בלעדי לכלכליסט
קבוצת קרסו תפטר בכירים במסגרת מהלך ארגון מחדש
היבואנית שבשליטת משפחת קרסו תמזג חלק מהפעילויות ליחידת מטה אחת, וכחלק מהמהלך יסיימו את תפקידיהם מנהלי החטיבות של דאצ'יה ואינפיניטי. בשנתיים האחרונה קרסה מניית החברה ב־47%, והרווח הנקי ברבעון השלישי צנח בכמעט 50%
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
קבוצת קרסו, יבואנית רנו, ניסאן ואינפיניטי, פותחת במהלך של ארגון מחדש בהנהלת החברה, כך נודע ל"כלכליסט". במסגרת הארגון מחדש, יתמזגו חטיבות בחברה ובכירים בחברה יסיימו את תפקידם. כך עולה ממכתב ששלח מנהל פעילות הרכב בקבוצת קרסו אליחי אל־יגון.
על פי המכתב, פעילויות רנו ודאצ'יה ימוזגו ליחידת מטה אחת. בעקבות כך יסיימו את תפקידיהם מנהל חטיבת דאצ'יה ארז טרופן ומנהל חטיבת אינפיניטי שמעון זיקרי. לא ברור מה עוד תכלול התוכנית לארגון מחדש. החברה מעסיקה כיום 700 עובדים.
טרופן הוא מוותיקי ענף הרכב הישראלי, וכיהן בין היתר בתפקידים בכירים ביבואנית פולקסווגן צ'מפיון מוטורס. טרופן נחשב אחראי להצלחת דאצ'יה באחרונה, ולשימור מעמדה בשוק למרות הירידות במסירות שחוו רבים מיבואני מותגי הרכב האירופיים. לפי מכתבו של אל־יגון, גם מנהל מחלקת המוצר בקרסו רן שביב יעזוב.
בקבוצת קרסו אישרו את הדברים.
גם סמל"ת וכלמוביל ביצעו מהלכים של ארגון מחדש
קרסו אינה יבואנית הרכב היחידה שמבצעת ארגון מחדש. בשבועות האחרונים ביצעה גם יבואנית פיאט וקרייזלר סמל"ת (סוכנות מכוניות לים התיכון) מהלך דומה, בעקבות עבודה שביצעה עבורה חברת הייעוץ מקינזי.
גם בסמל"ת בוצעו מהלכי איחוד חטיבות שבמסגרתם פוטרו כמה ראשי חטיבות, בהם מנהל מותג קרייזלר אמיר אורז'ל. גם יבואנית יונדאי ומיצובישי כלמוביל ביצעה ארגון מחדש. מנתוני המסירות של איגוד יבואני הרכב עולה כי ב־2018 נמסרו 267 אלף מכוניות חדשות, לעומת יותר מ־286 אלף מסירות של מכוניות חדשות ב־2016, שהיתה שנת שיא.
מסירות הרכב של קרסו ירדו ברבעון השלישי של 2018 ל־7,503 לעומת 8,132 ברבעון המקביל ב־2017. במותג רנו נרשמה ירידה משמעותית, מ־3,281 מסירות ברבעון השלישי של 2017 ל־2,527 ברבעון המקביל ב־2018. גם במותג היוקרה אינפיניטי נרשמה ירידה, מ־138 ברבעון השלישי של 2017 ל־104 ברבעון המקביל ב־2018. בדאצ'יה נרשמה עלייה קלה, מ־1,215 מסירות ברבעון השלישי של 2017 ל־1,280 ברבעון המקביל ב־2018.
קרסו מוטורס, שבשליטת משפחת קרסו, נסחרת בבורסה בתל אביב לפי שווי של 1.2 מיליארד שקל. בשנתיים האחרונות צנחה מניית החברה, שאותה מנהל יצחק וייץ, ב־47.6%.
ברבעון השלישי של 2018 ההכנסות נותרו כמעט ללא שינוי - 3.26 מיליארד שקל לעומת 3.22 מיליארד שקל ברבעון המקביל ב־2017. הרווח הנקי לעומת זאת התרסק - 96.5 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2018 לעומת 185 מיליון שקל ברבעון המקביל.
2019 תהיה שנה קשה עבור יבואניות הרכב
להערכת גורמים בשוק הרכב, 2019 צפויה להיות אחת השנים הקשות בענף, מכמה סיבות. ראשית, בניגוד לשנים הקודמות, כיום בנקים מסרבים להמשיך ולממן הלוואות ללקוחות. ההוכחה לכך היא שכיום חלק גדול מהיבואנים מציעים בעצמם מסלולי מימון ותחזוקה ללקוחות.
השבוע הודיעה כלמוביל שתאפשר ללקוחותיה לקחת מכוניות במסלולי מימון שיכללו גם תוכניות תחזוקה. מעבר לכך, שוק המכוניות המשומשות נכנס גם הוא לתקופת קיפאון - לקוחות שמחזיקים במכונית משומשת מתקשים הרבה יותר להיפטר ממנה.
גם הגודש בכבישים תורם לקשיים בענף, מאחר שרוכשים פוטנציאליים לא ממהרים לקנות רכב חדש, נוכח העובדה שייאלצו לבלות עמו שעות רבות בפקקים, מה שמעודד אותם לעבור, בלית ברירה, לאמצעי תחבורה חלופיים. אמנם מדובר בתהליכים שנמצאים כיום בשולי הענף, אך יורגשו בשנים הקרובות.
בנוסף, לקוחות פוטנציאליים רבים מעדיפים כיום לעבוד מהבית. מדובר בדרך כלל במשפחות שעד כה החזיקו שתי מכוניות או יותר, וכרגע מעדיפות להחזיק במכונית אחת בלבד.