דירקטוריון מגדל אישר את מינויו של ניר גלעד לתפקיד היו"ר
יום לאחר פרסום דבר המינוי המפתיע החליט הדירקטוריון על אישורו; גלעד יחזור לשוק ההון המקומי לאחר הפסקה של 3 שנים - במרץ 2016 פרש מתפקיד יו"ר כיל לאחר שמונה שנות פעילות בקבוצת החברה לישראל
עכשיו זה רשמי: דירקטוריון מגדל אישר את מינויו של ניר גלעד לתפקיד יו"ר החברה - יום לאחר שפורסם דבר המינוי המפתיע.
- ניר גלעד, אלוף המשכורות, נבחר להגביל את שלמה אליהו
- הקולגות טירפדו לאילן רביב את אישור תוספת השכר
- 7 הכללים של גואטה לשוק בלי בעלי שליטה
גילעד נכנס למשבצת לא פשוטה כיו"ר מגדל לאחר ההתפטרות בטריקת דלת של היו"ר הקודם עודד שריג תוך הטחת האשמות כבדות נגד הממשל התאגידי במגדל. בכנס "כלכליסט" אמר ברקת כי יפעל למנות יו"ר חזק למגדל שיהיה עצמאי וידע לרסן את בעל השליטה אליהו.
המינוי החדש הוא סגירת מעגל מבחינתו של גלעד שכן מיד לאחר שעזב את תפקידו באוצר כיהן כמשנה למנכ"ל מגדל וראש תחום האסטרטגיה וההשקעות בקבוצה במשך תקופה של שנתיים.
גלעד עזב במרץ 2016 את קבוצת החברה לישראל - אז פרש מתפקידו האחרון בקבוצה כיו"ר כיל. גלעד שימש כמנכ"ל החברה לישראל בין 2007 לתחילת 2015 ולאחר מכן מונה לתפקיד יו"ר כיל.
הוא הוביל את החברה בהתנהלות מול משרד האוצר והממשלה בעניין חוק ששינסקי למיסוי משאבי טבע. בסך הכול כיהן בהובלת החברות בקבוצה של עידן עופר במשך 8 שנים. הוא הגיע לחברה לישראל לאחר קריירה במגזר הממשלתי שאותה סיים כחשב הכללי.
גלעד הפך בשנותיו בחברה לישראל לסמל לתשלום שכר מופרז לו זוכים מנהלים בכירים במגזר העסקי, כשעלות העסקתו המנופחת עוררה גלי ביקורת עזים. במהלך עבודתו בקבוצה הוא נהנה ממענקים ואופציות בעלות של 100 מיליון שקל, 45 מיליון שקל מתוכם במזומן והיתרה באופציות ומניות. הוא גם זכה למענק שנוי במחלוקת של 8 מיליון דולר מהחברה הפרטית של עידן עופר, על תרומתו לפיצול הקבוצה ב-2015 (הפרדה של טאואר, צים וקורוס).