נכנעה לחובות: סירס צפויה להגיש בקשה להקפאת הליכים עוד השבוע
הדיווח על ההליך המתקרב נמסר לקראת ה-15 באוקטובר, אז אמורה רשת הקמעונאות לפרוע חוב בגובה 134 מיליון דולר, אך כבר הזהירה כי ככל הנראה לא תעמוד בכך
לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
רשת סירס, בעבר הקמעונאית הגדולה בארה"ב, נערכת להליך הקפאת הליכים שעשוי להתרחש עוד השבוע – על כך דיווח ה"וול סטריט ג'ורנל" בצטטו גורמים המקורבים למהלך.
- ניסיון אחרון של מנכ"ל סירס להציל את הרשת מפשיטת רגל
- אדי למפרט הציע לקנות חלקים מרשת סירס שבבעלותו כדי לשקם אותה
- הום דיפו, לוא’ס ובסט ביי צפויות להיות המרוויחות הגדולות מסגירת סניפי סירס
סירס גייסה מגוון של יועצים בשנים האחרונות, כולל את חברת לזארד, בעודה נלחמת לפרוע את חובותיה. הדיווח על צ'פטר 11 המתקרב נמסר לקראת ה-15 באוקטובר, אז אמורה סירס לפרוע חוב בגובה 134 מיליון דולר, אך כבר הזהירה כי ככל הנראה לא תעמוד בכך. שלשום, סירס גם הוסיפה לדירקטוריון את אלן קאר, מומחה לארגון מחדש, זאת אחרי שהמשקיע הוותיק שלה ברוס ברקוביץ פרש.
תהליך הצ'פטר 11 יגיע בסיכומן של שנים ארוכות של מאמצים שעשה המנכ"ל אדי לאמפרט להחזיק את החברה בחיים בזמן שהוא מוכר בהדרגה את נכסיה. אלה כללו את מותג כלי העבודה קרפטסמן ומאות סניפים של סירס וקיי-מארט. למפרט, שבבעלותו נתח שליטה בסירס, מחזיק באופן אישי בכ-31% ממניות החברה, כך לפי פאקט-סט. בבעלות קרן הגידור שלו ESL אינווסטמנטס, כ-19% מהחברה.
ללאמפרט, עם זאת, אוזל הזמן. אנליסטים אומרים כי סירס תצטרך לגלגל יותר ממיליארד דולר בשנה כדי להמשיך ולפעול, זאת בעוד המכירות שלה ממשיכות להישחק. השנה הרווחית האחרונה שלה היתה ב-2010, והיא שרפה 1.8 מיליארד דולר במזומנים על פעילותה במהלך שנת 2017 בלבד.