בלעדי לכלכליסט
רודב איים וקיים: דירקטוריון בזק נבדק בפוליגרף
יו"ר בזק מנסה לאתר מי הדליף את המהלכים שהוא מוביל, בהם מעורבותו בניסיון להחליף את משרד רואי החשבון של החברה. חברי הדירקטוריון השיבו בשלילה בבדיקה, וככל הידוע יצאו דוברי אמת
משבר אמון בדירקטוריון בזק. ל"כלכליסט" נודע כי ביוזמת היו"ר שלמה רודב כל חברי הדירקטוריון ביצעו בדיקת פוליגרף, שמטרתה לבדוק אם אחד מהם הדליף את הידיעות שפורסמו ב"כלכליסט" על ניסיונו ומעורבותו של רודב בהחלפת משרד רואי החשבון KPMG סומך חייקין, שמלווה את החברה כ־15 שנים.
- החברות בפירמידת בזק בדרך לקיצוצים משמעותיים
- שלמה רודב מאיים לשלוח דירקטורים לפוליגרף בגלל הדלפות
- יו"ר בזק פועל להחליף את משרד רואי החשבון KPMG
על פי הערכות, כל חברי דירקטוריון בזק השיבו בשלילה על השאלה אם הם שהדליפו את הידיעה, וככל הידוע יצאו דוברי אמת. אולם רודב אינו מוכן בשלב זה לפרסם את התוצאות ושומר אותן רק בידיו. עובדה זו גורמת לתסיסה בקרב הדירקטורים בבזק.
בחודש שעבר פורסמה ב"כלכליסט" הידיעה כי רודב נכח בישיבת ועדת ביקורת של בזק שדנה בנושא. ליו"ר חברה קיימת זכות להציג בפני ועדת הביקורת נושאים שונים, ובכלל זה את האפשרות להחליף משרד רואי החשבון, אך נאסר עליו להישאר לדיון או להחלטה. למרות זאת, רודב נשאר ונכח בדיון עצמו של ועדת הביקורת, ומדובר בצעד דרסטי.
בבזק מעריכים כי כוונתו של רודב להחליף את משרד סומך חייקין נובעת מהעובדה שהמשרד ליווה את החברה גם בתקופה של מיזוג בזק עם yes, שבמהלכה התחוללו האירועים שהובילו לחקירות נגד בזק ונושאי המשרה בה בראשות משפחת אלוביץ'.
משרד עורכי הדין יגאל ארנון, באמצעות שירי שחם, פרש מייצוג החברה מוקדם יותר השנה לאחר שקיבל איתותים מרודב על כוונותיו.
ההתנהלות הריכוזית של רודב גורמת לתגובות ביקורתיות מצד חלק מהדירקטורים בהנהלת בזק. הם טוענים כי הוא עושה בחברה כבתוך שלו, למעשה מנהל אותה בפועל, ולדבריהם, בפעולות שאינן עולות בקנה אחד עם כללי הממשל התאגידי.
הם טוענים כי רודב עשה שלוש פעולות בעייתיות מהבחינה הזאת: התערבותו בעבודת ועדת הביקורת; מעורבותו בהחלפת משרד רואי החשבון, פעולה שהיא בסמכות ועדת הביקורת; וכן העובדה ששלח דירקטורים להיבדק בפוליגרף. בעקבות ההתרחשויות חלק מהדירקטורים אף לקחו לעצמם ליווי משפטי.
בזק מקיימת מכרז לבחירת משרד רואי חשבון, וככל הידוע הגיעו לשלב הסופי שתיים או שלוש פירמות, ביניהן KPMG סומך חייקין וארנסט אנד יאנג. גורמים בבזק טוענים כי גם בתהליך הבחירה מעורב רודב מאחורי הקלעים. בין היתר נטען כלפיו כי הוא עצמו ניסח את תנאי המכרז ורק לאחר מכן הביא אותו לאישור ועדת הביקורת.
רודב נבחר ליו"ר בזק בסוף אפריל השנה, והחליף את דוד גרנות, שמונה ליו"ר זמני כעשרה חודשים קודם לכן ביוני 2017. המינוי של גרנות נעשה ביוזמת שאול אלוביץ', בעל השליטה הקודם, שאחרי לחצים ולנוכח החקירה שהתנהלה נגדו הסכים לפנות את מקומו והציע שגרנות יחליף אותו באופן זמני.
אלוביץ', שהחזיק בשליטה בבזק באמצעות חברת יורוקום, איבד אותה לאחר שהגיעה לפירוק לבקשת בנק הפועלים, ולאחר שלא עמד בתשלום חוב של 960 מיליון שקל לבנקים הפועלים, דיסקונט והבינלאומי.
השליטה בבזק נותרה בידי חברת אינטרנט זהב, שעברה לידי הבנקים הנושים באמצעות שלושה מנהלים מיוחדים שמינה בית המשפט: עורכי הדין פיני רובין, אמנון לורך ואורי גאון. אלוביץ' הוא שדחף את רודב לתפקיד תוך שהוא עושה יד אחת עם איש העסקים נתי סיידוף, שעמד לרכוש את השליטה בבזק, אולם נסוג בסופו של דבר.
חברי דירקטוריון בזק הם רודב, היו"ר הקודם דוד גרנות, עמי ברלב, דורון תורג'מן, אילן בירן, אורלי גיא, אמנון דיק, זאב וורמברנד, טלי סימון, מודי קרת, עידית לוסקי שהיא יו"ר ועדת הביקורת, דב קוטלר ורמי נומקין.
כבר בתקופתו הקודמת כיו"ר בזק, בשנת 2008, שלח רודב בכירים בחברה לעבור בדיקות פוליגרף בשל הדלפות לגבי עסקת בזק ו־yes. בזק נוהלה אז בידי אבי גבאי.
תגובת רודב ובזק לא נמסרה.