בעלי פרש מרקט בוחנים נסיון הנפקה נוסף
זאת, 8 חודשים אחרי ששלומי ויוסי אמיר חזרו בהם מכוונתם להנפיק, על רקע ביקושים נמוכים בשל התעקשותם לא להפחית את שווי החברה מתחת לרף שקבעו - 750 מיליון שקל
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
האחים שלומי ויוסי אמיר בוחנים את האפשרות לנסות שוב להנפיק את רשת פרש מרקט. שמונה חודשים אחרי שחזרו בהם מכוונתם להנפיק, על רקע ביקושים נמוכים בשל התעקשותם של האחים אמיר לא להפחית את שווי החברה מתחת לרף של 750 מיליון שקל.
- האחים אמיר סירבו להתפשר על המחיר - ונסוגו מהנפקת פרש מרקט
- יומיים לפני ההנפקה בבורסה: פרשמרקט מפחיתה את השווי ב-150 מיליון ש'
- הממונה על ההגבלים הטילה קנסות של 100 אלף שקל על חצי חינם ופרש מרקט
בשלב זה העבירו האחים אמיר לרשות ניירות הערך את הדוחות הכספיים של החברה למחצית השניה של 2018, מתוך כוונה להיערך להנפקה. זאת בכפוף לשיפור בתנאי השוק. לדברי גורמים בסביבת אמיר, תוצאות המחצית השניה היו טובות יותר מאלו של הרבעון הראשון 2018, כך שהן תומכות בשווי של כ-700 מיליון שקל, אליו הם שואפים.
פרשמרקט החליטה לשמר את התשקיף שאיתו ביקשה לפני מספר חודשים לבצע הנפקת מניות. פרשמרקט ביקשה אז לבצע הנפקה לפי שווי הקרוב למיליארד שקל, ובמחיר מינימום של 750 מיליון שקל, אך המוסדיים רצו לרכוש מניותיה לפי שווי ממוצע של כ-700 מיליון שקל.
פרשמרקט המפעילה 31 סופרמרקטים סיימה את הרבעון הראשון של 2018 עם הכנסות של כ-248 מיליון שקל - עלייה של כ-42% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה. שיעורי הרווחיות של החברה נחשבים לגבוהים במיוחד בהשוואה למתחרותיה, ועמד ב-2017 על 33.5% לעומת 31.3% ב-2016.
החברה סיימה את 2017 ברווח נקי של 49.3 מיליון שקל. הרשת, שהוקמה על ידי האחים שלומי ויוסי אמיר בשנת 2004, מפעילה 31 סניפים תחת חמישה מותגים: פרשמרקט, מחסני להב, היפר דודו, מחסני מזון וטיפ טופ.
גורמים בשוק ההון מסרו לכלכליסט כי "הם לא יודעים בעצמם מה הם רוצים, אבל החליטו לשמור על האופציה כל עוד אפשר. כעת הם והשוק ממתינים לדוחות שלהם, הם אולי מאמינים שזה יאפשר להם להגיע למחיר שהם מבקשים. סביר להניח שהם יבדקו את השוק ואם המחיר יהיה כבעבר, רוב הסיכויים שהם לא ינסו להנפיק כרגע, עד שתנאי השוק יביאו עמם מחיר שהוא יותר קרוב לדרישתם. אבל כרגע אין חדש מהפעם הקודמת".