בלעדי לכלכליסט
בן־משה וגינדי בדרך למתווה מוסכם מול הבנקים בחברת TLV
לפי ההסכם המתגבש עם הבנקים, האחים גינדי ומוטי בן־משה ישלמו 200 מיליון שקל במזומן, ויתרת החוב, 900 מיליון שקל, תיפרס על פני 7 שנים
מוטי בן־משה והאחים גינדי קרובים להסכם הבנות להגשת הצעה משותפת למתווה הלוואה חדש לבנקים הפועלים ומזרחי־טפחות. במסגרת ההסכם חברת הקניון TLV תשלם 200 מיליון שקל במזומן לבנקים, ותקבל פריסה מחודשת של יתרת חובה, 900 מיליון שקל, לשבע שנים.
- משפחת גינדי מבקשת בדחיפות בורר לסכסוך עם מוטי בן משה
- המרוץ למיליארד של מוטי בן־משה
- ביהמ"ש העליון ידון בערעור על ההחלטה לאשר פטור מתביעות אישיות ללבייב כחלק מהסדר החוב באפריקה
ל"כלכליסט" נודע כי בפגישה שנערכה שלשום בערב, חלה התקרבות מהותית בין בן־משה למנור וכפיר גינדי לגבי הצעת מתווה שיוגש לבנקים. ישנן נקודות שלגביהן עדיין קיימת מחלוקת בין הצדדים, אולם בבנקים אופטימיים לגבי הסיכוי שעד סוף השבוע יושגו הסכמות לפריסה מחודשת של החוב מולם.
המחלוקת בין בן־משה והגינדים הגיעה עד כותלי בית המשפט המחוזי בתל אביב. הגינדים ביקשו למנות בורר לסכסוך, בטענה שבן־משה מטרפד את הגעתם להסכמות על מתווה חדש מול הבנקים. השופט איתן אורנשטיין קיבל את עמדתם של בן־משה ושל חברת רבוע כחול נדל"ן שבשליטתו, המחזיקה במחצית ממניות הקניון, שדרשה להכניס להליך הבוררות את החברות־האמהות של חברות הקניון. לחברות הללו יש את ההון עצמי שיאפשר להן לעמוד בהכרעות שיקבע השופט, ולתמוך במידת הצורך בחברות הקניון.
בעוד שהאחים גינדי ביקשו לממש נכסים של חברת המגורים המשותפת לשני הצדדים, חברת אלון רבוע נדל"ן של בן־משה טענו שהשותפים לא צריכים לממש נכסים בלחץ, אלא להזרים הון לתוך חברת הקניון. כך יתאפשר לפרוע את מרכיב המזומן שדרשו הבנקים בהסדר. סביב נושא זה התנהל עיקר העימות בין הצדדים.
הגינדים הציעו להזרים 200 מיליון שקל, שיגיעו בחלקם ממכירת מגרש ל־55 דירות בחברת המגורים, וממכירת פנטהאוזים בפרויקט. בן־משה התנגד וכך נמנעה הגשת מתווה משותף מול הבנקים. אלה האחרונים איבדו את סבלנותם והודיעו לצדדים כי מוטב שיגיעו להסכמות ובמהירות.
מאז נפתח במרץ 2017, קניון TLV רשם הפסדים של 140 מיליון שקל, חלקם מהפחתה בעקבות הערכת שווי שביצעה פירמת השמאים גרינברג אולפינר ברבעון האחרון. הקניון אינו עומד באמות המידה הפיננסיות לחוב של 1.1 מיליארד שקל שקיבל מהפועלים וממזרחי טפחות בעת הקמתו. לפיכך, הבנקים רשאים להעמיד את החוב לפירעון מיידי ולממש ערבויות של 200 מיליון שקל שקיבלו יחד עם מניות הקניון. הבנקים מעדיפים בשלב זה לנהל משא ומתן מתוך הכרה בפוטנציאל העתידי של הנכס.
ביום חמישי האחרון ביקשו הצדדים ארכה מהשופט אורנשטיין לדיון בקביעת הבורר לאור השיחות ביניהם, ועתה הם קרובים לפתרון.