם הודיעו יצרני אשלג אחרים. כיל צופה לחתימה של חוזים נוספים בהודו לאספקת עוד 225 אלף טונות אשלג במחיר זהה ובתוספת אופציות לאספקה נוספת של סחורה.
החתימה על ההסכם מול הודו, לפני שנחתמו הסכמים לאספקת אשלג לסין, נחשבת לאירוע חריג עבור כיל שמותיר בכירים בתעשייה עם סימני שאלה. בדרך כלל בשנים האחרונות הסינים הם הראשונים לחתום על הסכם לאספקת אשלג, והודו מגיעה לאחר מכן וחותמת על ההסכם הבא, ונוהגת להשתמש במחיר שהושג לאספקת אשלג בסין כבנצ'מרק שאליו מתווספים "כמה" דולרים לטונה.
אלא שהשנה סין הגיעה לקצה המכסה של האשלג והחוזה לא חודש. ככל הידוע החלו לחצים מצד החברות החקלאיות הגדולות בסין כלפי הממשלה כדי לנסות לזרז את המו"מ מול כיל ויצרניות האשלג האחרות, אבל אין אינדקציה מתי יושלם התהליך. עד לאחרונה נראה היה כי המו"מ עשוי להסתיים בתקופה הקרובה, אך לא ברור כלל מה יהיה מועד הסיום שלו.
גורמים בענף ציינו כי בהודו נקלעו למעשה למצוקה שגם הולכת וגוברת בסין, בעקבות סיום החוזים, מה שדחף אותם השנה להשלים את החוזה ולרכוש את האשלג. לחץ דומה שנובע ממחסור באשלג לחקלאות מתחיל להיווצר בסין.
חתימה של חברה מתחרה לכיל מוקדם יותר השבוע על הסכם בהודו, הובילה להערכות בשווקים הפיננסיים שכיל היא הבאה בתור, מה שהוביל לעלייה של 3.8% במניית החברה ביום ראשון. בתוך שבוע ימים זינקה מניית כיל במעל ל-8% בבורסה התל אביבית. המניה נהנת ממגמה חיובית בשנה החולפת. שווי השוק הנוכחי של כיל הוא 26.9 מיליארד שקל, גבוה ב-37% מזה שנרשם לפני שנה.